اشتغال خانواده زندانیان مورد توجه گروه‌های اجتماعی قرار گیرد

ساری - ایرنا - رییس سازمان زندان‌های کشور خواستار ورود گروه‌های مردمی و اجتاماعی در اشتغال خانواده زندانیان شد و گفت: برای حل مشکلات این خانواده ها باید همه آحاد جامعه احساس مسئولیت کنند.

محمدمهدی حاج محمدی در حاشیه سفر رییس قوه قضاییه به مازندران در نشست با اعضای قرارگاه راهبردی شهید لاجوردی و حوزه علمیه خواهران با محوریت خانواده و کاهش آسیب‌های اجتماعی در باشگاه فرهنگیان ساری، اظهار کرد: بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری و امام راحل، در نظام اسلامی زندان باید نقش تربیت‌گاه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه رهبری فرمودند به گونه‌ای نباشد که خانواده زندانی بیچاره شود، افزود: در بازدید از یکی از زندان‌های مازندران با نوجوان ۱۶ ساله‌ای مواجه شدم که به واسطه ارتکاب جرم، در زندان بود و در حالی که کمک‌خرج خانواده است ۴۰ روز از بازداشت او می‌گذرد.
رییس سازمان زندان‌های کشور گفت: افراد اینچنینی نیاز به حمایت، مراقبت و دستگیری بعدی دارند و صرف توقف در زندان اگرچه برای جلوگیری از جرائم بعدی، خیر است اما چاره‌ساز نیست. ضعف در این سنگر می‌تواند بهانه خوبی برای ضدانقلاب جهت بهره‌برداری رسانه‌ای شود.
حاج‌محمدی با اشاره به اینکه در قبال تمام افراد جامعه مسئول هستیم، ادامه داد: در سازمان زندان‌ها، زندانبانان ما با تاسی از مرام و مشی شهدا، رفتار می‌کنند. شاید تصور بر این باشد که زندانی و مجرم ارزش وقت گذاشتن ندارد، اما بر اساس اخلاص رفتار ما، ممکن است مسیر زندگی این زندانیان و مجرمان تغییر کند.
رییس سازمان زندان‌های کشور با تاکید بر ایفای نقش در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی، یادآور شد: اسفندماه سال قبل بخشنامه نحوه مشارکت مردمی ابلاغ شد که به موجب آن گروه‌های جهادی و مردمی علاوه بر گلایه‌مندی و مطالبه‌گری، می‌توانند در این مسیر شریک باشند و در ایستگاه زندان ورود و مشارکت کنند.

حاج‌محمدی با اشاره به اینکه در زندان‌های جمهوری اسلامی به دنبال این هستیم حتی از کسانی که به آخر خط رسیده‌اند برای انقلاب یارگیری کنیم، افزود: حتی این افراد هم ظرفیت آموزش‌پذیری و تغییر دارند. توجه به خانواده زندانیان می‌تواند این افراد را برای بازگرداندن به مسیر اصلاح و تربیت راغب کند.

وی تصریح کرد: وقتی زندانی متوجه می‌شود بخشی از حاکمیت به سراغ خانواده‌اش رفته و مراقبت کرده‌اند، این باور در او به وجود می‌آید هر ۲ رفتار چه زندانی شدن فرد و توجه به خانواده او، از سر دلسوزی است. امروز شرایطی در زندان حاکم است که امکان نقش‌آفرینی و کمک برای همه گروه‌های مردمی وجود دارد.

این مسئول با اشاره به اینکه ۲۰۰ هزار زندانی در کشور داریم، گفت: از زمانی که زندانی وارد زندان می‌شود خانواده‌اش در معرض لغزش است، باید به گونه‌ای رفتار کنیم که چنین اتفاقی رخ ندهد، اشتغال خانواده زندانیان در این راستا مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: اگر در اشتغال خانواده زندانیان کمک کنیم در معرض آسیب‌های کمتری قرار می‌گیرند. اگر دغدغه آسیب‌های اجتماعی داریم این جمعیت را می‌توان در بین زندانیان و خانواده آنها پیدا کرد و ما هم می‌خواهیم در مدیریت زندان‌ها، با رعایت ملاحظات حفاظتی و امنیتی، از گروه‌های مردمی استفاده کنیم.

این مسئول گفت: طرحی با نام شهید لاجوردی تدوین و عملیاتی شده و گروه‌های مردمی در قالب این طرح می‌توانند به زندانیان و خانواده آنها کمک کنند.

وی از اجرایی شدن این طرح به زودی با مدیریت مدیرکل زندان‌های استان‌ مازندران خبر داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha