عباس رضایی دوشنبه شب در گفت و گو با شبکه استانی خبر اصفهان با بیان اینکه این راهبرد آب پایدار را برای صنایع استان تامین می کند، افزود: در زمان حاضر سالانه صنایع استان حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میکنند و پیش بینی میشود تا سال ۱۴۱۰ این میزان به ۱۸۰ میلیون مترمکعب برسد.
وی ادامه داد: ابر پروژه انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان برای صنایع با بهرهمندی از توان متخصصان داخلی و همچنین ظرفیتهای بخش خصوصی توانمند، در زمان تحریم به اجرا درآمده و این موضوع باعث شده تا از آن به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای بعد از انقلاب اسلامی نام برده شود.
استاندار اصفهان اظهار داشت: رییس جمهوری طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به مرکز و منطقه شرق را یک طرح بسیار عظیم و تاریخی در توسعه متوازن کشور دانسته و گفتند، این طرح آرزوهای همه مسئولان کشور بوده است.
وی گفت: این پروژه با سرمایه صنایع استان، مدیریت شهری، فعالان اقتصادی و صندوق توسعه به اجرا درآمده و طول پروژه ۹۱۰ کیلومتر و هزینه شبکه لوله گذاری ۲۳ هزار میلیارد تومان و تاسیسات شیرین سازی آب حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است.
رضایی با اشاره به مزایای طرح انتقال آب از خلیج فارس به اصفهان خاطرنشان کرد: تامین آب پایدار برای صنایع استان، کاهش وابستگی صنایع به منابع زیرزمینی و سطحی زاینده رود و پایداری آب برای رودخانه زاینده رود، رفع مشکلات آبی صنایع وابسته به صنایع مادر است همچنین اجرای این طرح دغدغه صنایع استان برای تامین آب به مدت ۳۰ سال برطرف میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد اما سه دهم درصد از آبهای شیرین دنیا را استفاده میکند، افزود: از طرفی در جهان روزانه ۱۰۷ میلیون مترمکعب آب شیرین میشود.
استاندار اصفهان ادامه داد: سهم غرب آسیا ۴۷.۷ درصد از شیرین سازی آب دنیا و سهم خلیج فارس ۲۴ درصد معادل ۲۶ میلیون مترمکعب است که نشان میدهد ما هم نیازمند شیرین سازی هستیم که سرمایه گذاری بیشتری نیاز دارد.
وی تصریح کرد: مطالعات مربوط به آب دریا در قالب طرح مطالعه تامین و انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی ایران نشان میدهد در افق سال ۱۴۲۵ در تامین نیاز آبی صنایع استانهای اصفهان، یزد، کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با استفاده از منابع آب متعارف درون سرزمینی معادل ۹۰۰ میلیون مترمکعب کسری وجود خواهد داشت که تامین آن از آب نمک زدایی شده دریا برنامه ریزی شده است.
رضایی با بیان اینکه استان اصفهان در منطقهای خشک واقع شده است، افزود: استان اصفهان از کم آبی و در برخی نقاط از بیآبی رنج میبرد که باید در این راستا فکر اساسی برای موضوع آب استان صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه یکی از دغدغههای اصلی مسئولان طی بیست سال گذشته و مطالبه بحق مردم موضوع آب بوده است، ادامه داد: در این راستا یک سری اقدامات مقدماتی انجام شد اما به مرحله اجرا نرسید.
به گزارش ایرنا، طرح انتقال آب از خلیج فارس به مناطق خشک کشورمان یکی از ابرپروژههایی است که که با مطرح شدن آن در چند سال گذشته و تلاش برای اجرای آن تا حد زیادی امید به بهبود وضعیت آبی نواحی خشک را در پی داشت.
بیتردید استفاده از این آب در بخش صنعت از یک سو به برداشت کمتر آب از منابع آب سطحی و زیر سطحی میانجامد و از سوی دیگر سبب افزایش تولید و بهبود فعالیت صنعتی خواهد شد.
آن طور که کارشناسان امر مطرح میکنند تخصیص آب خلیج فارس به نواحی صنعتی کشور سبب شکوفایی بیشتر آنان خواهد شد برای مثال استان صنعتی اصفهان که نقش بسزایی در تولید و تامین انواع محصولات، قطعات تجهیزات صنعت کشور ایفا میکند با استفاده از این آب جهت افزایش تولید خواهد توانست چرخ صنعت کشور را نیز بیش از گذشته به حرکت درآورد.
استان اصفهان با ۲۴ شهرستان و بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۴۰ معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی دارد.
نظر شما