شاهپور علایی مقدم روز چهارشنبه در سفر به استان خراسان رضوی طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس آخرین سرشماری جامعه عشایری که مربوط به سال ۱۳۸۷ است، ۲۱۳ هزار خانوار عشایری در کشور زندگی میکردند که این تعداد امسال به ۲۴۶ هزار خانوار افزایش یافته است.
وی ادامه اد: اما جمعیت عشایر کشور در مقایسه با سال ۱۳۸۷ تغییری نداشته و حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که نشان می دهد تعداد خانوار عشایر افزایش داشته است.
رییس سازمان امور عشایری ایران گفت: پیش از این سرشماری عشایر هر ۱۰ سال یکبار و با مراجعه حضوری به این جامعه کوچنده انجام می شد و آخرین سرشماری نیز به این طریق در سال ۱۳۸۷ انجام شده و نوبت بعدی این سرشماری در سال ۱۳۹۷ انجام نشد.
وی افزود: مطابق مصوبه هیات وزیران و البته برنامه توسعه ششم و با هدف کاهش هزینه ها مقرر شد با استفاده از فناوری های نوین و روش "ثبتی مبنایی"، با کد ملی، موقعیت ثبت شده عشایر و دریافت اطلاعات سیار نهادها همچون ثبت احوال و آموزش و پرورش جمعیت عشایر سرشماری گردد.
علایی مقدم ادامه داد: نخستین بار روش سرشماری ثبتی مبنایی آبان امسال در جامعه عشایر انجام شد و مطابق برآوردها اگر این سرشماری با مراجعه حضوری انجام میشد ۳۸۰ میلیارد ریال هزینه داشت حال آنکه هزینه سرشماری ثبتی مبنایی عشایر در سال جاری به شدت کاهش یافت و به ۳۰ میلیارد ریال رسید.
جامعه ۱.۲ میلیون نفری عشایر کشور با دارا بودن ۹.۵ میلیون راس دام، سالانه ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تامین میکند.
نظر شما