همچنان رعایت پروتکل های اجتماعی، فاصله گذاری اجتماعی و دوری از تجمعات مورد تاکید متخصصان حوزه بهداشت است و ازدحام خیابان و فروشگاه ها در آخرین ماه سال ناقض پروتکلهای بهداشتی شده است و افراد بدون کمترین توجه در تدارک و خرید شب عید در مغازه های و فروشگاه ها در حال رفت و آمد هستند.
امسال در حالی به استقبال بهار می رویم که بر خلاف اینکه پیش بینی ها در مورد ریشه کنی کرونا درست نبود و این ویروس عزم سفر نداشت بلکه تنوعش نیز متغیر شده و با چهره های جدیدتری ظاهر شده است.
جدیدترین و خطرناک ترین این ویروس از نوع انگلیسی بوده که این روزها چاشنی هر بحثی هم شده است، ویروسی که اگرچه با چشم دیده نمی شود اما آنچنان قدرت دارد که ترس و وحشت را روز به روز مضاعف می کند.
ویروسی که تا چند ماه گذشته اگرچه هشدار ابتلای سالمندان و افراد مسن را قوت می بخشید اما حالا با چهره ای جدید با خطر بالای ابتلای کودکان و نوجوانان ظاهر شده است.
گزارش ها و آمارهای منتشره از سراسر کشور بیانگر آن است که اگر از بیماری کووید ۱۹ در لابلای کارهای پایانی سال غفلت کنیم سال ۱۴۰۰ را هم باید با دلشوره و ترس از این بیماری آغاز کرده و ادامه دهیم.
در حال حاضر ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۲ شهرستان نارنجی، ۲۵۱ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند.
شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
وزیر بهداشت: موافق هیچ مسافرتی در عید نوروز نیستیم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت مطلقا موافق هیچ مسافرتی در عید نوروز نیست و مانند سال گذشته که گفتیم از ۲۵ اسفند تا بعد از تعطیلات، فرصتی برای احیای کادر بهداشت و درمان داشته باشیم، باید از رفت و آمدها جلوگیری کنیم.
سعید نمکی روز جمعه در بیستمین «پویش ره سلامت» که در مرکز قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، افزود: صحنههای دردناکی در خوزستان میبینیم و در عرض ۴۸ ساعت ریههای یک فرد پر از ویروس است. در چنین شرایطی میخواهیم کوپن مسافرت بدهیم. میدانیم مردم خسته هستند. ولی ناچار هستیم برای حفظ سلامت مردم روی برخی از این پروتکلهای بهداشتی بایستیم. یکی از دغدغههای همکاران ما همین تعطیلات نوروزی است و پیشنهاد ما این است که تردد و مسافرت انجام نشود. این جادههای پرازدحام و ترددهای بی رویه و در هم آمیختگی جمعیت و انتقال ویروس جهش یافته سرکش به شدت نگران کننده است.
وی ادامه داد: به ما گفته میشود برای سفر پروتکل طراحی شود. ما میگوییم آب آلوده نخورید، اما اگر اصرار میکنید، بجوشانید و بخورید. در چنین وضعیتی هستیم.
وزیر بهداشت بیان کرد: کادر بهداشت و درمان در بی توجهیها هر روز نحیفتر میشود. عدهای اندک به مسائل و مشکلات ما بی توجهی میکنند. عید نوروز را در پیش داریم. امیدواریم عید خوبی برگزار شود، اما همه نگرانیم و میدانیم با گردش ویروس جهش یافته انگلیسی در همه کشور، مسافرت به عنوان اصلیترین عامل بسیار موثر است.
وضعیت کرونا در استان ها
درباره آخرین وضعیت شیوع ویروس کرونا در استانها از یاسوج خبر رسیده که رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان از احتمال قرمز شدن وضعیت شهرستان کهگیلویه در صورت ادامه روند فعلی خبر داد و گفت: ساده انگاری، سهل انگاری و کاهش حساسیت نسبت به رعایت اصول بهداشتی باعث ایجاد موج جدیدی از شیوع ویروس کرونا در شروع سال آینده خواهد شد.
پرویز یزدان پناه گفت: بیشترین درصد موارد مثبت تست pcr در شهرستان کهگیلویه(٢٧ درصد)، گچساران( ٢٠ درصد) ،بویراحمد(١٦ درصد)، دنا (١٦ درصد) است که روند افزایشی بیماری در ۴ شهرستان بخصوص کهگیلویه نگران کننده است و احتمالا وضعیت شهرستان کهگیلویه به زودی قرمز خواهد شد.
شهرستان کهگیلویه بیشترین مراودات را با استان خوزستان دارند. نخستین فوتی کرونایی انگلیسی نیز در این شهرستان بود که وی نیز در سفر به استان خوزستان مبتلا شده بود.
وضعیت کرونایی استان در یک شرایط شکننده و ناپایدار قرار گرفته است که در صورت عدم رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی و پرهیز از حضور در تجمعات تبعات خطرناکی پیش روی مردم استان است
خبر دیگر امروز اینکه رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان، با اشاره به افزایش ترددها در روزهای پایانی سال و هشدارهای جدی گفت: شاخص ها نشان می دهد وضعیت ویروس کرونا در شهرهای ابهر، خرمدره، ماهنشان و طارم نسبت به شهرستان های دیگر استان خاصتر بوده و نیازمند توجه ویژه و جدیتر است.
دکتر پرویز قزلباش در ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت کرونایی استان افزود: طی چند روز گذشته حرکت روبه بالای ویروس کرونا در برخی شهرستان ها مشاهده شده است و این مهم بصورت مستمر مورد رصد قرار می گیرد.
این مسوول ادامه داد: بر این مبنا میزان مثبت بودن پی سی آر در ابهر به حدود ۱۵ درصد رسیده است و به رغم انجام و افزایش تست های کرونا به یک هزار و ۷۰۰ مورد در روز، این رقم یک نشانه خطر است.
وی اظهار داشت: همین وضعیت در ابهر نشانگر افزایش گردش ویروس کرونا است که با تلاش و پیگیری می توان وضعیت کنونی را کنترل و در واقع از دستاوردهای چند ماه گذشته حفاظت کرد و از وضعیت نامناسب و بحرانی پیشگیری کرد.
قزلباش با اشاره به وضعیت کرونایی شهرستان خدابنده نیز افزود: با توجه به افزایش شمار تست های کرونایی میزان پی سی آر مثبت مبتلایان در این شهرستان به بالای ۱۰ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه خرمدره از جمله نقاطی است که رفتار عجیب بیماری در این شهرستان همواره نمود داشته است. ادامه داد: به رغم انجام اقدامات جدی در خرمدره، میزان تست های پی سی آر مثبت در این شهر به ۲۲ درصد رسیده که این رقم در طارم بالای ۱۵ درصد اعلام شده است.
از سوی دیگر در بندر عباس سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با هشدار نسبت به شیوع ویروس جهش یافته کرونا، گفت: در ۲۴ ساعت گذشته پنج نفر به شمار مبتلایان به این ویروس در استان اضافه شده و تعداد افراد مبتلا به این ویروس در هرمزگان به ۱۸ نفر رسید.
دکتر فاطمه نوروزیان اظهار داشت: این بیماران از شهرستانهای، بندرعباس، پارسیان، بندرخمیر، بندر لنگه، قشم و بستک هستند.
وی با تاکید بر اجتناب جدی مردم از سفر به مناطق غرب هرمزگان افزود: بررسی کارشناسان بهداشتی و شرایط جغرافیایی مبتلایان به این نوع از کرونا، نشان از شیوع یک موجی از این ویروس از سمت شهرستان های غرب هرمزگان به سمت مرکز دارد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در بندرخمیر خوشهای ۳۵ نفره از ابتلای یک پسر ۱۴ ساله به کرونای جهش یافته شکل گرفت که به سرعت به خانواده و اطرافیان منتقل شده است.
دکتر نوروزیان تصریح کرد: سرعت شیوع و بیماری زایی ویروس جهش یافته کرونا بسیار بالا بوده و از همین رو از مردم درخواست داریم که از انجام هرگونه سفر غیرضروری به مناطق پرخطر پرهیز کنند.
وی شمار مبتلایان بستری کرونا در بیمارستان های هرمزگان را ۱۰۵ نفر اعلام کرد و گفت: از شمار افراد بستری ، ۲۹ نفر در بخش مراقبتهای ویژه (آی.سی.یو) بستری هستند که حال ۷ نفر از آنها وخیم گزارش شده است.
این مقام مسوول در خصوص آخرین آمار فوتی های کرونا در هرمزگان گفت: خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی کرونا در استان ثبت نشد و شمار کل جان باختگان این بیماری در هرمزگان همان هزار و ۲۸ نفر است و یک هزار و ۲۰۳ نفر نیز در استان در قرنطینه خانگی هستند.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی هرمزگان گفته که ممنوعیت تردد شبانه در استان همچنان برقرار است و تردد خودروها در سطح شهرهای هرمزگان از ساعت ۲۱ تا سه صبح ممنوع می باشد.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یک هزار و ۲۸ نفر در این استان جان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست دادند و همچنین ۱۸ نفر مبتلا به کرونای جهش یافته در این استان ثبت شده است.
از سمنان خبر رسیده که استاندار سمنان از مردم استان خواسته که در شرایط شیوع ویروس کرونا، در منزل بمانند و لحظات شیرین تعطیلات نوروز را با سفرهای غیرضروری ناخواسته تبدیل به غم و تلخی نکنند.
علیرضا آشناگر ابراز داشت: تاکنون در ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیمی درخصوص برنامه سفرهای نوروزی ابلاغ نشده و در آخرین نشست سالجاری در روز شنبه هفته آینده برنامههای قطعی سفرهای نوروزی اعلام میشود.
وی افزود: به طور قطعی، در شهرها یا شهرستانهای با رنگ بندی نارنجی و قرمز کرونایی به منظور حفظ جان و سلامتی مردم محدودیتهای تردد شدیدتری اجرا میشود.
استاندار سمنان با ابراز نگرانی از احتمال خیز چهارم ویروس کرونا در استان سمنان ادامه داد: تمام شهروندان باید خود را موظف به رعایت نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی بدانند.
وی تاکید کرد: رنگبندی جدید کرونایی در شهرستانهای استان گواه بر وضعیت بهتر استان نسبت به گذشته است، اما همچنان محدودیت تردد از ساعت ۲۱ تا چهار بامداد برقرار است.
خبر دیگر اینکه ۳۰ هزار تست کرونا در خوزستان انجام شده و در این زمینه رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز یکی از اقدامات مهم صورت گرفته در این استان را افزایش بیماریابی عنوان کرد و گفت:در ۲ روز گذشته حدود ۳۰ هزار تست کرونا در خوزستان انجام شد که در کشور یک رکورد محسوب میشود.
دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: همچنین بر اساس مصوبه ستاد کرونای استان و تاکید وزیر بهداشت مبنی بر کنترل خروجی های خوزستان برای جلوگیری از انتشار بیماری به نقاط دیگر کشور، در فرودگاه ها، راه آهن و پایانه های مسافربری این استان واحد نمونه گیری مستقر شده است که در حال انجام تست گیری از مسافران هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون هیچ بیمار کرونایی در خوزستان پشت درب بیمارستان نمانده است و برای همه آنها تخت مهیا شده است گفت:برای اینکه بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم و به همه بیماران خدمات درمانی ارائه دهیم باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کرده و از تردد در سطح شهر و حضور در تجمع خودداری کنیم.
سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان با بیان اینکه تعداد بیماران سرپایی مبتلا به کرونا در خوزستان ۱۲ برابر موارد بستری است گفت: روز چهارشنبه ۱۱ هزار و ۵۰۰ مورد رهگیری در قالب طرح شهید قاسم سلیمانی در استان انجام شد که جا دارد از نیروهای هلال احمر و بسیج تشکر کنم.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت بحرانی و قرمز اهواز اما همچنان هسته مرکزی شهر شلوغ و شاهد ترافیک در قسمتهای مختلف این شهر هستیم همچنین تردد مردم در سطح شهر و یا بازارها ادامه دارد در حالی که می توانند کارهای خود را در شرایط بهتری انجام دهند.
همچنین فرماندار شهرستان کارون از بستری ۵۹ بیمار کرونایی در بیمارستان سینا خبر داد و گفت: از این تعداد ۱۹ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه بسر میبرند.
معصومه خنفری اظهار داشت: آمار بستری ها در بیمارستان سینا از تاریخ ۱۶ بهمن تا ۱۴ اسفندماه، ۲۷۷ مورد بوده که ۱۱۶ نفر از آنها مربوط به اهواز، ۱۳۴ نفر مربوط به شهرستان کارون و مابقی بیماران کرونایی از سایر شهرستان های استان بودند.
وی با بیان اینکه شهرستان کارون از سمت جنوب و جنوب شرق همسایه شادگان است و روستاهای این ۲ شهرستان در دل یکدیگر هستند افزود: همچنین از سمت شمال، غرب و شرق چسبیده به اهواز هستیم که کنترل بیماری را سخت تر می کند.
فرماندار کارون با اشاره به اینکه بار مراجعه به مراکز درمانی بسیار زیاد و وضعیت شهرستان خوب نیست گفت: بیشتر موارد ابتلا به بیماری در خانواده ها اتفاق می افتد لذا از مردم انتظار داریم پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
همچنین رییس بیمارستان ابوذر اهواز از افزایش بیش از ۲ برابری کودکان کرونایی بستری در این بیمارستان در ۲ هفته اخیر خبر داد.
دکتر محسن علی سمیراظهار داشت: در حال حاضر ۱۵ کودک بیمار در بیمارستان ابوذر بستری هستند همچنین آمار بیماران سرپایی تقریبا سه تا چهار برابر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع کووید ۱۹ تاکنون ۵۶۰ بیمار کرونایی در این بیمارستان بستری شدند افزود: دراین هفته از هر ۲ بیماری که به بیمارستان مراجعه می کنند یک نفر دارای علائم بوده که بسیار خطرناک است.
در آذربایجان غربی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی گفت: ۳۴۲ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته در استان به کرونا مبتلا شدند که نشان دهنده ابتلای بیش از ۱۴ نفر طی هر ساعت در استان است.
دکتر جواد آقازاده ایرنا افزود: حدود ۲۵ درصد از این تعداد نیز در بیمارستانهای آذربایجانغربی بستری شده اند. طبق آخرین آمار، ۴۷۸ نفر بر اثر ابتلا به سندرم حاد تنفسی در مراکز درمانی آذربایجانغربی بستری هستند که از این تعداد، ۲۲۸ نفر مشکوک به کرونا بوده و ۲۵۰ نفر نیز مبتلای قطعی به این ویروس به شمار میروند.
دکتر آقازاده اظهار کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در آذربایجانغربی جان خود را از دست داده اند که با احتساب این افراد، کل فوتیهای ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استان به سه هزار و ۶۵۵ نفر رسیده است.
۶.۹ درصد کل مبتلایان و ۵.۹ درصد کل فوتیهای ناشی از کرونا در کشور مربوط به آذربایجانغربی است.
در آذربایجانغربی همچنین ۳.۲ درصد مبتلایان به کرونا جان خود را از دست میدهند که بهتر از متوسط کشوری ولی ضعیفتر از متوسط جهانی است.
خبر دیگر از همدان اینکه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفته که با تایید اولین مورد مبتلا به ویروس کرونای انگلیسی در این استان زنگ خطر ابتلا به این ویروس در همدان به صدا درآمد.
دکتر محمد طاهری اظهار داشت: چند نمونه مشکوک از ابتلا به کرونای انگلیسی برای آزمایش به تهران ارسال شده بود که امروز نتیجه قطعی یک مورد با تایید ابتلای فرد به کرونای انگلیسی به دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام شد.
استان همدان، شهرستان اسدآباد در وضعیت آبی و ۹ شهرستان دیگر استان همدان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد که ۳۴ بیمار بدحال کووید ۱۹ پس از انتقال به بیمارستان های استان ، بستری شدند.
دکتر محمد فتحی گفت : اکنون ۲۹۷ بیمار کووید ۱۹ در بیمارستان های استان البرز تحت مراقبت درمانی قرار دارند. از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز در استان البرز ۳۲ هزار و ۱۳۵ بیمار کووید ۱۹ تحت درمان قرار گرفته که ۲۹ هزارو ۸۲ نفر آنان بهبود یافته اند.
از لرستان نیز خبر رسید که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اعلام کرد: تعداد مبتلایان کرونا در استان از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به ۶۸ هزار و ۳۶۴نفر رسیده است.
"مریم کوشکی" گفت : اکنون موارد بستری مثبت و مشکوک کرونا در استان به۱۸۶ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: براساس اعلام معاونت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد استانی شهرستان های خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، پلدختر، دلفان و سلسله، دورود و ازنا در وضعیت زرد و رومشکان و چگنی در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.
همچنین وضعیت پایدار و امیدوارکننده شیوع کرونا در استان اردبیل همچنان ادامه دارد به طوری که طی شبانه روز گذشته، برای دهمین بار در ۲ ماه اخیر، آمار جانباختگان مبتلا به کووید.۱۹ به صفر رسید.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، در ادامه کاهش شدت شیوع کرونا در استان، آمار جانباختگان شیوع سه موج بیماری کرونا در این استان در یک سال گذشته یک هزار و ۴۰۲ نفر بوده است.
در ادامه وضعیت پایدار و روند نزولی آرام شیوع کرونا در استان اردبیل، طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند و مجموع افراد بستری همزمان در مراکز درمانی استان اردبیل طی شبانهروز گذشته نیز به ۱۴۴ نفر افت کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: هماکنون کل استان اردبیل در زمینه شیوع کرونا در وضعیت آبی قرار دارد و هشت شهرستان بیلهسوار، سرعین، اصلاندوز، کوثر، نیر، نمین، انگوت و گرمی در وضعیت آبی (وضعیتی بین سفید و زرد) و چهار شهرستان اردبیل، خلخال و مشگینشهر و پارسآباد در این استان در وضعیت زرد قرار دارند.
در همین رابطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با هشدار به خیز دوباره کرونا دراین استان گفت: تستهای مثبت کرونا و تعداد بستریها درقم افزایش یافتهاست.
محمد رضا قدیر افزود: تعداد تستهای مثبت دیروز به بیش از ۵۰ نفر رسید و این درحالیست که در هفتههای قبل تعداد تستهای مثبت ما به کمتر از ۱۰ نفر رسیده بود.
وی اظهار داشت: بستریهای روزانه نیز بین ۲۵ تا ۳۰ نفر رسیدهاست و این یک زنگ خطری از خیز و به دنبال آن پیک بعدی خواهد بود.
در هفتههای اخیر و به ویژه پس از شناسایی نوع جهش یافته انگلیسی این ویروس در برخی استانهای کشور از جمله قم ، نگرانی ها از احتمال اوج گیری مجدد این بیماری، افزایش یافته است به گونه ای که مسئولان قم مختلف طی روزهای اخیر نسبت به شکننده بودن وضعیت کنونی اعلام خطر کردهاند.
طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان قم از ۱۵ دی از وضعیت قرمز به نارنجی، در ۶ دی از نارنجی به زرد و در ۲۰ دیماه جاری از زرد به «آبی» تغییر کرده است.
گزارشهای کرونایی استانها
خرید سال نو و کرونایی که هر روز تازه می شود
حفظ سلامت جامعه، هیاهوی نمایشگاه بهاره را خاموش کرد
آخرین وضعیت کرونا در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۶۷۳ هزار و ۴۷۰ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۱ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶۰ هزار و ۵۱۲ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری روز جمعه درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۳۶۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۷۰۲ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۶۷۳ هزار و ۴۷۰ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۸۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۰ هزار و ۵۱۲ نفر رسید.
لاری گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۴۲۸ هزار و ۸ نفر از بیماران، بهبودیافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. سه هزار و ۷۶۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
معاون وزیر بهداشت افزود: تاکنون ۱۱ میلیون و ۱۵۱ هزار و ۵۰۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
گزارش از پروانه امانی
نظر شما