جولان کرونا در چهارشنبه آخر سال

خمین - ایرنا - رسم چهارشنبه سوری از دیرباز به عنوان نماد صلح و دوستی، عشق و همبستگی مطرح بوده و ایرانیان با افروختن آتش در چهارشنبه پایانی سال به استقبال بهاری دلپذیر می رفتند اما این رسم پرهیجان در آخرین چهارشنبه امسال می‌تواند بستر شیوع بیشتر کرونا را فراهم کند.

چهارشنبه سوری در سال‌های اخیر با موضوعاتی درآمیخته که به جای آرامش، با تشویش و خطر همراه بوده و از سال گذشته و با شیوع کرونا چهارشنبه سوری علاوه بر خطر آتش سوزی و صدمات جانی، ابتلا به کووید ۱۹  را نیز با خود دارد.
رسم چهارشنبه سوری شاید فرصتی برای کنار هم بودن، شادی و زدودن تیرگی‌ها و کدورت‌ها است اما پس از همه گیر شدن کووید ۱۹ و تاکید مسئولان بهداشتی برای فاصله اجتماعی، چهارشنبه سوری امسال باید بدون ازدحام و آیین‌های مرسوم سال‌های گذشته برگزار شود.
صدای مهیب مواد محترقه از هفته گذشته در خیابان‌ها و کوچه‌های خمین به گوش می‌رسد و نوجوانان و جوانان با پرتاب این مواد برای مدتی کوتاه دچار شادمانی می شوند و ترس و دلهره را در فضای شهر بیشتر می‌کنند.
یک فعال و پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خصوص اصالت رسم چهارشنبه پایان سال معتقد است: با کشف آتش در دوره پارینه‌سنگی، از آنجا که این پدیده نقش به‌سزایی در پیشرفت و تداوم زندگی بشری داشت، به‌تدریج در باورهای ملل باستان، به‌ویژه مشرق زمین، از جایگاه خاصی برخوردار شد و سنت تقدیس آتش به عنوان نماد مهرورزی و سرور در بین آریائیان رواج یافت.
محمد ناصری فرد افزود: نور و روشنایی در تمامی فرهنگ‌ها جایگاه ویژه خود را دارد و رسم چهارشنبه سوری و افروختن آتش در فرهنگ ایران باستان نیز مقدمه‌ای بر نوشدن طبیعت و استقبال از خوبی در تحویل سال جدید است.
وی اظهار کرد: با وجود غنای فرهنگی و اصالت چهارشنبه سوری، بی‌مهری‌های چند دهه اخیر به این آیین سبب شده آگاهی عمومی مردم از حکمت و کارکرد درونی این آیین‌ کم شود و به جای بهره‌گیری از این فرصت، صحنه‌هایی از تهدید و خطر رقم خورد.
ناصری فرد اظهار کرد: آیین چهارشنبه پایان سال در باور ایرانیان نمونه کاملی از تفریح و سرگرمی در سایه حفظ و انتقال ارزش‌ها ،اخلاقیات و باورها بوده و بسیاری از مصادیق همدلی و صمیمیت، احترام به حقوق خود و دیگران و همبستگی در سایه آن قابل تعمیق و گسترش است.
وی تاکید کرد: مردم باید متوجه منطق و آموزه‌های درونی سنن فرهنگی باشند تا کارویژه‌های مثبت و اثر بخشی آن‌ها بیشتر شود.

فرماندار خمین نیز گفت: حفظ سلامت خانواده همواره از توصیه‌های جدی به نوجوانان و والدین در چهارشنبه آخر سال است
« احمد طهرانی » افزود: رفتارهای پرخطر سال‌های اخیر در آیین چهارشنبه سوری نشانه غفلت و انحراف از درک این سنت دیرین و مثبت است که چیزی جز آسیب، دلهره و مزاحمت نداشته است.
وی بیان کرد: ایجاد اجتماع در آیین چهارشنبه سوری و گسترش ویروس کرونا سلامت خانواده‌ها را تهدید می‌کند و از تمام شهروندان درخواست می‌شود در شب چهارشنبه سوری در خانه بمانند و از خروج فرزندان خود از خانه جلوگیری کنند.

فرماندار خمین ادامه داد: تلاش بر این است که حوادث ناگوار ناشی از رفتارهای پرخطر در چهارشنبه پایان امسال روند نزولی داشته باشد چراکه در شرایط کرونا مصدومیت و سوختگی شهروندان فشار زیادی را به کادر درمان که بیش از یک سال است با ویروس کرونا درگیر هستند، وارد می‌کند.

رئیس واحد آتش نشانی و خدمات ایمنی خمین نیز معتقد است: مراکز آتش نشانی این شهرستان برای بروز حوادث احتمالی آیین چهارشنبه سوری آمادگی کامل دارد.
مهدی کمانی به شهروندان خمینی توصیه کرد: برای این که این آیین ایمن برگزار شود والدین باید با حساسیت لازم از خروج  فرزندانشان از خانه جلوگیری کنند و زمینه تخلیه هیجانات را ابا سرگرمی های بی خطر و با حضور خودشان فراهم کنند.
وی افزود: روشن کردن آتش در داخل محیط‌های سربسته نظیر پارکینگ‌های مسقف، مجاور خودروها و کنار اتاقک‌های تاسیسات برق خطرآفرین است و باید از آن اجتناب شود.

رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین نیز با اشاره به اینکه انفجار و سوختگی‌ها باعث عوارض متعددی مانند نابینایی، قطع عضو و آسیب‌های غیرقابل جبران روی صورت و بدن و ناشنوایی می‌شود.
دکتر « مجتبی دیده دار» اظهار داشت: مردم، کرونا را در برپایی جشن چهارشنبه سوری جدی بگیرند، متاسفانه برخی افراد عواقب شیوع ویروس کرونا و ابتلا به آن را جدی نمی‌گیرند در حالی‌که این موضوع اهمیت بسیاری در سلامت اجتماع دارد.
وی خاطرنشان کرد: یک فرد می‌تواند چندین نفر را به ویروس کرونا مبتلا کند و همین مساله اهمیت و توجه ویژه را در خصوص پیشگیری می طلبد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: برپایی مراسم جشن و دور هم جمع شدن امری مطلوب و پسندیده است اما حفظ سلامت همه افراد در اولویت قرار دارد
دیده دار افزود: با توجه به شرایط نارنجی خمین از نظر شیوع بیماری کرونا برخی از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان شهرستان بستری هستند و اگر فرد دچار سوختگی بشود علاوه بر سوختگی ممکن است به ویروس کرونا نیز مبتلا شود. 
تاکید مسئولان در چهارشنبه سوری سال‌های گذشته بر عدم استفاده از مواد محترقه خطرناک بود و امسال تاکید همه مسوولان بر در خانه ماندن است تا جامعه دچار بحران و مشکل نشود.

خمین در جنوب استان مرکزی است و در رنگبندی کرونا در وضعیت نارنجی است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha