محسن نادری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: قبل از این تاریخ از ورود عشایر به چهارمحال و بختیاری جلوگیری خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم ارائه خدمات مطلوب به عشایر گفت: تاکنون ۲۰۰ کارت شناسایی دامداری و تردد عشایر در این استان صادر شده است که تا پایان امسال به افزونبر یکهزار کارت افزایش مییابد.
نادری افزود: این اقدام از الزامهای دولتی است که از طریق اتحادیه شرکتهای تعاونیهای عشایری در حال انجام و کوچ سال آینده مستلزم ارائه این کارت است و سامانه صدور کارت شناسایی دامداری و تردد دام عشایر با عنوان سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی (سماک) ایجاد شده است.
وی بر ضرورت پلاککوبی دام عشایر و لزوم صدور کارت شناسایی دامداری و تردد دام عشایر براساس تصویب شیوهنامهای از سوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید و تصریح کرد: براساس این شیوهنامه در صورتی که دامهای عشایر هویتدار نشود جزء کالای قاچاق محسوب شده و عشایر در خصوص نهادههای دامی و تردد با مشکل مواجه خواهند شد.
معاون توسعه و امور زیربنایی ادارهکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: تاکنون ۷۰ هزار راس دام عشایر استان پلاککوبی شده است.
نادری تاکید کرد: براساس آخرین پالایش آماری از عشایر کشور در سال گذشته که نتیجه آن آبانماه سالجاری اعلام شده، عشایر ییلاقی چهارمحال و بختیاری ۱۱۵ هزار نفر اعلام شد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دومین استان عشایرنشین ایران است که یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در اختیار دارند.
جمعیت عشایر چهارمحال و بختیاری در دوره ییلاق ۱۱۵ هزار و ۵۸ نفر و در دوره قشلاق ۱۶ هزار و ۱۲۷ نفر است.
عشایر در ابتدای بهار از خوزستان به سمت چهارمحال و بختیاری کوچ میکنند.
نظر شما