انتقاد کشورهای اروپایی به توزیع نابرابر واکسن کرونا

تهران- ایرنا- ۵ کشور اروپایی در نامه‌ای به مقامات اتحادیه اروپا، انتقاد خود را از نابرابری در توزیع واکسن‌های کرونا بین اعضای این اتحادیه اعلام‌کردند.

به گزارش ایرنا، نابرابری در توزیع واکسن کرونا بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا، انتقاد شماری از اعضای این اتحادیه را برانگیخته است. خبرگزاری د.پ.آ. آلمان امروز (شنبه) در مطلبی نوشت: اتریش و چهار کشور دیگر اتحادیه اروپا خواستار شفافیت در مورد نحوه توزیع واکسن در اروپا هستند. دولتهای این ۵ کشور شکایت دارند که برخی اعضای اتحادیه اروپا مانند هلند و دانمارک به میزان قابل توجهی بیشتر از برخی دیگر کشورها مانند بلغارستان و کرواسی واکسن دریافت کرده اند.

بر این اساس این پنج کشور اتحادیه اروپا بر لزوم مذاکرات در سطوح بالای اتحادیه اروپا در خصوص توزیع عادلانه دوزهای واکسیناسیون کرونا تاکید دارند. سران دولتهای اتریش ، بلغارستان ، لتونی ، اسلوونی و جمهوری چک در نامه ای به «شارل میشل» رئیس شورای اروپا و «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا از ساختار سفارش فعلی واکسن کرونا که «نابرابری های عظیمی را در میان کشورهای عضو ایجاد و تعمیق می کند» انتقاد کردند.

«سباستین کورتس» صدراعظم اتریش روز جمعه شکایت کرد که دوزهای واکسیناسیون به طور متناسب بین کشورهای اتحادیه اروپا تقسیم نشده است ، اما قراردادهای اضافی تأمین از طریق مذاکرات غیرشفاف در یک گروه هدایت کننده اتحادیه اروپا حاصل می شود. طبق اعلام کمیسیون اروپا ، اگر همه کشورها طبق سهم خود سفارش ندهند ، ممکن است تحویل واکسن به آنها به تعویق بیفتد. در این میان سهمیه های بلااستفاده می تواند در میان سایر کشورهای عضو تقسیم شود.

به گفته کورتس کشورهایی مانند هلند و دانمارک به میزان قابل توجهی بیشتر از کشورهایی مانند بلغارستان یا کرواسی واکسن دریافت کرده اند. پنج رئیس دولت با انتقاد از عملکرد فعلی بروکسل در توزیع نامناسب واکسن نوشتند: «ما از شما می خواهیم هرچه سریعتر در این خصوص در میان رهبران گفتگو انجام گیرد».

صدراعظم اتریش در سخنان روز گذشته خود گفت که برخی از اعضای اتحادیه اروپا قراردادهای سری با شرکت‌های داروسازی منعقد کرده‌اند. پیشتر نیز اتریش و دانمارک از قصد خود برای همکاری با یک طرف ثالث غیراروپایی در زمینه تحقیق و تولید واکسن های جدید خبر داده اند. به گفته آنها آژانس دارویی اروپا (EMA) در تأیید واکسن بسیار کند عمل می کند و گلوگاه های بی شماری در شرکت های دارویی وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha