۲۴ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۲۷
کد خبر: 84263064
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کووید-۱۹ چگونه جهان را با بحران جمعیت روبرو کرد

۲۴ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۲۷
کد خبر: 84263064
کووید-۱۹ چگونه جهان را با بحران جمعیت روبرو کرد

تهران- ایرنا- خبرگزاری بلومبرگ از کاهش نرخ زاد و ولد در کشورهای مختلف به ویژه اقتصادهای بزرگ تحت‌تاثیر همه‌گیری کرونا خبرداد و نوشت: حتی اگر واکسن در مهار این ویروس موفق باشد، تغییر منحنی کاهشی زاد و ولد کار بسیار دشواری است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از این خبرگزاری آمریکایی، با گذشت بیش از یک سال از بروز همه گیری جهانی کووید-۱۹، آسیب آن به رشد جمعیت کاملا واضح است و این امر تنها ناشی از تلفات ناگوار این بیماری نیست.  

بلومبرگ نوشت: اقتصادهای بزرگ از ایتالیا تا سنگاپور، که پیشتر هم تحت تاثیر کاهش رشد جمعیت بوده اند، اکنون شاهد هستند که گسترش ویروس کرونا چگونه به این بحران دامن زده است.

این در حالی است که احتمال می رفت تعطیلی کسب و کار و برقراری مقررات قرنطینه زوجین را به گذراندن وقت با هم به طور موثری ترغیب کند. اما کاهش باروری که در داده های ملی سال ۲۰۲۰ ارائه شده به خوبی نشان می دهد که این احتمال تا چه اندازه ضعیف بوده است. به گونه ای که در فرانسه شاهد کمترین میزان زاد و ولد از زمان جنگ جهانی دوم به این سو هستیم و در چین مقامات  ۱۵ درصد کمتر از گذشته تولد ثبت کرده اند.

«جیمز پومروی» (James Pomeroy) اقتصاددان گروه بانکداری بریتانیایی (HSBC Holdings Plc) در این خصوص گفت: «هرچه رکود اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹ طولانی تر و شدیدتر باشد، سرعت زاد و ولد با سقوط بیشتری روبرو می شود و احتمال اینکه این سقوط آزاد به برنامه دائمی خانواده ها بدل شود، بسیار است».

کاهش نرخ زاد و ولد به ویژه در ایتالیا، یکی از نخستین کانون های شیوع کرونا بسیار مشهود است. آمار نشان می دهد زاد و ولد در ۱۵ شهر ایتالیا تنها در ماه دسامبر (آذر دقیقا ۹ ماه پس از بروز همه گیری)، ۲۲درصد سقوط کرد. اثرات مشابه در کشورهای دیگر هم مشهود است؛ در ژاپن کمترین نوزادان به دنیا آمده مربوط به سال ۲۰۲۰ بوده و نرخ باروری در تایوان برای نخستین بار به زیر یک کودک در هر زن رسیده است.

در ایالات متحده، حتی بدون تأثیر همه گیری، تا سال ۲۰۳۰ تعداد بازنشستگان به بیش از تعداد کودکان می رسد.

در اتحادیه اروپا احتمالا نسبت افراد بالای ۶۵ سال در مقایسه با رده سنی ۱۵-۶۴ سال که معیار اصلی مقرون به صرفه بودن خدمات اجتماعی برای افراد پیر است، بدتر خواهد شد. این امر می تواند وضعیتی را که پیشتر و میان سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ در حال وخامت بود را بدتر کند.

کارشناسان بر این باور هستند که حتی چنانچه واکسن در مهار ویروس موفق باشد عواقب اقتصادی همه گیری همچون بیکاری که سبب ادامه کاهش نرخ زاد و ولد می شود بلافاصله متوقف نمی شود.

این بحران به ویژه بیشترین آسیب را برای افراد در سنین باروری ۲۰ تا ۳۰ ساله داشته است. تحقیقات موسسه گوتمکر (یک سازمان تحقیقات و سیاست با هدف پیشبرد حقوق و قوانین مربوط به جنسیت و سلامت باروری در آمریکا و جهان است) نشان داد که همه گیری بیش از ۴۰درصد زنان را در ایالات متحده بر آن داشته تا برنامه خود را برای بچه دار شدن تغییر دهند.

آنچه اکنون بیش از هر چیز برای کشورها نگران کننده تر است این است که در مقایسه با سایر بحران های اقتصادی، برگردادن منحنی نرخ زاد و ولد کار بسیار دشواری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha