حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری روز یکشنبه در همایش هوای نو در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما گفت: جامعه ما با وجوب تخییری در نماز جمعه امتحان می شود. یعنی فتاوای مشهور این است که ما می توانیم نماز ظهر را در خانه بخوانیم یا در نماز جمعه شرکت کنیم و اکثریت ترجیح می دهند که به مهمانی بروند یا کار دیگری انجام دهند در حالی که نماز جمعه متعلق به امام مسلمین و حضرت ولی عصر (عج) است.
وی افزود: اگر مومنان در نماز جمعه حضور پیدا کنند حتی می توانند مطالبات خود را مطرح کنند و رونق بخشی به نماز جمعه سفارش رهبر انقلاب است.
حاج علی اکبری با اشاره به آیه پایانی سوره آل عمران گفت: در بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب مساله تواصی مطرح شد و از جوانان خواستند تا تواصی به حق و تواصی به صبر را به ویژه در امیدآفرینی در محیط عمومی جدی بگیرند.
وی خطاب به تشکل های فرهنگی گفت: کار شما تشکل ها عمل به این آیه است. چون خدا از مومنان می خواهد سازماندهی و شبکه داشته باشند و با اتحاد خود ظرفیت مقاومت را افزایش دهند.
امام جمعه تهران درباره گفت و گوی خود با مسئولان تشکل های فرهنگی در حاشیه این همایش گفت: جلسه بسیار شیرینی بود. به نظرم رسید دوستان، مباحثه شده سوالات خود را مطرح کردند و عمده مطالب معطوف به مسئولیت ما در نهاد نماز جمعه بود و تاکید کلیدی آنان تقویت ارتباط بین تشکل های فرهنگی با ائمه جمعه و این مساله بود که نگاه جوان گرایی در بین ائمه جمعه و ارتباط آنان با نسل جوان در قشرهای مختلف تقویت شود و نگاه آنان یک نگاه جامع به برنامه ها باشد.
وی در پاسخ به خبرنگار معارف ایرنا درباره برگزاری نماز جمعه تهران گفت: هر بار که خواستیم این موضوع را شروع کنیم موج جدیدی آمده است و به دلیل شرایط حساس موجود به صورت مرتب با ستاد مقابله با کرونا باید هماهنگ باشیم و اگرچه نماز جمعه در برخی شهرستان های استان تهران برگزار می شود ولی در تهران هنوز کار دارد.
همایش هوای نو حرکتی برای نقش آفرینی تشکل های فرهنگی است
حجت الاسلام مجید باباخانی مدیرکل تشکل های دینی سازمان تبلیغات در حاشیه این همایش به ایرنا گفت: همایش هوای نو حرکتی برای نقش آفرینی بیشتر تشکل های شاخص فرهنگی در گام دوم انقلاب است. در این همایش حدود ۷۰ نفر از موسسات سراسر کشور حضور دارند که این تعداد موسسات از بین هزار مجموعه شاخص شناسایی شده اند.
وی تعداد موسسات و کانون های فرهنگی در سطح کشور را بالغ بر ۲۰ هزار نهاد دانست و افزود: تاکنون هزار نهاد و تشکل شاخص با رتبه بندی مشخص شده که این مجموعه ها بر اساس توانایی های متعدد از نظر ساختاری، تشکیلات، کادرسازی، انسجام، رعایت اسناد بالادستی، توجه به نوجوانان و جوانان شناسایی شده و از میان آنها ۷۰ موسسه به عنوان شاخص ترین انتخاب شدند.
باباخانی افزود: این همایش در راستای رسالت سازمان تبلیغات اسلامی برای حمایت از تشکل های فرهنگی شکل گرفته تا ظرفیت های موجود را شناسایی کنیم و یک پل ارتباطی برای فراهم کردن امکانات و خدمات ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: این ۷۰ تشکل شاخص با ایجاد سامانه و دبیرخانه در کنار همدیگر به برنامه ریزی و حل مسائل می پردازند و تاکنون جلسات متعددی داشتند و آخرین جمع بندی آنان ضرورت ایجاد پل ارتباطی میان این تشکل ها و مسئولان بود تا بتوانند مسائل خود را مطرح کنند و بگویند در راستای آنچه در گام دوم انقلاب نیاز است به مسئولان کمک کنند و مطالبه گری هم داشته باشند.
باباخانی افزود: در واقع تشکل ها در کنار مسُولان هستند و به آنان تذکر می دهند و انتقاد سازنده می کنند همچنان که از خود تشکل ها هم انتقاد می کنند تا آنچه مد نظر نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب است به منصه ظهور برسد.
این همایش از روز گذشته (شنبه) آغاز شده و تا فردا ادامه دارد و قرار است در روز پایانی این همایش حجج اسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه، سیدسعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی سخنرانی کنند.
نظر شما