شانزدهم اسفند و مهمترین اخبار کرونایی استان‌ها

استان‌ها - ایرنا - آخرین ماه سال در حالی از نیمه گذشته که خبرها از شناسایی موارد جدید ابتلا به ویروس جهش یافته کرونا در کشور است به طوری که استاندار خوزستان روز شنبه از محدودیت‌های جدید در استان برای پیشگیری از انتشار بیشتر کرونای انگلیسی خبر داد.

امسال دومین نوروزی است که کشور حال و هوای کرونایی دارد، در این بین شاهد ورود کرونای انگلیسی به کشور نیز هستیم و تاکنون هم بیشتر استان ها را درگیر کرده و سرعت بالای انتشار آن زنگ خطر و افزایش موارد بستری را از ابتدای نوروز به صدا درآورده است؛ این موضوع نشان می دهد که با شیوع کرونای انگلیسی شرایط پیچیده‌تر خواهد شد و احتمال پُر شدن ناگهانی تخت‌های بیمارستانی وجود دارد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز شنبه با بیان اینکه سفرهای نوروزی سبب انتقال کرونای جهش یافته به سایر استان ها می‌شود، گفت: در ایام نوروز سفر به شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی ممنوع است اما مسافرت به شهرهای زرد و آبی با رعایت سختگیرانه پروتکل‌های بهداشتی امکانپذیر بوده هر چند توصیه وزارت بهداشت این است که سفرهای غیرضروری انجام نشود.

علیرضا رئیسی با بیان اینکه اکنون وضعیت بیشتر استان های کشور با ثبات است، تاکید کرد که سفرها می تواند وضعیت را بدتر کند و حتی ممکن است موج جدید شکل بگیرد. بنابراین سفرها تا جای ممکن اصلا نباید صورت بگیرد.

گردش ویروس جهش یافته در اکثر استان‌ها

معاون بهداشت وزیر بهداشت و درمان درباره وضعیت کرونا در کشور نیز گفت: در خبرها هم آمده که وضعیت کرونا در استان های مختلف در مجموع روند با ثبات است اما گردش ویروس انگیسی تقریبا در اکثر استان ها اتفاق افتاده است. 

وی ادامه داد: استان خوزستان وضعیت متفاوتی دارد و همچنان میزان بیماری روند صعودی دارد.یکی از استان های دیگر که نگرانی داریم استان چهارمحال و بختیاری است. نشانه هایی در این استان می بنییم که نیاز است دقت بیشتری در مورد آن انجام شود، گرچه هنوز خیلی میزان بیماری در این استان بالا نرفته است اما بابد مراقب باشیم که ویروس انگلسی جایگزین ویروس ووهان نشود.

وی ادامه داد: موارد غالب ویروس در کشور هنوز ویروس قبلی ووهان است اما بیم آن می رود با توجه به قدرت سرایت بالا ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور غالب شود. استان قزوین و البرز هم باید بیشتر مراقبت کنند. در هر صورت بسیار امیدوارم با افزایش رعایت پروتکل ها این ویروس را کنترل می کنیم.

رئیسی گفت: به طور کلی روند بیماری در کشور با ثبات است اما حتما باید دقت کنیم. خبر خوب دیگر این است که در استانها شمالی با مدیریت خوبی که انجام دادند، روند بمیاری رو به کاهش است البته هنوز خطر کاملا رفع نشده است اما اگر همین طور درصد رعایت پروتکل ها کاهش پیدا نکند هفته های آینده استانهای شمالی هم با ثبات می شوند.

مدیرکل بیمه سلامت استان خوزستان نیز با ابراز نگرانی از قرار گرفتن این استان در وضعیت ویژه کرونا گفت: کنترل و مهار ویروس کرونا نیازمند اتخاذ تدابیر سختگیرانه‌تر در خصوص فعالیت مشاغل و مراکز خرید و رعایت پروتکلها است.

دکتر علی خسروی افزود: شوربختانه همچنان شاهد فعال بودن بازارها و مراکز خرید در روزهای پایانی سال هستیم و این در حالی است که در شرایط وضعیت ویژه باید تدابیر سختگیرانه‌تر و قوی‌تری به خصوص در کاهش تردد بین شهری و درون شهری گرفته شود.

در این ارتباط قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان اعلام کرد: ادارات و ارگانهای غیرضروری در استان به منظور کنترل شیوع بیماری کووید ۱۹، از فردا ۱۷ اسفند تا پایان سال تنها با حضور ۱۰ درصد از کارکنان فعال خواهند بود.

وی در نشست ستاد مدیریت کرونا خوزستان اظهار داشت: ورود و خروج به شهرستان های قرمز استان همچنان ممنوع است و از مردم انتظار داریم که از سفرهای غیرضروری خودداری کنند تا بتوانیم دوره اوج بیماری را کنترل کنیم.

بر اساس اعلام مرکز بهداشت خوزستان، شهرستان‌های  شادگان ، آبادان و خرمشهر در جنوب غرب خوزستان با ورود به پیک جدید کرونا همچنان آلوده ترین مناطق خوزستان به شمار می‌روند؛ ۱۱ شهرستان در استان خوزستان در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و موارد مثبت ویروس جهش یافته انگلیسی در چند شهرستان خوزستان تایید شده است.

هفته گذشته نیز نخستین فرد مبتلا به کرونای جهش یافته یا انگلیسی در ساوه شناسایی و پس از آزمایش های اولیه به سرعت در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان شهید مدرس بستری شد.

بر اساس اعلام دانشکده علوم پزشکی ساوه چند روز بعد مشخص شد که چهار تن دیگر از اعضای خانواده این فرد با تایید نتیجه آزمایش ها به کرونای انگلیسی مبتلا و راهی بیمارستان شدند.

معاون بهداشتی و سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه در این خصوص گفت: آنچه مسلم است نوع جهش یافته ویروس کرونا اکنون وارد این شهرستان شده است و راههای انتقال و پیشگیری آن هم درست مانند کرونای معمولی است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان دیلم استان بوشهر گفت: دلیل انتشار گسترده ویروس کرونا در این شهرستان، تنها مسافران غیربومی نیستند بلکه مردم منطقه نیز باید در پیشگیری از شیوع این ویروس، بیشتر احساس مسئولیت و ایفای نقش کنند.

ایرج زنده بودی افزود: با توجه به اینکه در چند روز اخیر مثبت شدن تست کرونا و شمار بستری بیماران کووید ۱۹ و بویژه در مواردی ابتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی در این شهرستان افزایش یافته است، مردم مطالبه بستن ورودی‌های شهرستان را دارند که در این زمینه ستاد مقابله با کرونا بجد پیگیر است و تنها نباید به این موضوع اکتفا کنیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته دو نفر در استان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند گفت که شمار فوتی های قطعی کرونا در هرمزگان به یک هزار و ۳۰ نفر رسید.

دکتر فاطمه نوروزیان اظهار داشت: فوتی های ۲۴ ساعت گذشته، دو خانم ۶۲ و ۶۷ ساله از بندرعباس و قشم هستند و هم اکنون نیز از ۲۸ فرد مبتلای بستری در بخش مراقبت های ویژه، وضعیت شش نفر وخیم گزارش شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد شیوع ویروس جهش یافته کرونا در هرمزگان هستیم، افزود: تاکنون ۱۸ مورد ابتلا از این نوع ویروس در استان ثبت شده که کوچکترین فرد مبتلا یک پسر ۱۲ ساله است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز امروز گفت: سویه موسوم به انگلیسی ویروس کرونا هم‌اینک در حال چرخش در خراسان رضوی است لذا توجه جدی عموم شهروندان نسبت به رعایت دستورات پیشگیرانه بهداشتی به ویژه از سوی جوانان و نوجوانان الزامی است.

عبدالرضا فاضل رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان هشدار داد: با تداوم کم‌توجهی به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، گرگان و کردکوی وارد وضعیت نارنجی و هشدار شیوع کرونا شدند به طوری که هفته گذشته فقط گرگان در شرایط هشدار شیوع این ویروس قرار داشت اما از امروز کردکوی هم وارد وضع نارنجی شد.

در استان لرستان، فرماندار ازنا گفت: با توجه به افزایش تعداد مبتلایان کرونا در روستای گرجی در بخش مرکزی این شهرستان و با هدف جلوگیری از همه‌گیری غیرقابل کنترل، این روستا قرنطینه شده است؛ این روستا حدود سه هزار نفر جمعیت دارد.

کرونا جان ۸۲ نفر دیگر را در ایران گرفت

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۶۸۱ هزار و ۶۸۲ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۲ نفر از مبتلایان در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۶۰ هزار و ۵۹۴ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری روز شنبه با اعلام آخرین آمار مبتلایان و جانباختگان کرونا در ایران افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۱۶ اسفند ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیص هشت هزار و ۲۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و ۵۲۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۶۸۱ هزار و ۶۸۲ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۴۳۵ هزار و ۳۵۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین سه هزار و ۷۸۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۱ میلیون و ۲۱۲ هزار و ۹۲۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

لاری گفت: هم اکنون ۱۱ شهرستان قرمز، ۳۲ شهرستان نارنجی، ۲۵۱ شهرستان زرد و ۱۵۴ شهرستان آبی هستند و شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، خرمشهر، دزفول، دشت آزادگان، رامهرمز، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه در وضعیت قرمز قرار دارند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۱۶ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha