طرح اقتصادی کردن جنگل‌ها و مراتع در فردوس اجرا شد

بیرجند - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فردوس از اجرای طرح اقتصادی کردن جنگل‌ها و مراتع در این شهرستان خبر داد و گفت: اقتصادی کردن طرح‌های مرتع‌داری با کشت گیاهان دارویی در اولویت منابع طبیعی قرار گرفته است.

کاظم صالح‌پور روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی (۱۵ تا ۲۱ اسفند) افزود: در همین راستا ۱۵۰ هکتار بذرکاری و نشاکاری با اعتبار بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال از محل صندوق توسعه ملی انجام شده است.

وی گفت: ۲ طرح بهره‌برداری آنغوزه به مساحت ۳۰ هزار هکتار و سطح برداشت سه تن و ۴۰ کیلوگرم در حال اجرا بوده که به مزایده گذاشته شده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فردوس تصریح کرد: در طرح اقتصادی کردن جنگل‌ها و مراتع به سمت کشت درختان مثمر سازگار با محیط رفته‌ایم که در این راستا ۹۰ هکتار جنگل کاری سماق با اعتباری بالغ بر چهار میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال انجام شده است.

وی گفت: یک هزار و ۲۵۰ هکتار عملیات بیابان‌زدایی نیز در محدوده پلوند، کجه و چهنو با اعتبار بیش از ۳۲ میلیارد ریال در حال اجرا است.

صالح‌پور افزود: برای اجرای این طرح در سال آینده بیش از ۱۶ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که در حال واکاوی بوده و پیمانکار تعیین شده است.

وی گفت: یک هزار و ۴۰۰ هکتار نیز عملیات مدیریت هرز آب و بذرپاشی در محدوده بیابانی کجه با هزینه ۱۱ میلیارد ریال اجرا شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فردوس بیان کرد: در راستای اجرای پروژه تعمیم ترسیب کربن که طرح بین‌المللی است، آبیاری سنواتی جنگل به مساحت ۲۲۵ هکتار با هزینه بالغ بر ۹۰۰ میلیون ریال و نیز تولید ۳۰ هزار اصله نهال گلدانی با اعتبار ۱۲۵ میلیون ریال اجرا شده است.

او گفت: درخصوص مدیریت جنگل‌های دست کاشت ۵۰۰ هکتار از این جنگل‌ها آلوده به آفت شپشک بوده که سرشاخه‌های درختان آلوده قطع و سوزانده شده و درختان محلول پاشی و سم پاشی می‌شوند.

صالح‌پور ادامه داد: شهرستان‌های فردوس و سرایان از اعتبارات استانی حوزه منابع طبیعی کمترین سهم را دارند.

وی گفت: چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات تملک دارایی و نفت برای منابع طبیعی شهرستان فردوس مصوب شده که یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از این میزان مربوط به حوزه آبخیزداری است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فردوس اظهار داشت: یکی از کارهای خوبی که در جهت برگشت اراضی در کمیسیون رفع تداخلات مطرح شد و از مصوبات سفر استاندار سابق به این شهرستان بود، تعیین تکلیف اراضی محدوده پلاک یک اصلی بلده است.

وی افزود: در این راستا یک هزار و ۲۷۰ هکتار از اراضی ملی به غیر ملی تبدیل و تعیین تکلیف شد.

وی گفت: ممیزی مراتع شهرستان فردوس به پایان رسیده و افراد ذی‌حق مراتع مشخص شده‌اند.

صالح‌پور گفت: با توجه به اینکه پایان امسال آخرین مهلت برای پرداخت عوارض و تمدید پروانه بهره‌برداری مرتع توسط دامداران است لذا دامداران باید در مدت باقیمانده نسبت به تمدید پروانه خود اقدام کنند در غیر این صورت پروانه آنها برای سال آینده ابطال خواهد شد.

وی بیان کرد: امسال ۱۸ هزار هکتار جنگل به جهت چرای دام از آبان تا ۱۵ اسفند آزادسازی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha