علی فرد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:به منظور تسریع در روند بازسازی واحدهای مسکونی تخریب شده از زلزله، پروانه ساختمانی برای زلزله زدگان بصورت رایگان در کمترین زمان ممکن صادر میشود.
وی افزود: در شهرداری سی سخت با کوتاه کردن روند اداری صدور پروانه و افزایش تعداد کارشناسان صدور پروانه تسریع و کار بازسازی واحدهای تخریب شده در این شهر آغاز شده است.
شهردار سی سخت بیان کرد: با همکاری بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد و شهرداری تلاش میشود با نظارت مداوم مهندسان ناظر واحدهای مقاوم با رعایت اصول فنی مهندسی در شهر سی سخت ساخته شود.
فرد عنوان کرد: تاکنون با تلاش بنیاد مسکن ۵۰ درصد واحدهای تخریب شده در مناطق زلزله زده دنا آوار برداری شده است و تا یک ماه آینده آوار برداری به پایان می رسد.
وی ابراز داشت:بازسازی واحدهای مسکونی درمناطق زلزلهزده با مشارکت و محوریت مردم انجام میشود و دولت و مجریان بازسازی نیز نقش حمایتی، هدایتی و کنترلکننده دارند.
در پی وقوع زلزله ۵ و ۶ دهم ریشتری به سه هزار و ۷۰۰ واحد از منازل مسکونی خسارت وارد شد. ۸۰۰ واحد به علت خسارت ۶۰ تا ۱۰۰ درصد نیاز به بازسازی دارد و از مجموع ۳ هزار و ۷۰۰ واحد نیز ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هستند.
از مجموع ۸۰۰ واحد بازسازی ۴۲۰ واحد شهری و ۳۸۰ واحد روستایی و از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هزار و ۵۰۰ واحد شهری و یک هزار و ۴۰۰ واحد روستایی است.
میزان خسارت زلزله به واحد های تعمیری بین ۲۰ تا ۴۰ درصد و بر اثر این زلزله به ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی خسارت معیتشی از جمله تخریب اسباب و وسایل منزل خسارت وارد شده است. ۶۴ نفر در این زلزله دچار مصدومیت شدند.
۱۲ فروردین سال ۹۷ نیز زمین لرزه ۵.۲ ریشتری در شهرهای سی سخت و یاسوج خساراتی به بار آورد. در سال ۶۸ هم زلزله ای با بزرگی بیش از ۵.۲ ریشتر سی سخت را لرزاند و به یک هزار واحد مسکونی تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد کرد.
شهرستان ۴۲ هزار نفری دنا در ۳۵ کیلومتری غرب یاسوج قرار دارد.
نظر شما