۲۰ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۳۶
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84258926
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا سد راه بزرگترین معامله دفاعی ترکیه با پاکستان

اسلام‌آباد - ایرنا - پاکستان که آذرماه امسال با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ترکیه اعلام مخالفت کرده بود، اکنون با کارشکنی واشنگتن درخصوص ماجرای تحویل بالگردهای جنگی توسط آنکارا به اسلام‌آباد مواجه شده؛ اقدامی که سخنگوی اردوغان آن را به ضرر منافع ایالات متحده قلمداد کرده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، ماجرای معامله یک و نیم میلیارد دلاری پاکستان با ترکیه برای تحویل بالگردهای جنگی دو موتوره موسوم به ATAK T-۱۲۹ که طی ماه‌های اخیر در هاله‌ای از ابهام قرار داشت، با احتمال مخالفت واشنگتن با فروش این بالگردها برجسته‌تر شد.

سخنگوی ارتش پاکستان نیز ماه گذشته طی دیدار با نمایندگان رسانه‌های بین المللی، موضوع کارشکنی آمریکا درباره قرارداد خرید بالگردهای نظامی ترکیه را منکر نشد و گفت: اسلام‌آباد برای جایگزینی این طرح با پکن وارد گفت وگو شده است.

روزنامه پاکستانی «داون» امروز به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت: واشنگتن صدور مجوز صادرات موتور LHTEC برای بالگردهای بومی ترکیه را متوقف کرده، اقدامی که ترکیه آن را به ضرر منافع ایالات متحده اعلام کرده است.

همچنین، به گزارش بلومبرگ نیوز سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه ضمن اذعان به مسدود شدن فروش بالگرد به پاکستان توسط آمریکا، پیش بینی کرد که اسلام‌آباد برای تامین نیاز خود به احتمال قوی با چین وارد معامله می‌شود.

هلی کوپتر جنگی اتک تی-۱۲۹ دو موتوره و دارای قابلیت چند منظوره در تمام شرایط آب و هوایی است و توسعه یافته از نوع بالگردهای آگوستا مجهز به موتورهای آمریکایی می‌باشد.

پاکستان و ترکیه در تیرماه ۱۳۹۷ قرارداد یک و نیم میلیارد دلاری برای هلیکوپترهای ساخت ترکیه را امضا کردند. اما پس از آن پنتاگون صدور مجوز صادرات موتور برای شرکت ترکی را متوقف کرد و باعث شد تا تاریخ تحویل این بالگردها به پاکستان نیز عقب بیفتد.

رئیس صنایع دفاعی ترکیه ژانویه امسال گفت که این کشور و پاکستان برای اطمینان از تحویل نرم و شفاف بالگردهای جنگی، قرارداد موجود را برای یک سال دیگر تمدید کردند. این توافق نامه در صورت عدم تحقق آن توسط ترکیه، به پاکستان اجازه می‌دهد که از گزینه خرید بالگردهای چینی ۱۰-Z استفاده کند.

اواسط سال گذشته میلادی آنکارا یک شرکت حقوقی مستقر در واشنگتن را به خدمت گرفت تا بتواند برای گرفتن مجوز صادرات موتور بالگردهای معامله شده با پاکستان با دولت و کنگره آمریکا لابی کند، توافقی که بزرگترین قرارداد دفاعی آنکارا با اسلام‌آباد اعلام شده است.

پاکستان روابط نزدیکی با ترکیه دارد و همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های سیاسی، نظامی، امنیتی و همچنین دریایی همواره مورد توجه طرفین قرار دارد.

اسلام‌آباد و آنکارا مواضعی همسو در زمینه تحولات منطقه و جهان دارند. وزارت امور خارجه پاکستان ۲۶ آذرماه امسال با ابراز نگرانی و یکجانبه خواندن تحریم آمریکا علیه ترکیه گفت: اسلام‌آباد مخالف اقدامات اجباری علیه هر کشوری است.

ترکیه یکی از حامیان قوی مواضع منطقه‌ای پاکستان به ویژه در بحث کشمیر شناخته می‌شود.

روند همگرایی پاکستان و ترکیه در سال ۲۰۱۷ همزمان با افزایش تنش بین دولت ترامپ و دولت و ارتش پاکستان و تلاش این کشور برای نزدیک شدن تاکتیکی به روسیه، جمهوری اسلامی ایران و ترکیه سرعت گرفت.

ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده فعلی ارتش پاکستان و وزیر وقت امور خارجه این کشور در تابستان و پاییز ۲۰۱۷ از ترکیه دیدار کردند که مورد استقبال دولت و ارتش این کشور قرار گرفت.

یک سال پس از آن و چند ماه پس از پیروزی مجدد اردوغان در انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه و انتخاب عمران‌خان به‌ عنوان نخست‌وزیر پاکستان، روند نزدیکی دو کشور سرعت بیشتری گرفت و به‌نظر می‌رسد سفرهای پیاپی مقامات ارشد دو کشور به پایتخت‌های یکدیگر نشانه آغاز جهشی بزرگ در روابط اسلام‌آباد ـ آنکارا در سال ۲۰۲۰ باشد.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه اواخر بهمن ماه سال گذشته سفر رسمی دو روزه به پاکستان انجام داد و برای چهارمین بار در مجلس این کشور سخنرانی کرد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha