۲۷ اسفند ۱۳۹۹، ۸:۲۵
کد خبرنگار: 949
کد خبر: 84262990
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ظرفیتهای فراوان اما کمتر شناخته شده صنعت چاپ در تربت حیدریه

تربت‌حیدریه- ایرنا- صنعت چاپ در تربت حیدریه با ۶۷ سال قدمت امروز ظرفیتهای متعددی دارد که به گفته فعالان این حوزه، بخشی از این ظرفیتها و قابلیتها ناشناخته مانده است.

 برای ارزیابی توسعه یافتگی یک منطقه، صنعت چاپ  از شاخصهای مهم است و این صنعت در شهرستان تربت حیدریه  به طور رسمی از سال۱۳۳۲  آغاز به فعالیت کرد و نخستین چاپخانه با نام چاپخانه سهیلی در این شهرستان راه‌اندازی شد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت‌حیدریه گفت: در حال حاضر چاپخانه‌های این شهرستان با تجهیزات و امکانات به روز، با ظرفیت فراوان و کیفیت مطلوب محصولات چاپی، همتراز و همسطح با دیگر شهرستانهای  استان‌ فعالیت دارند اما در معرفی این ظرفیتها باید بیشتر تلاش شود.

فاطمه نخعی نیا روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون ۱۳ چاپخانه دیجیتال و هشت چاپخانه افست در تربت حیدریه فعال است  و چاپخانه‌های شهرستان در زمینه‌ چاپ سنتی، افست، سیلک و دیجیتال فعالیت دارند و این چاپخانه ها علاوه بر پاسخگویی به نیازهای چاپ داخل شهرستان، سفارش‌های چاپی زیادی از شهرستان های زاوه و مه ولات دارند که نشان از توانمندی صنعت چاپ تربت حیدریه دارد.

وی اضافه کرد: صنعت چاپ حساس‌ترین نقش را در توسعه فرهنگی و اجتماعی یک جامعه برعهده دارد و هرچه این صنعت پیشرفت و توسعه بیشتری پیدا کند میراث مکتوب یک کشور با کیفیت برتری به آیندگان سپرده خواهد شد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تربت‌حیدریه گفت: چاپخانه‌داران تربت حیدریه خود باید ظرفیتهایشان را به مردم معرفی کنند چون وظیفه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی صدور مجوز، نظارت و حمایت‌های لازم است.

نخعی نیا افزود: اگر چاپخانه داران مشکلاتی با بعضی از ادارات مثل دارایی دارند می توانند موضوع را به اداره ارشاد تربت حیدریه منعکس کنند و ما هم مشکلات آنها را با حضور نمایندگانی از اداره دارایی پیگیری می کنیم.

یک فعال صنعت چاپ در تربت حیدریه هم گفت: از سال ۱۳۷۸ مشغول فعالیت در چاپخانه هستم در حال حاضر کار چاپ در تربت حیدریه  هزینه زیادی  را بر چاپخانه‌داران تحمیل می‌کند زیرا مواد اولیه مثل کاغذ، جوهر، مرکب و مواد مصرفی گران است و ثبات در قیمتها وجود ندارد و هر روز قیمتها گران می شود.

علی اکبر مهرفر افزود: نبود ثبات قیمت در تهیه مواد مصرفی موجب ضرر چاپخانه دار می شود و از دستگاههای متولی تقاضا می شود در تهیه مواد مصرفی به ما کمک کنند.

وی ادامه داد: در گذشته کارهای چاپی بیشتر بود و از شهرستان های خواف، رشتخوار، زاوه و مه ولات هم سفارش داشتیم اما امسال با توجه به مشکلاتی که کرونا بر چاپخانه داران تحمیل کرده فعالیتهای چاپی تحت تاثیر  این بیماری کاهش یافته است اما اداره دارایی همچنان در صورت دیرکرد پرداخت مالیات جریمه سنگینی وضع می کند در حالی که انتظار داریم با توجه به شرایط کرونایی امسال از کاهش مالیات و  استمهال در مدت پرداخت جریمه ها برخوردار شویم.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha