به گزارش ایرنا، سازمان حمایت از مصرف کنندگان در روسیه روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد که به اقدامات برای شناسایی نمونه های جهش یافته ویروس SARS-CoV-۲. (کرونا) ادامه می دهد و تحقیقات در این مورد در ۱۴ سازمان علمی و پژوهشی وابسته به این مرکز جریان دارد.
در بیانیه گفته شده است: ۲۸ مورد ویروس انگلیسی، ۲ مورد ویروس آفریقای جنوبی و نیز ۱۶ مورد ویروس جهش یافته دیگر در روسیه شناسایی شده است.
سازمان حمایت از مصرف کنندگان در روسیه خاطرنشان کرده است که اقدامات نظارتی در این عرصه جریان دارد و وضعیت تحت کنترل سازمان روس پاترب نادزور است.
گونه آفریقای جنوبی ویروس کرونا که اولین بار در نمونههای آزمایشی آفریقای جنوبی در اکتبر ۲۰۲۰ کشف شد، جهشهای قابل توجهی را در شاخک پروتئینی خود دارد که به ویروس کمک میکند بتواند با سلولهای بدن انسان ترکیب شده و به آن وارد شود.
این جهش ژنتیکی به گونه ای است که شکل شاخک پروتئینی را به نحوی تغییر میدهد که شناسایی آن را برای سیستم ایمنی بدن سختتر کند. در نتیجه، گونه آفریقای جنوبی میتواند از بخشهایی از واکنش سیستم ایمنی بدن که از طریق واکسن زدن یا مصونیت طبیعی بعد از ابتلا ایجاد شده است، پنهان بماند.
به گزارش ایرنا، گونه جدید ویروس کرونا که در آفریقای جنوبی کشف شده به نظر میرسد با دفع آنتیبادیها از بدن افرادی که پیش از این به کووید-۱۹ مبتلا شدهاند، میتواند آنها را چندین بار آلوده کند.
به گزارش پایگاه اینترنتی Salon، گروهی از محققان آفریقای جنوبی در مقالهای که به تازگی توسط موسسه ملی بیماریهای واگیر این کشور منتشر شد، مطالعه خود را که بر روی نمونه های خونی گروه کوچکی از بهبودیافتگان کووید-۱۹ انجام شده بود، توصیف کردند.
براساس این گزارش، بدن انسان زمانی که از بیماری بهبود می یابد، پروتئینی تولید می کند که به عنوان آنتی بادی شناخته می شود و در آینده از خود در برابر باکتری یا ویروس عامل بیماریزا محافظت می کند.
میکروارگانیسمهای مولد بیماری به عنوان پاتوژن شناخته می شوند. این بدان معناست که افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا بودند، باید از نظر تئوری آنتی بادی هایی داشته باشند که عامل بیماری زا را تشخیص داده و در صورت عفونت مجدد آن را خنثی کنند.
محققان آفریقای جنوبی در این مطالعه متوجه شدند که نیمی از نمونه های خون بیمارانی را که مورد آزمایش قرار داده بودند، آنتی بادی لازم را برای محافظت از خود در برابر جهش جدید ویروس کرونا به نام ۵۰۱Y.V۲ که ماه گذشته در این کشور شناسایی شد، ندارند.
آنها خاطرنشان کردند که این موضوع نه تنها می تواند در توانایی انسانی در ایجاد ایمنی طبیعی تداخل ایجاد کند، بلکه می تواند اثر واکسن های فایزر و مدرنا را نیز مختل کند.
تاکنون در روسیه ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به کرونا مبتلا شده یا تست کرونای آنها مثبت بوده و ۹۲ هزار و ۴۹۴ نفر بر اثر این بیماری جان سپرده و ۴ میلیون و ۳ هزار و ۵۶۷ نفر نیز بهبود یافته اند.
نظر شما