حسین جنتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حتی برای نخستین بار در کشور تشکیل پرونده های بازسازی با این سرعت انجام گرفته است.
وی افزود: پنج هزار و ۴۲۵فرم ارزیابی بازسازی منازل افراد در ستاد بازسازی آماده شد و از این تعداد ۳ هزار و ۳۰۰ فرد به ستاد های بازسازی مراجعه کرده اند و تشکیل پرونده انجام داده اند.
مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هم اینک ۳۵ نفر کارشناس کار ارزیابی و تایید نهایی فرم ها را بر عهده دارند و در شهرستان دنا مستقر هستند.
جنتی ابراز داشت: هم اکنون ۳۵ پروانه ساختمانی صادر شده و عملیات اجرایی ۱۵ واحد مسکونی هم شروع شده است.
وی تاکید کرد: یک هزار و ۲۰۰نفر برای دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی شده اند و قسط تعمیرات به حساب ۸۰۰ نفر واریز شده است.
جنتی اظهار امیدواری کرد: بازسازی کلیه مناطق زلزله زده کهگیلویه و بویراحمد تا پایان تیرماه سال ۱۴۰۰ به اتمام برسد.
مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویه و بویراحمد گفت: تاکنون ۷۰۰ تن میلگرد، ۱۲۰ تن سیمان رایگان، ۹۰ تن آجر به مقصد سی سخت بارگیری شده است.
وی ادامه داد: بیش از ۱۵۰ دستگاه انواع ماشین آلات سنگین و راه سازی از جمله بیل مکانیکی، لودر و کامیون کار آوربرداری واحدهای تخریب شده را انجام می دهند.
جنتی بیان کرد: تاکنون ۱۶۷ واحد مسکونی در سی سخت و روستاهای اطراف آن تخریب و آوار برداری شده است.
در پی وقوع زلزله ۵ و ۶ دهم ریشتری به سه هزار و ۷۰۰ واحد از منازل مسکونی خسارت وارد شد. ۸۰۰ واحد به علت خسارت ۶۰ تا ۱۰۰ درصد نیاز به بازسازی دارد و از مجموع ۳ هزار و ۷۰۰ واحد نیز ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هستند.
از مجموع ۸۰۰ واحد بازسازی ۴۲۰ واحد شهری و ۳۸۰ واحد روستایی و از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد تعمیری هزار و ۵۰۰ واحد شهری و یک هزار و ۴۰۰ واحد روستایی است.
میزان خسارت زلزله به واحد های تعمیری بین ۲۰ تا ۴۰ درصد و بر اثر این زلزله به ۲ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی خسارت معیتشی از جمله تخریب اسباب و وسایل منزل خسارت وارد شده است. ۶۴ نفر در این زلزله دچار مصدومیت شدند.
۱۲ فروردین سال ۹۷ نیز زمین لرزه ۵.۲ ریشتری در شهرهای سی سخت و یاسوج خساراتی به بار آورد. در سال ۶۸ هم زلزله ای با بزرگی بیش از ۵.۲ ریشتر سی سخت را لرزاند و به یک هزار واحد مسکونی تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد کرد.
شهرستان ۴۲ هزار نفری دنا در ۳۵ کیلومتری غرب یاسوج قرار دارد.
نظر شما