تکلیف رزروهای نوروزی در صورت ممنوعیت سفر چیست؟

تهران- ایرنا- با اینکه فقط یک هفته به آغاز سال جدید و تعطیلات نوروز مانده است تکلیف سفر معلوم نیست؛ در حالی‌که بیش از یک میلیون صندلی هواپیما و ۳۵ درصد هتل‌ها رزرو شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ایرانیان از قدیم در تعطیلات نوروز به سفر می رفتند؛ بخشی به خانه اقوام و آشنایان در دیگر شهرها می رفتند، برخی نیز بر اساس وسع مالی شان در هتل‌ها و متل‌ها  اقامت می کردند، البته مدتی نیز بود علاقمندان سفر بخصوص جوانان، دل به جاده می زدند و  بدون داشتن مقصد مشخص به سفر می رسد و هرجا دل طلب می کرد  آنجا چادر را برپا می کردند.

 در این سال‌ها گردشگری خارجی ایران نیز رشد خوبی پیدا کرد و دو برابری شدن حضور گردشگری خارجی در ایران نشان از کشف گردشگری ایران، از سوی گردشگران خارجی بود؛ سازمان های بین المللی نیز اعلام می کردند ایران دومین کشور جهان در خصوص سرعت رشد گردشگر بوده است. اما این روال به این خوبی ادامه پیدا نکرد. نوروز ۹۷ سیل و باران سبب شد بسیاری از سفر رفتن منصرف شوند؛  سال ۹۸ نیز کرونا بازار گردشگری را نابود کرد و سفر رفتن ممنوع اعلام شد. بر اساس اعلام وزیر گردشگری ضرر ناشی از کرونا به تاسیسات گردشگری تنها در ۹ ماه اول سال ۹۹، ۲۲ هزار میلیارد تومان بوده است.

صاحبان صنایع گردشگری آسیب فراوانی دیدند بسیاری مجبور به تعدیل نیرو و زیر بار قرض های بسیار رفتن شدند؛ تسهیلات دولتی نیز نتوانست مرهمی بر دردهای این افراد باشد. از چند ماه قبل مسئولان دولتی برای حمایت از فعالان این عرصه طرح مدل‌های مختلفی برای سفر در ایام نوروز معرفی کردند. در این مدل از سفرها افراد با تورها مورد تایید وزارت گردشگری که تمام شیوه نامه های بهداشتی را رعایت می کنند به سفر می روند. در مدل دیگر فرد با خودور شخصی به سفر می رود اما در اقامتگاه مورد تایید اقامت می کند.

اما شیوع کرونا در برخی استان ها و ورود کرونا انگلیسی بسیاری برنامه ها را بهم ریخت. مسئولان وزارت گردشگری البته همواره تاکید دارند که در صورت صلاحدید ستاد ملی مقابله با کرونا با سفر نرفتن  موافقت می‌کنند.  

سال گذشته با اعلام ممنوعیت سفر بخشنامه‌ای مبنی بر بازگرداندن هزینه رزرو سفر بدون کسر هزینه از سوی مسئولان گردشگری به مردم منتشر شد؛ این امر ضرر بسیاری به فعالان این صنعت تحمیل کرد؛ بسیاری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفتند این مبالغ را برای مصارف دیگر چون حقوق کارمندان، ‌تعمیرات خرج کرده اند و حالا برای باز پرداخت مجبور به گرفتن قرض و وام با بهره زیاد شدند.

امسال اما بخشنامه‌ای با امضای یکی از مدیران استانی منتشر شد که مانند سال گذشته نخواهد بود و هزینه رزرو باز گردانده نخواهد شد. البته معاون گردشگری آن را رد کرد.  

 بخشنامه مسترد نشدن پول به مسافران صحت ندارد

ولی تیموری معاون گردشگری کشور بیان کرد: بخشنامه‌ای از سوی معاونت گردشگری و ادارات کل استانی به دفاتر مسافرتی مبنی بر این که اگر مسافری تور و یا بلیتی خریداری کرد و به دلیل شرایط حاد کرونا ممنوعیتی اعمال و سفرها لغو شد، هزینه به مسافر عودت نشود، صادر نشده است. او صحت چنین خبری که در رسانه‌ها منتشر شده را تکذیب کرد.  

جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه هتل داران کشور با بیان این که هنوز وزارت بهداشت سفر را ممنوع اعلام نکرده است، با اشاره به بازپرداخت هزینه رزرو هتل از سوی هتل داران گفت: سال گذشته بر اساس بخش نامه هتل داران مجبور شدند هزینه لغو رزرو را بدون کسر مبلغی به مسافران پس دهند که ضرر زیادی برای آنها بود زیرا بسیاری از هتل داران این مبالغ را هزینه حقوق کارمندان یا بازسازی و یا پرداخت سایر هزینه های دیگر هتل کرده بودند و مجبور شدند برای بازپرداخت آن زیر قرض بروند.

امسال مانند سال گذشته نخواهد بود و در صورت کنسلی ها، هزینه مبلغی به مسافران بازپرداخت نخواهد شد. هزینه لغو یا کنسلی هتل ها مطابق دستورالعملی خواهد بود که سال ها قبل تدوین و اجرا می شد.

حرمت الله رفیعی رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هواپیمایی و جهان گردی با اشاره به آسیب های گردشگری در طول دو سال گذشته گفت: نباید امسال نیز این آسیب ادامه داشته باشد.

وی با بیان این که انجام سفر با رعایت شیوه نامه های بهداشتی موجب شیوع بیشتر کرونا نمی شود، گفت: در روزهای قبل شاهد حضور گردشگر در جزایز جنوبی کشور بودیم؛ ‌ ولی پس از آن شاهد اوج گیری کرونا در همان مناطق نبودیم این نشان می دهد حضور گردشگر به شیوع کرونا منجر نشده است.

 حتی با مشاهده شهرهای قرمز متوجه می شویم این ها شهرها گردشگر پذیر نبوده اند که حضور گردشگر سبب خیز کرونا شده باشد.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هواپیمایی و جهان گردی در ادامه با اعلام خریداری شدن بیش از یک میلیون و سیصد هزار صندلی هواپیما که برخی به مقصد شهرهای قرمز است، ‌از سوی مردم  و یا آژانس ها، گفت: ممنوعیت سفر خسارت زیادی وارد خواهد کرد و فعالان این صنعت و مردم تحمل نخواهند داشت.

آمار ها نشان می دهد که حداقل حدود ۳۵ درصد تخت هتل‌های سراسر کشور برای روزهای عید رزرو شده است؛ حالا باید منتظر بود و دید ۲۵ اسفند ماه تصمیم کشور برای سفرهای نوروزی چه خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha