مشارکت گسترده در انتخابات پشتوانه حضور در عرصه بین‌المللی است

بیرجند - ایرنا - دبیر حزب جوانان ایران اسلامی خراسان جنوبی گفت: برای حضور در عرصه بین‌المللی و داشتن دیپلماسی قوی نیاز داریم که مردم در انتخابات حضور حداکثری داشته باشند.

علی غنی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: به هر میزان که مردم در انتخابات شرکت کنند، باز هم دولت تشکیل می‌شود اما اگر می‌خواهیم با جامعه بین‌المللی صحبت کنیم، دیپلماسی داشته باشیم و رفت و آمد کنیم این حضور کم در انتخابات ما را دچار مشکل می‌کند.

وی اظهار داشت: رییس جمهوری به عنوان نماینده ملت در مجامع بین‌المللی اگر پشتوانه قوی مردمی نداشته باشد کشور با مشکل مواجه خواهد شد و به نفع هیچ کس نخواهد بود.

فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: در شرایط فعلی که از سوی آمریکا و برخی کشورهای دیگر تحت فشار قرار گرفتیم، نیاز داریم که مردم مشارکت خوبی در انتخابات ۱۴۰۰ داشته باشند.

وی اضافه کرد: مشارکت در انتخابات وقتی می‌تواند پرشور باشد که همه گروه‌ها و تفکرات سیاسی قانونی کشور یک نماینده کامل داشته باشند و گرنه نماینده درجه پنجم یا ششم نمی‌تواند خواسته آن گروه را تامین کند از این رو بر مشارکت مردم هم تاثیر می‌گذارد.

غنی گفت: فراهم کردن زمینه حضور کاندیداهای مطرح از سلایق و جناح‌های سیاسی مختلف در انتخابات منجر به مشارکت حداکثری مردم در این رویداد مهم سیاسی و اجتماعی خواهد شد. 

وی افزود: در مدت ۴۲ سال که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته اشخاص مختلفی ریاست جمهوری را به عهده گرفتند و هر کدام با طیف سیاسی و فکری که داشتند یکسری وعده‌ها را به مردم دادند و مردم نیز در مقطعی از آن شعارها و برنامه‌ها استقبال کردند اما اکنون آن شعارها رنگ باخته است.

دبیر حزب جوانان ایران اسلامی خراسان جنوبی گفت: همچنین در دولت دکتر روحانی هم شرایطی بوجود آمد که در شروع برجام به خیلی از وعده‌ها می‌شد عمل کنند اما بعد از خروج آمریکا از برجام برخی برنامه‌ها و شعارهای این دولت عملیاتی نشد.

وی با اشاره به اینکه در آخرین انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت مردم کمتر از میزان پیش بینی شده بود افزود: در حال حاضر شاید نتوان با اعلام شعار و وعده مردم را پای صندوق‌ها کشاند لذا اصلی‌ترین کار این است که اگر در این انتخابات بتوانند به لحاظ تفکر سیاسی از همه جناح‌ها یک کاندیدای مطرح داشته باشند انتخاباتی به مراتب پرشورتر از ادوار قبلی خواهیم داشت.

غنی درباره نقش احزاب در انتخابات گفت: ما هنوز به مرحله‌ای نرسیدیم که مانند بسیاری از کشورها، احزاب تعیین کننده دولت باشند و اگر جامعه‌ای بودیم که مردم دنبال احزاب بودند احزاب می‌توانستند نقش موثری داشته باشند.

وی اظهار داشت: هنوز خیلی زمان داریم که بخواهیم وارد این عرصه شویم که مردم به احزاب اعتماد کنند یا احزاب تعیین کننده باشند.

فعال سیاسی افزود: اکنون بیشترین دغدغه مردم مشکلات اقتصادی است و کسی باید بیاید که بتواند مشکل اقتصاد کشور را حل کند و لازمه کار این است فردی رییس جمهور ‌شود که سیاسی باشد چون راه حل مشکل اقتصادی ما سیاسی است و اگر نتوانیم مشکل خود را با دنیا حل کنیم، مشکلات اقتصادی ما حل نخواهد شد.

وی گفت: وقتی دنبال برقراری ارتباط با همه دنیا هستیم طبیعتا فردی که رییس جمهور می‌شود باید دارای هوش سیاسی بالایی باشد که بتواند مشکلات اقتصادی را رفع کند همانطور که در ابتدای دولت هوش سیاسی دکتر ظریف بود که توانست تفاهم‌نامه برجام را به امضا برساند و اگر عملیاتی می‌شد و آمریکا بدعهدی نمی‌کرد با خیلی از این مشکلات اقتصادی مواجه نمی‌شدیم البته بسیاری از مشکلات هم به داخل کشور مربوط می‌شود.

غنی اظهار داشت: رییس جمهوری آینده کار بسیار سختی را پیش رو دارد لذا اگر قرار باشد به موضوعی توجه ویژه داشته باشد باید به موضوعات اقتصادی بپردازد.

وی با اشاره به نقش دستگاه‌های نظارتی در مشارکت مردم گفت: دستگاه های نظارتی هستند که باید با ملاحظه این شرایط زمینه‌ای را فراهم کنند که از همه طیف‌های قانونی کشور حضور داشته و همه کاندیدای قابل رقابت داشته باشند.

دبیر حزب جوانان ایران اسلامی خراسان جنوبی افزود: اگر این طور باشد، انتخاباتی پرشور خواهیم داشت و اگر مانند سنوات گذشته باشد با توجه به اینکه مردم به لحاظ اقتصادی آزرده خاطر و دچار مشکل هستند باید در مردم امیدی بوجود آید که قرار است تحولاتی صورت گیرد.

وی گفت: درصد مشارکت جوانان همواره در انتخابات بیشتر از میانسالان بوده و شاید تعدادی هم از سر شوق که نخستین بار وارد عرصه می‌شوند پای صندوق‌های می‌آیند اما برای قشر دانشگاهی و جوانانی که مشغول کار هستند باید انگیزه ایجاد شود تا امکان انتخاب کسی را که مد نظرشان است، فراهم شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha