دکتر بهلول تکلوی روز چهارشنبه با اشاره بـه فـرا رسیدن عیـد سعید نوروز و خرید ماهی قرمز توسط مردم جهت تزئین سفره های هفت سین افزود: هموطنان سعی کنند مـاهـی قـرمز را از فروشگاه ها و مراکز عرضه بهداشتی و معتبر تهیه کنند.
وی بیان کرد: مراکز فروش مجاز و بهداشتی مکانهای مسقفی هستند که علاوه بر داشتن مجوز فروش ماهیان زینتی و قرمز، دارای لــوازم شستشــو و ضد عفونی مناسبی هستند.
وی با بیان اینکه برخی از بیماریهای مشترک مانند بیماریهای پوستی و گوارشی در انسان از طریق تماس مستقیم با ماهیان زینتی و قرمز منتقل می شود، اظهار کرد: برای همین مردم از خرید ماهی قرمز از فروشندگان دوره گـرد و دسـت فـروشان و فـروشـندگـانی کـه ماهیان قرمز را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی عرضه می کنند، خودداری کنند.
تکلوی با بیان اینکه گروههای خاص دارای سیستم ایمنی پایین، افراد مسن و کودکان باید از تماس مستقیم دستها با ماهی قرمز خودداری کنند، ادامه داد: برای تعویض آب تنگ باید از دستکش استفاده و اگر دست افراد بهخصوص گروههای خاص با آب تنگ برخورد کرد حتما کاملا دستهایشان را با آب و صابون بشویند.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: براساس آخرین مطالعات علمی ماهی قرمز عامل انتقال ویروس کرونا نیست ولی به صورت مکانیکی و ثانویه و از طریق تماس ممکن است باعث انتقال بیماری کرونا شود برای همین رعایت موارد بهداشتی و شستشوی دست ها با آب و صابون ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
تکلوی افزود: برای ضد عفونی کردن ظروف نگهداری ماهی می توان از محلول نمک طعام ۳% یا پرمنگنات پتاسیم یا پرکلرین و یا بتادین استفاده کرد.
وی اظهار کرد: آب ظروف ماهی نگهداری شده به هنگام تعویض باید در چاه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری شود تا موجب آلودگی محیط زیست نشود.
اوبیان کرد: در روز طبیعت و ۱۳ بدر مردم باید از رها سازی ماهی قرمز در رودخانه ها و منابع آب های طبیعی خودداری و آنها را در محل های مناسبی که توسط شهرداری های استان مشخص می شود، رها سازی کنند.
وی اضافه کرد: شهروندان در صورت مشاهده عدم رعایت بهداشت توسط ماهیفروشان مراتب را به دامپزشکی اعلام و قبل از خرید به پروانه بهداشتی فروشنده توجه کنند.
نظر شما