به گزارش ایرنا، محمود قنبری روز شنبه در نشست شورای ساماندهی مبادلات ارزی استان خراسان شمالی اظهار داشت: طبق مقررات کشور، هر یک از ساکنان نقاط مرزی به نسبت درجه محرومیت، کالا از نوعی که در آئیننامه اجرای قانون صادرات و واردات مشخص میشود، برای یکبار در سال وارد می کنند.
وی افزود: طبق این قانون کالاهای وارده توسط مرزنشینان از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد معافیت حقوق گمرکی و سود بازرگانی برحسب نوع کالا، برخوردارند و واردات کالای موضوع مبادلات مرزی نیاز به کسب مجوز ورود ندارد.
معاون استاندار خراسان شمالی عنوان کرد: دارندگان کارت مبادلات مرزی میتوانند کالای خود را از کشورهای مقابل استان محل سکونت خود یا از مناطق آزاد تجاری و صنعتی کشور وارد کنند.
وی بیان کرد: هم اکنون ۱۱ تعاونی مرزنشین در استان فعال است که با استفاده از سهمیه ارزی اعضای خود و با استفاده از رویه واردات در مقابل صادرات میتوانند از تخفیفات حقوق ورودی گمرکی اقلام مرزنشینی (۴۱ ردیف تعرفه) برای واردات اقلام و کالاهای مورد نیاز استفاده کنند.
قنبری گفت: تعاونی های مرزنشینان استان در مواردی دارای اشکال اساسی هستند و فعالیت لازم را برای رفع مشکلات مرزنشینان ندارند.
وی تاکید کرد: تعاونی های مرزنشینان اگر توان انجام کار را ندارند، منحل شوند، زیراکه بر اساس اساسنامه این تعاونی ها باید فعالیت داشته باشند و نشست های سالانه را به ترتیب برگزار کنند.
معاون استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه هدف دولت از تشکیل تعاونی در مناطق مرزی توانمند کردن مرزنشینان بوده است، گفت: دولت در این زمینه مزایایی از جمله سوخت و کارت مبادلات مرزی را صادر کرده ولی افرادی سودجو از آن بهره ای خاص می برند.
وی خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم تا سود تعاونی های مرزنشینان در جیب دلالان رود.
قنبری عنوان کرد: بخشداری ها به عنوان نیروی توانمند دولت باید در حل مشکلات مرزنشینان فعال باشند و اگر مرزنشینان نیاز به آموزش دارند آنها را برای آموزش بهتر به اداره صنعت، معدن و تجارت سوق دهند.
۹۰۰ تن موز در خراسان شمالی تعیین تکلیف شد
معاون هماهنگی و امور اقتصادی خراسان شمالی در ادامه به مشکلات توزیع موز توسط تعاونی های مرزنشینان اشاره کرد و گفت: یکهزار و ۵۰ تن موز توسط تعاونی های استان وارد شده که ۱۵۰ تن فروش رفته و ۹۰۰ تن آن هم باید تعیین تکلیف شود.
وی ادامه داد: در این جلسه مقرر شد تا موز مورد نیاز استان ظرف ۱۰ روز تامین شود و مازاد آن در استانهای همجوار به فروش رود.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد روستایی هستند و بیشترین اشتغال استان مربوط به حوزه کشاورزی است.
نظر شما