۱۷ اسفند ۱۳۹۹، ۸:۳۹
کد خبرنگار: 896
کد خبر: 84253567
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پرش بر سکوهای موفقیت در تولید خاویار

۱۷ اسفند ۱۳۹۹، ۸:۳۹
کد خبر: 84253567
پرش بر سکوهای موفقیت در تولید خاویار

ساری - ایرنا - حسینعلی محمد جانپور پرورش دهنده برتر ماهیان خاویاری در کشور که برای رسیدن به این مرحله راهی بسی سخت و طولانی طی کرد تا نشان دهد رسیدن به هدف تنها با تلاش و پشتکار امکانپذیر است، امروز به جایگاه برتر فعالان موفق در حوزه تولید ماهیان خاویاری استان مازندران و کشور دست یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، حسینعلی محمد جانپور متولد ۱۳۴۳ طی پنج دهه از عمرش مسیرهای متعدد اشتغال از جمله هتلداری ، تولید پودر ماهی و پرورش ماهی را پیمود تا بتواند به عنوان یک نیروی کارآفرین در حوزه فعالیت اقتصادی قلمداد شود.

او برغم اینکه رشته مرتبط در بخش اداری( مدیریت اداری ) را تحصیل کرد و فعالیت به عنوان مدیر یکی از هتل های استان نتوانست با فضای شغلی ان عرصه سازگاری یابد و برای این منظور دست به کار شد تا در راهی قدم بگذارد که پس از سالها سختی و مشقت و طی کردن راهروهای اداری اکنون به عنوان نمونه کشوری در این زمینه شناخته می شود.

حسینعلی محمد جانپور که امسال عنوان نمونه ملی در بخش تولید گوشت ماهیان خاویاری را از آن خود کرده است، دستیابی به این موفقیتش را حاصل از آزمودن مسیرهای مختلف شغلی و کسب تجربه می‌داند. 

او پس از فارغ التحصیلی کارشناسی مدیریت اداری بر اساس حوزه تحصیلی در سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۳ در هتل تلار قائمشهر ، یکی از هتل های قدیمی و مطرح مازندران فعالیت خود را به عنوان مدیر آغاز کرد و در این زمینه شاغل شد. 

اما روحیات ترقی طلب و پیشرفت این جوان سالهای دهه 70 نتوانست تمایلش برای فعالیت اقتصادی را ارضا کند و برغم موفقیت هایش در مدیریت هتل‌داری او راه دیگری را برای فعالیت آغاز کرد تا خود را در جای دیگر بیازماید . 

این فعال اقتصادی در خصوص فعالیت به عنوان مدیر یک هتل می گوید : با توجه به فارغ التحصیلی‌ در رشته مدیریت اداری آموخته های دانشگاهی خودم را در مدیریت یکی از با سابقه ترین هتل های مازندران به کار بستم . اما اینکه به عنوان مدیر یک هتل برای فردی کار کنم با روحیات شخصی من سازگار نبود و از همان زمان در ای فکر بودم تا بتوان روی پای خود بایستم و دیگر مزدبگیر کسی نباشمف به همین خاطر در حوزه ای دیگر فعالیت اقتصادی دست به کار شدم.

محمدجانپور ادامه داد : به همین منظور با توجه به علاقه و آشنایی با موضوع آبزیان و شیلات ، به همراه چند نفر از دوستان و آشنایان مبادرت به تشکیل شرکت تعاونی کردیم و کارخانه پودر ماهی که سازنده خوراک آبزیان بود را راه اندازی کردیم . با توجه به اینکه مازندران استانی شیلاتی و در تولید ماهیان پرورشی فعالیت های خوبی دارد ایجاد این کارخانه برای من و دیگر شرکایم سود آور بود اما در ادامه فعالیت دیگر اعضا از ادامه فعالیت در این تعاونی منصرف شدند و سهام های خود را به من فروختند . 

