۱ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۳۲
کد خبر: 84264266
T T
۱۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آبزی‌پروری صنعتی رو به رشد در دل کویر قم

۱ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۳۲
کد خبر: 84264266
آبزی‌پروری صنعتی رو به رشد در دل کویر قم

قم - ایرنا - طی‌سال‌های اخیر و به خصوص در سال گذشته، پرورش انواع آبزیان درقم براساس راهبرد جهش تولید، مورد توجه جدی قرار گرفته و این صنعت در دل کویر به یکی از حوزه‌های مهم اقتصادی استان تبدیل شده‌است.

در حال حاضر قم در زمینه‌های مختلف صنعت آبزی‌پروری از پرورش ماهی گرفته تا فرآوری و ارائه محصول نهایی به بازار فعال است و بهره‌برداران این بخش تلاش دارند تا در زمینه تولید انواع ماهیان سردابی،‌ گرمابی و خاویاری با جدیدترین روش‌های موجود، حجم فعالیت خود را گسترش دهند.

تلاش برای ترویج مصرف هرچه بیشتر آبزیان درمیان مردم قم، موضوع مهم دیگری است که در سال‌های اخیر محور برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی قم بوده و در این رابطه مراکز فروش آبزیان در استان افزایش یافته است.

در کنار پرورش ماهی‌های خوراکی، توجه به پرورش ماهی‌های زینتی نیز در قم رو به گسترش است و تعداد قابل توجهی از علاقه‌مندان به فعالیت در صنعت آبزی‌پروری در این بخش سرمایه‌گذاری کرده و مشغول به کار شدند.

در همین رابطه خبرنگار ایرنا برای بررسی بیشتر موضوع با شماری از مسئولان مرتبط با صنعت شیلات استان به گفت‌وگو پرداخت و نظر آنان را در خصوص وضعیت پرورش انواع آبزیان در قم جویا شد.

تولید سالانه ۲هزار تن انواع آبزیان در قم 

رییس سازمان جهاد کشاورزی قم پیرامون این موضوع گفت: سالانه حدود ۲ هزار تن انواع آبزیان در قم تولید می‌شود که نشان‌ دهنده ارتقای جایگاه صنعت شیلات در استان است.

عباس پورمیدانی، بیان کرد: قم در زمینه‌های مختلف آبزی پروری از تولید ماهیان پرورشی تا ماهیان زینتی و همچنین خاویاری فعال است و بهره‌برداران بسیاری در این بخش سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

وی افزود:‌ رشد صنعت شیلات قم درسال‌های اخیر چشمگیر است و در آینده نزدیک این استان به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید ماهی تیلاپیا در سطح کشور فعالیت خواهد کرد.

وی ادامه داد: در زمینه تولید خاویار و ماهیان خاویاری نیز قم سرآمد است و سالانه بیش از ۱۴۰کیلوگرم خاویار و ۶۰ تن گوشت ماهیان خاویاری در این استان تولید می‌شود.

پورمیدانی گفت: پرورش انواع ماهیان خوراکی در استخرهای مجهز استان جریان دارد و به دنبال فرهنگ‌سازی برای افزایش مصرف این محصولات ارزشمند در سبد غذایی شهروندان هستیم.

وی بیان کرد:‌ تولید ماهیان زینتی از دیگر بخش‌هایی است که طی سال‌های اخیر در قم رشد قابل‌توجهی داشته و بسیاری از علاقه‌مندان در این زمینه به فعالیت اقتصادی می‌پردازند.

وی ادامه داد:‌ به‌منظور تحقق شعار جهش تولید در بخش‌های مختلف کشاورزی قم از حضور سرمایه‌گذاران برای فعالیت در صنعت شیلات استان و صنایع تبدیلی و غذایی وابسته به آن استقبال و حمایت می‌کنیم.

مصرف آبزیان در قم ترویج می‌شود

همچنین مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی قم، گفت: راهبرد ایجاد مراکز فرآوری و توسعه بازار فروش آبزیان در قم را به منظور ارتقا سلامت غذایی مردم دنبال می‌کنیم.

سید محمدرضا طاهری، بیان کرد: هم‌اکنون بازار مرکزی ماهی گذرخان با داشتن غرفه‌های متعدد عرضه‌کننده انواع آبزیان در کنار تعداد ۳۵ مرکز عرضه آبزیان تازه و ماهی زنده در قم فعال است.

وی افزود: همچنین سه مرکز الگو سازی شده عرضه و طبخ آبزیان به منظور ارتقا استفاده از محصولات دریایی در سبد غذایی مردم با مجوز سازمان شیلات ایران در شهر قم،‌ ایجاد شده‌است. 

وی ادامه داد: اختصاص ناحیه شیلاتی در شهرک صنعتی شکوهیه قم برای تسهیل سرمایه‌گذاری در زمینه احداث واحدهای فرآوری آبزیان نیز از جمله برنامه‌های موثر برای گسترش استفاده از محصولات دریایی و بازار فروش آن در استان بوده است.

طاهری گفت: درحال حاضر سه واحد تولیدی صاحب نام تجاری موفق در زمینه فرآوری،‌ بسته‌بندی و کنسرو ماهی با ظرفیت تولید سالانه بیش از هفت هزار تن محصول در قم فعال است و به دنبال گسترش روز افزون این مراکز هستیم.

وی بیان کرد: سرمایه‌گذاری در بخش صنایع تبدیلی و غذایی حوزه شیلات در قم از جمله موارد مورد توجه بخش خصوصی طی سال‌های اخیر بوده است که با حمایت مسئولان استان و تسهیلات درنظر گرفته شده مسیر رو به رشدی را طی می‌کند.

پرورش آبزیان در قم توسعه می یابد

مدیر شیلات جهاد کشاورزی شهرستان قم نیز گفت: صنعت پرورش آبزیان قم در سال های اخیر رو به گسترش است و دستاوردهای اقتصادی مهمی برای استان به دنبال خواهد داشت.

محمد رضا عطایی، افزود: تولید آبزیان در قم نقش موثری در تامین نیاز مردم استان به غذاهای دریایی و رونق کسب و کار در این بخش داشته است.
وی ادامه داد: همچنین قم به توانایی تولید ماهیان خاویاری و صادرات آن رسیده است که این موضوع دستاوردی بزرگ برای استان به شمار می آید.
عطایی گفت: موفقیت در زمینه تولید ماهیان زینتی و سرمایه گذاری در این بخش برای توسعه کسب و کارهای مرتبط با آن از دیگر دستاوردهای استان در سال های اخیر محسوب می شود.
وی در ادامه با اشاره به آماده شدن بسترهای مورد نیاز برای پرورش ماهیان متناسب با شرایط اقلیمی قم‌،‌ گفت: این مساله می تواند موجب پویایی هرچه بیشتر صنعت آبزی پروری در سطح استان باشد.

وی بیان کرد: پرورش آبزیان در قم با استفاده از استخرهای مجهز و جدیدترین روش‌ها صورت می‌گیرد و به همین دلیل این صنعت می‌تواند ارزش افزوده اقتصادی مناسبی را برای بهره برداران ایجاد کند.

تولید آبزیان در قم اعم از ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهی سفید در حدود ۲۵۰ باب استخر دومنظوره ذخیره آب کشاورزی صورت می‌گیرد.

نزدیک به ۱۴ هزار تن در بخش کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۸۰۵ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی و شیلات است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha