«محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به تازگی در مصاحبه با نشریه «فایننشال تایمز» مدعی شده ایران زمانی حاضر به مذاکره با آمریکا و قدرتهای جهانی است که سیگنال روشنی در خصوص رفع تحریمها دریافت کند. او در این مصاحبه از رفع تحریمها به صورت گام به گام و در طول یک سال سخن گفته است.
رضایی در حالی این موضوع را مطرح کرد که امور مرتبط به سیاست خارجی از طریق وزارت امور خارجه و از مجاری خود انجام میشود. «سعید خطیبزاده» سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به اظهارات رضایی، نظرات مطرح شده در این مصاحبه را شخصی قلمداد کرد و در توییتر نوشت: عرصه سیاسی ایران پویا است و مقامات نظرات متنوعی مطرح میکنند اما آن نظرات نباید با سیاست رسمی دولت اشتباه گرفته شود.
از سوی دیگر، رضایی در حالی این اظهارات را به زبان آورده که رهبر انقلاب در دیدار با مردم تبریز در ۲۹ بهمن از ضرورت یکصدایی در حوزه سیاست خارجی سخن گفته و همه مسوولان را به این امر توصیه کرده بودند. با این حال، رضایی گویا مسیر چندصدایی را برگزیده است. اینکه چرا رضایی برخلاف موضع رسمی نظام در این زمینه، موضع گرفته و مصاحبه کرده جای بررسی دارد اما نباید این مساله خاص، ما را از مشکل اساسی یعنی مشخص نبودن حدود و ثغور مسوولیتها و ورود همه افراد به همه حوزهها، دچار غفلت کند؛ بلیهای که کشور گرفتار آن شده و خسارت بار است. اصولا این سوال که چرا رضایی به عنوان دبیر مجمع تشخیص با وظایف مشخص در قانون اساسی، در گفتوگو با یک رسانه خارجی باید در مورد سیاست خارجی کشور سخن بگوید از پرسشهای مهمی است که باید بررسی شود.
نمیخواهند بگذارند دولت مشکلات مردم را حل کند
«غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» نماینده مجلس دهم در گفتوگو با ایرنا در مورد اظهارات رضایی گفت: مخالفان دولت و اصولگرایان به هیچ وجه نمیخواهند این دولت و مجموعه مسوولان فعلی هیچ کار مثبتی برای مردم انجام دهند. تصور مخالفان این گونه است که یک اصولگرا پیروز خواهد شد. در این صورت با آمریکا همین افراد به توافق میرسند. حالا اسم آن را برجام نمیگذارند یک چیز دیگر میگذارند ولی همین برجام است و کار خود را پیش میبرند. در واقع این افراد به دنبال مصادره توافق با آمریکا به نفع خود هستند. کاش به جای پیروزی در انتخابات به فکر زندگی مردم بودند.
در کشور همه خود را وزیر امور خارجه میدانند
وی در پاسخ به این سوال که چرا مداخلات زیادی در امور دولت صورت میگیرد، بیان داشت: متاسفانه این اتفاق در کشور ما افتاده و همه احساس میکنند صلاحیت دارند در مورد همه امور صحبت کنند. فکر میکنند اگر در زمینهای حرف نزنند و اعلام کنند، اطلاعی ندارند عیب است. بنابراین در هر زمینهای باید صحبت کنند. این خیلی بد است.
وی ادامه داد: در سیاست خارجی یک صدا باید از کشور شنیده شود و این صدا هم فقط از وزارت امور خارجه باید به گوش برسد. در حال حاضر متاسفانه همه وزیر امور خارجه هستند جز ظریف که بر اساس قانون این مسوولیت را بر عهده دارد. اصلا نوبت به ظریف نمیرسد از بس که همه متخصص سیاست خارجی هستند و در مورد برجام و حقوق بینالملل اطلاعات دارند. انگار فلان صاحب تریبون باید فقط حرف بزند و و ظریف هم یک مجری بیش نیست.
این نماینده مجلس دهم گفت: متخصص حوزه سیاست خارجی ظریف است و باید بر اساس تخصص او، کشور دیپلماسی خود را طراحی کند اما ماجرا به گونه دیگری شده و انگار مسوولیت این امور با دبیر مجمع تشخیص است. این مشکلات فقط هم در حوزه سیاست نیست. اقتصاد هم اینگونه است. الان کسی بگوید سیاست اقتصادی ما چیست؟ در حال حاضر در مسائل اجتماعی کسی بگوید سیاست اجتماعی ما چیست؟ ما هنوز نفهمیدیم بالاخره بچه بیاوریم یا نه، بالاخره هنوز نفهمیدیم فضای مجازی خوب است یا خیر و هزار مساله دیگر، اینگونه نمیشود کشور را اداره کرد.
به آمریکا این پیام را منتقل کردند که با دولت به توافق نرسید
وی با بیان اینکه با چندگانگی در حوزههای مختلف روبرو هستیم گفت: یک عده باید سر جای خود بنشینند و بگذارند دولت کار خود را انجام دهد. به آمریکاییها پیام منتقل کردند که با دولت کار نکنید. یکی از دلایل تعلل آمریکا در برگشت به برجام هم همین پیامها و تضعیف دولت است.
نظر شما