۲۰ اسفند ۱۳۹۹، ۱۴:۰۸
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84259490
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیش از سه هزار دانش‌آموز کردستانی همیار طبیعت هستند

سنندج - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: بیش از هفت هزار نفر در این استان همیار طبیعت هستند که سه هزار و ۶۸۰ نفر آنان را دانش آموزان تشکیل می‌دهند.

به گزارش ایرنا، سعدی نقشبندی روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از دانش آموزان برگزیده مسابقه نقاشی روزجهانی خاک اظهار داشت: همیاران طبیعت طرحی است که پیرو فرمایش رهبر معظم انقلاب برای استفاده از توان عمومی برای حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی و محیط زیست به اجرا گذاشته شده و پشتوانه قانونی از مراجع مربوطه را دارد و یکی از طرح های موفق سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در بخش ترویج و آموزش جوامع و بهره برداران محلی به منظور حفاظت و احیای منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی است.

وی اضافه کرد: این طرح بر مبنای تفاهم نامه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان دانش آموزی در ۲ سطح مروج افتخاری و همیار محافظ در شهرستان در حال اجراست که به وسیله دستورالعمل‌ها و آموزش‌های لازم سطح دانش و بینش خود نسبت به این منابع خدادادی را افزایش می دهند و به عنوان محافظ طبیعت بطور افتخاری همکاری می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: سالانه ۲۵ سیلاب در کشور رخ می‌دهد که هر کدام یک هزار میلیارد ریال خسارت وارد می کند که چاره اندیشی برای آن ضروری است.

نقشبندی، با بیان اینکه آبخیزداری با جلوگیری از فرسایش خاک و بروز سیلاب به حفظ ذخایر آب زیرزمینی کمک می کند، یادآور شد: در حال حاضر ۴۵ شهرو هشت هزار و ۳۰۰ روستای کشور در معرض مخاطرات سیلاب است و وقتی منابع طبیعی در معرض تخریب و تصرف قرار می‌گیرد نسل اینده از این موهبت الهی بی نصیب می‌شوند.

وی با بیان اینکه جنکل‌ها تنها ۲۰ درصد کارکرد اقتصادی دارد و ۸۰درصد کارکرد زیستی دارد، تاکید کرد: هر هکتار جنگل در سال ۲.۵ تن اکسیژن و ۶۸ تن ریزگرد را از هوا  جذب می کند.

لزوم برگزاری کلاس‌های عملی حفاظت از عرصه‌های طبیعی در دل طبیعت

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان هم در این نشست گفت: از سال ۱۳۶۸ آموزش و پرورش و صاحبنظران به این نتیجه که نظام آموزشی کشور نامطلوب است و به فکر تغییر افتادند.

رشید قربانی افزود: در هیمن زمینه در بازدید از کشورها موفق، در ۲ دوره و طی دهه‌های ۷۰ و ۹۰ تغییر یافت و سند تحول بنیادین در ۶ و ساحت تدوین شد که یکی از بندهای آن توجه به محیط زیست و استان است.

وی گفت: همین مساله نشان می دهد که حفاظت از عرصه های طبیعی اولویتی اساسی برای کشور است و از نقش های نظام آموزشی است که در حال حاضر بخوبی به آن عمل نمی شود.

قربانی با تاکید بر اینکه آموزشها نباید منحصر به آموزه‌های تئوری شود، گفت: دانش آموزان  در عمل باید در محیط زیست و منابع طبیعی حاضر شوند و از سویی والدین هم به الوگیی عملی برای حفظ و حراست از این منابع خدادادی برای فرزندان خود باشند.

در مسابقه نقاشی روز جهانی خاک ۲هزار و ۵۰۰ نقاشی توسط دانش‌آموزان کردستانی به دبیرخانه این جشنواره ارسال و  امروز از ۲۰ اثر برگزیده قدردانی شد.

از  مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصه‌های منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان هستند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha