به گزارش ایرنا، ماموستا فایق رستمی روز چهارشنبه در دیدار مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اظهار داشت: یکی از معضلات و حوادث طبیعی که امروز شاهد آن هستیم بروز سیلاب های ویرانگر است که منابع طبیعی میتواند نقش ارزندهای در جلوگیری از بروز سیلاب و نیز ذخیره آن برای تغذیه سفرههای آب زیرزمینی داشته باشد.
وی تاکید کرد: کاهش خسارات ناشی از حوادث از جمله سیلاب در گرو توجه ویژه به منابع طبیعی به عنوان مرکز زندگی بشر است.
امام جمعه سنندج با اشاره به اهمیت حفظ و حراست از منابع طبیعی در اسلام اضافه کرد: با غرس هر درخت، جانی دوباره در رگ زمین تزریق و جامعه بشری از منافع بی نظیر و طولانی مدت آن بهرهمند میشود.
ماموستا رستمی گفت: عالمان و روحانیون وظیفه آگاهیبخشی به جامعه را بر عهده دارند و تنها باقوه قهریه نمیشود اهمیت فضای سبز و منابع طبیعی را یادآور شد.
کاداستر اراضی در ٧٠٠ هزارهکتار
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری کردستان هم در این دیدار گفت: در کاداستر اراضی اراضی ملی برای رفع شبهها و خلع ید معارضین که بصورت ماهوارهای رصد میشود، به محض بیرون رفتن صاحب سند از مختصات موجود در کاداستر، سریعا به اطلاع فرد خاطی رسیده تا ازحدومرزخود خارج نشود.
سعدی نقشبندی افزود: طرح کاداستر اراضی تا پایان فروردین سال ۱۴۰۰ در بیش از ۷۰۰ هزار هکتار از عرصههای طیعی استان اجرا میشود.
وی گفت: کردستان تا قبل از سال ۱۳۹۸ تنها ۲۵۰هزار هکتار از اراضی ملی طرح کاداستر داشت که امسال تا پایان بهمن ۵۵۰ هزار هکتار اجرا شده و تا پایان فروردین سال آینده به ببش از ۷۰۰ هزار هکتار افزایش مییابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اجرای این طرح را در رفع تداخلات ارضی موثر دانست و افزود: اسناد تک برگ کاداستر شده دارای مختصات مکان مبنا بوده و موقعیت اراضی ملی و جداسازی آن از اراضی مستثنیات اشخاص را با حدود معین و مشخص تفکیک میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان تاکید کرد: اصولیترین راهکار جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی توسط افراد سودجو و فرصت طلب اخذ اسناد مالکیت اراضی ملی به صورت تکبرگ و کاداستر شده است و روند اخذ سند ملی با سرعت در حال انجام است.
نقشبندی با اشاره به اینکه بیشترین میزان قاچاق چوب در کردستان به درختان واقع در رویشگاههای کنار رودخانهها اختصاص دارد، افزود: برای جلوگیری از قاچاق چوب طرح زراعت چوب در استان اجرایی شده است.
وی افزود: در این طرح بصورت مشارکتی و یا ۱۰۰درصدی نهال مورد نیاز تامین و در اختیار افرادی قرار میگیرد که زمین و آب در اختیار دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه بهره اقتصادی زراعت چوب با گندم آبی برابری میکند، اضافه کرد: امسال ۷۰۰ هزار هکتار زراعت چوب برای استان مصوب شده که نهال مورد نیاز برای ۵۰۰ هزار هکتار با مشارکت بخش خصوصی تامین و غرس شده است.
از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصههای منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان هستند.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
نظر شما