محسن صالحی نیا شنبه شب در نشست با نمایندگان مردم نیشابور و زبرخان در مجلس شورای اسلامی و مدیران شهرک صنعتی خیام در فرمانداری زبرخان افزود: در ایدرو یک مرکز مطالعات اقتصادی طرحها وجود دارد که تلاش شده است از طریق این مرکز طرحهای مطالعه شده در نقاط مختلف ارایه شوند تا بتوان مشارکت بخش خصوصی را جلب کرد.
وی ادامه داد: میزان مشارکت ایدرو برای مطالعه طرحهای اقتصادی در مناطق کم برخوردار ۵۱ درصد و در مناطق برخوردار ۲۰ درصد است که در این خصوص هدف ایدرو انتفاع در طرحها نیست بلکه توسعه صنعتی است.
مدیر هیات عامل ایدرو گفت: مرکز مطالعات اقتصادی طرحها در ایدرو ۴۰۰ طرح مطالعه شده با نرخ آی.آر.آر بالای ۲۰ درصد (نرخ بازده داخلی) دارد که شامل صنایع تبدیلی و صنایع هایتک است لذا از سرمایه گذاران دعوت می شود از این مطالعات بهره گیرند تا ایدرو حمایت لازم را از آنان در خصوص تسهیلات، مذاکره برای خرید دانش فنی و تجهیزات و کمکهای فنی و اعتباری انجام دهد.
وی افزود: مرکز نوسازی ایدرو نیز می تواند از نظر اجرایی و عارضه یابی واحدهای تولیدی مثمرثمر باشد تا بتواند واحدهای صنعتی را به سوی نوسازی سوق دهد که به عنوان نمونه واحد نیشکر هفت تپه و بسیاری واحدهای بزرگ و متوسط توسط این مرکز نوسازی شدهاند.
صالحی نیا ادامه داد: مرکز نوسازی ایدرو می تواند به صورت رایگان گروهی را برای عارضه یابی واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی و اقدامات لازم برای نوسازی آنها ارسال کند تا زمینه لازم برای نوسازی آنها فراهم شود.
وی گفت: قابلیتها و ظرفیتهای اقتصادی شهرستانهای نیشابور و حوالی آن بسیار است و زمینه توسعه فراوان دارد، شهرک صنعتی خیام واقع در شهرستان زبرخان نیز با توجه به معادن، نیروی انسانی و قابلیتهای تبدیلی کشاورزی پیرامون خود میتواند در توسعه صنایع هایتک بسیار اثرگذار باشد.
مدیر هیات عامل ایدرو افزود: پارسال در تبصره پنج ماده ۴۲ لایحه پیشنهادی دولت برای مالیات بر ارزش افزوده، سهمی از این مالیات به شهرکها و نواحی صنعتی اختصاص یافت که در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید اما وقتی به شورای نگهبان رفت، به دلیل برخی مفاد به مجلس بازگردانده شد اما دیگر در دستور کار قرار نگرفت.
وی ادامه داد: برای بررسی مجدد لایحه پیشنهادی دولت به منظور دائمی کردن مالیات بر ارزش افزوده در مجلس باید مراقبت شود که سهم اختصاصی آن به توسعه زیرساختهای شهرکهای صنعتی حذف نشود تا بتوان از این محل برای اصلاح ساختار و توسعه زیرساختهای این شهرکها هزینه کرد.
شهرستان زبرخان یکی از شهرستانهای استان خراسان رضوی است که در دشت حاصلخیز پایکوهی بینالود و نزدیک به دومین شهر پرجمعیت کشور یعنی مشهد مقدس قرار دارد و عبور جاده و راه آهن سراسری تهران - مشهد از داخل این منطقه، موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی ممتاز برای این شهرستان بوجود آورده است که از این نظر میتوان دورنمای توسعه آن را روشن دید.
نظر شما