وی توضیح داد : اما تنها ماندنم در این کارخانه به معنای پایان کارم و این مساله باعث دلسردی من نشد و  مسیر را با قوت و شدت بیشتری ادامه دادم به طوریکه هنوز هم این کارخانه مشغول به فعالیت است و یکی از بسترهای فعالیتم در بخش دیگری که از سال ۱۳۸۱ شروع کردم به شمار می رود . 

محمد جانپور که این مرحله شغلی نیز نتوانست روحیه تلاشگر را اقناع کند در کنار مدیریت کارخانه پودر ماهی بدنبال شغل دیگری رفت و این بار خود را ترازوی محک این شغل قرار داد. 

او در ابتدای دهه ۸۰ آن زمانی که بتازگی تولید ماهیان خاویاری در کشور سر زبان ها افتاده بود، به دنبال اجرای این پروژه رفت و البته همین تازگی ایده پرورش ماهیان خاویاری در کشور برای او سختی ها و مرارت هایی به همراه داشت . در همان زمان که موضوع پرورش ماهیان خاویاری برای حفاظت از ذخایر این آبزیان دریای خزر در کشور مطرح شد به دنبال دریافت مجوز فعالیت به اداره شیلات مراجعه کردم و در سال ۱۳۸۱ با اخذ مجوزهای لازم فعالیت خودم را آغاز کردم .

محمد جانپور ادامه داد : صنعت تولید گوشت ماهیان خاویاری و خاویار در آن زمان صنعت جدید به شمار می رفت و با آغاز پروژه در منطقه "میرود" شهرستان بابلسر جزو اولین های فعالیت در این عرصه به شمار می رفتم . همیشه اولین ها در مسیر کار و فعالیت با پیگیری هایی که انجام می دهند راه سختی را در پیش دارند اما با کارهایی که انجام می دهند راه را برای فعالیت دیگران هموارتر می کنند . 

این برگزیده نمونه کشوری پرورش ماهیان خاویاری افزود : در آغاز کار با مشکلاتی در مسیر مواجه شدم از جمله عدم آگاهی ادارات مرتبط در زمینه استعلام ها و صدور مجوز که این مساله باعث شد تا روند کار اداری طولانی شود و بالتبع روند شروع به کار نیز طولانی شود .

وی همچنین عدم استقبال و تمایل بانک ها به پرداخت تسهیلات برای ایجاد زیرساخت های لازم به عنوان بخش دیگری از مشکلات در انجام کار اشاره و تصریح کرد : با توجه به نوپا بودن این بخش از کشاورزی در کشور و مازندران و عدم اطمینان از به بار نشستن آن باعث شد تا بانک ها در زمینه پرداخت تسهیلات همکاری نکنند . 

محمدجانپور ادامه داد : اما این باعث نشد از راهی که در پیش گرفتم عقب نشینی کنم و با اندوخته و پس انداز شخصی استخرهای ماهی را ایجاد کردم و بدون اینکه تسهیلات بانکی دریافت کنم دست به فعالیت زدم . پس از ۶ سال دوندگی در سال ۱۳۸۷ نخستین بچه ماهیان خاویاری را وارد استخرهای پرورش کردم و با ورود آنها چرخه فعالیتم نیز آغاز شد .

مازندران با داشتن سه هزار و ۴۵۰و احد پرورش آبزیان، قطب آبزی پروری کشور محسوب می شود. از مجموع واحدهای پرورش آبزیان مازندران ۲۷۶ واحد مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و ۱۴ واحد هم ماهیان خاویاری است و بیش از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند.
سفید، کپور، آزاد (فیتیباک) و انواع قزل آلا از گونه های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران است.


این تولیدکننده برتر گوشت ماهیان خاویاری که با دارا بودن استخرهایی به ظرفیت ۴۰ تن در حال حاضر زمینه اشتغال ۸ نفر را هم فراهم کرده است ، گفت: با استفاده از ظرفیت همان کارخانه پودر ماهی و تولید غذاهای با کیفیت و مناسب برای ماهیان خاویاری توانسته ام علاوه بر کاهش زمان استحصال، خاویار مطلوبی را روانه بازارهای صادراتی کنم . 

وی افزود : در حالیکه طول مدت پرورش و استحصال خاویار از ماهیان ۱۲ سال است با شیوه غذایی و میزان مناسب اکسیژن دهی توانستم این مدت را به هشت سال کاهش دهم که البته سعی این کاهش مدت زمان چیزی از کیفیت محصولات  نکاهد.

محمدجانپور امیدوار است با ایجاد بسترهای مورد نیاز زمینه صادرات خاویار تولیدی مجموعه خود را به دیگر کشورها از مزرعه پرورش ماهیان خود را فراهم کند و به اتکای توان خود بار دیگر وارد عرصه دیگر از فعالیت یعنی بازرگانی خاویار شود .

وی همچنین نسبت به وجود دلالان در بازار خاویار اشاره کرد و گفت : در حالیکه بیشتر وقت و سرمایه برای تولید ماهیان خاویاری و خاویار را پرورش دهنده پرداخت می کند بازرگانانی که صادرات را برعهده دارند بیشترین سود را می برند که با ایجاد زیرساخت های لازم صادراتی می توان سود آوری این بخش نیز به جیب تولیدکننده برود .

این نمونه برتر ملی تولید گوشت ماهیان خاویاری با اشاره به اینکه طی این سالها سختی ها و مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته و اکنون به زمان باروری رسیده است ، افزود : اما دغدغه ها همچنان باقی است به طوریکه ساخت و ساز ویلا و خانه در نزدیکی استخرهای پرورش ماهی بدون رعایت حریم بهداشتی ۱۵۰ متری این روزهای به یک معضل بزرگ برای فعالیت این حوزه به شمار می رود .

وی افزود : با وجود اینکه در ابتدای راه اندازی مزرعه پرورش ماهی مجوز حریم بهداشتی ۱۵۰ متری را از ارگان های مسئول دریافت کرده‌ام و با توجه به اینکه این مزرعه در دل جنگل قرار دارد اما ساخت و سازهای بی رویه در اطراف آن می تواند اثرات مخرب خود را بر  تولیدات و کیفیت این مزرعه بگذارد .

محمد جانپور گفت : ایجاد چاههای فاضلاب خانگی در حوالی مزرعه پرورش ماهی می تواند باعث آلودگی آبهای زیرزمینی و سطحی شود که این آبها مورد استفاده در مزرعه  و ماهیان می باشد .

وی از مسئولان خواست تا در این خصوص تمهیدات لازم را بیندیشند تا این مزرعه نمونه پرورش ماهیان خاویاری از رونق تولید نیفتد و بتواند راه موفقیت خود را طی کند .

طی سالهای اخیر روند فعالیت و افزایش تولید در بخش پرورش آبزیان در استان مازندران رشد خوبی داشته است به طوریکه در آمارهای اداره کل شیلات این استان  اعلام شد در سال ۱۳۷۰ میزان تولید آبزیان پرورشی در این استان ۲ هزار و ۷۰۰ تن بود که به ۸۱ هزار و ۱۱۳ تن در سال ۱۳۹۸ رسید و نیز همچنین بیش از سه هزار و ۷۰۰ مزرعه پرورش انواع آبزیان در مازندران فعال است که اشتغال حدود ۶ هزار و ۸۰۰ نفر را تأمین می‌کند.

امسال  ۱۷۰ نفر از فعالان بخش های مختلف کشاورزی برگزیدگان ملی این بخش شدند که سهم استان مازندران از این برگزیدگان ۱۳ نفر بود .

حسینعلی محمد جانپور در سی و پنجمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی توانست با تولید ۴۰ تن گوشت و ۵۰۰ کیلو گرم خاویار  رتبه نخست در زمینه پرورش ماهیان خاویاری را کسب کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha