«علی کشاورز» متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار ورزشی ایرنا، افزود: یکی از روشهای شناختهشده و موثر در کاهش گرفتگی عضلات ورزشکاران تغذیه مناسب است، از آنجا که بخشی از این عارضه مربوط به رادیکالهای آزاد ایجادشده در محل آسیب است، مصرف غذاهایی با آنتیاکسیدان زیاد میتواند راهحل مناسبی باشد.
وی اظهار داشت: برای کاهش حداکثری آسیبهای مربوط به تخریب بافت عضلات در هنگام ورزش باید روز تمرین غذاهایی با آنتیاکسیدان زیاد مصرف کرد. این غذاها شامل محصولات غلات کامل، میوهها، سبزیجات و چربیهای سالم است. به علاوه مصرف خوراکیهای فراوریشده باید به حداقل رسانده شود.
کشاورز ادامه داد: پروتئین موردنیاز بهتر است از طریق گوشت، تخممرغ، ماهی، محصولات لبنی، حبوبات و دانهها و مغزهای روغنی تامین شود و اگر قرار است هدف افزایش توده عضلات باشد، میتوان این مقدار را به ۱.۸ گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن افزایش داد.
وی تصریح کرد: ورزشکاران حرفه ای زمانی که وارد فصل رقابتها می شوند و بدن آن ها قرار است به مدت چند ماه تحت تمرینات فشرده و سنگین باشد، بهتر است به تغذیه خود توجه اساسی کنند و از موادی که دارای ویتامینها و املاح معدنی بویژه میوهها و پروتئینها را در مواد غذایی روزانه خود بگنجانند.
به گفته این متخصص تغذیه، اسیدهای چرب امگا ۳ گروههایی هستند که خاصیت ضد التهابی دارند و در روغن ماهیهایی مثل ماهی آزاد، ماهی خال خالی و ساردین یافت می شوند. منابع گیاهی این ترکیب شامل گردو، تخم کدو حلوایی است و مطالعات زیادی در مورد تاثیر اسید های چرب بر عملکرد عضلات، التهاب و استرس اکسیداتیو ناشی از آسیب های فعالیت های بدنی انجام شده و مصرف روزانه آنها میتواند اثر گذار باشد.
کشاورز ادامه داد: نقش ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی کاملا ثابت شده و برای ساخت و ترمیم عضلات مهم است، ورزشکاران باید این مسئله را در نظر داشته باشند و منابع اصلی این ویتامین مثل روغن ماهی و گوشت قرمز و غیره را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
وی خاطرنشان کرد: ورزشکار حرفهای برای این که بتواند در طول سال عملکرد موفقی داشته باشد، باید برای تمام تمرینات آماده سازی خود چه قبل از مسابقات، در حین رقابتها و زمان بازپروری و ریکاوری برنامه رژیم غذایی و تغذیه اصولی داشته باشد تا دچار افت عملکرد برای رقابت بعدی نشود.
نظر شما