به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، از آغاز شیوع ویروس کرونا در آمریکای لاتین و کارائیب در سال ۲۰۲۰ تا کنون، حدود ۱۱۸ میلیون زن در این منطقه در وضعیت فقر قرار گرفته و با کاهش بی سابقه میزان اشتغال و افزایش خشونت جنسیتی مواجه شده اند. همچنین بحران بهداشتی کشورهای آمریکای لاتین را با بیشترین میزان نابرابری تحت تاثیر قرار داده است.
«ماریا نوئِل بائِزا» مدیر منطقه ای «نهاد زنان سازمان ملل متحد» در آمریکای لاتین و کارائیب در مصاحبه با این رسانه اسپانیایی با تاکید بر پیامدهای بیشمار بیماری همهگیر کرونا بر جامعه زنان کشورهای آمریکای لاتین گفت: بحران ناشی از همهگیری، چالشهای بزرگی که جوامع ما با آنها مواجه است را به ما نشان داده و نابرابریهای جنسیتی را آشکارتر کرده است.
وی افزود: این در حالیست که زنان بیشترین آسیب را از افزایش بیکاری، فقر و اشتغال به فعالیتهای غیر رسمی بدون حقوق متحمل شده اند.
به گفته این مقام سازمان ملل، تعطیلی سراسری کسبوکارها و اعمال محدودیتهای رفتوآمد به منظور کنترل گسترش کووید-۱۹ منجر به رکود اقتصادی شدیدی شد که همه پیشرفتها در زمینه مقابله با فقر را معکوس کرد. به طوری که شمار زنانی که با معضل فقر مواجهند در اواخر سال گذشته میلادی (۲۰۲۰) از ۲۳ میلیون نفر به ۱۱۸ میلیون نفر افزایش یافت.
طبق گزارش کمیسیون اقتصادی سازمان ملل در آمریکای لاتین و کارائیب، تولید ناخالص داخلی کشورهای منطقه در سال ۲۰۲۰، کاهش ۷.۷ درصدی را تجربه کرد. همچنین نرخ بیکاری در مقایسه با ۲.۶ در سال ۲۰۱۹ به ۱۰.۷ درصد در سال ۲۰۲۰ رسید.
بائِزا گفت: همهگیری کووید-۱۹ سبب شد تا عقبگردی ۱۰ ساله در میزان «مشارکت زنان در بازار کار» ایجاد شود؛ به این ترتیب شاخص فعالیت زنان در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با سال ۲۰۱۹، شش رتبه تنزل یافت.
در حوزه کسبوکارهای خانگی نیز ۷۰ درصد زنان منطقه، تحت تدابیر قرنطینه با کاهش درآمد یا از دست رفتن کلی شغل مواجه شده اند. بین ۱۰.۵ تا ۱۴.۳ درصد زنان در آمریکای لاتین در مشاغل خانگی فعالیت دارند.
همچنین از آنجا که آمریکای لاتین شاهد طولانیترین دوره تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی در جهان بوده است، زنان این منطقه بیشترین کار در منزل همچون مراقبت از کودکان را به عهده گرفته اند. اما به گفته این مقام سازمان ملل، این امر وضعیت جدیدی نیست زیرا زنان در کشورهای آمریکای لاتین، پیش از دوران همهگیری نیز سه برابر بیشتر از مردان در این بخش اشتغال داشتند.
نوئِل بائِزا با توصیف افزایش خشونت جنسیتی علیه دختران و زنان به «همهگیری در سایه» گفت: بر اساس آمارها در ازای هر سه ماه شرایط قرنطینه، ۱۵ میلیون مورد خشونت جنسیتی بیشتر گزارش شده است.
این نماینده سازمان ملل تاکید کرد، در هفتههای نخست شیوع کووید-۱۹، تعداد تماسهای روزانه با سامانههای گزارش خشونت علیه زنان، در آرژانتین ۳۹ درصد و در مکزیک ۵۳ درصد افزایش یافت.
وی افزود، هرچند نتیجه گیری از این داده ها در شرایط بحران امکان پذیر نیست اما در نظر گرفتن موارد خشونت علیه زنان حتی پیش از همهگیری، اتخاذ تدابیر فوری را ضروری می کند.
نظر شما