دکتر مجید حمیدی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: پرسنل دانشگاه علوم پزشکی دنبال شناسایی، نگهداری و رضایت گیری از خانواده بیماران مرگ مغزی هستند با این وجود نیازمند فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو هستیم.
وی اضافه کرد: برخی خانواده ها همچنان امیدوار به بهبود بیمار مرگ مغزی هستند بنابراین به اهدای عضو رضایت نمی دهد در حالیکه از منظر علمی این تصور اشتباه است.
مسئول واحد فراهمآوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: همچنین تعدادی از خانواده ها خواستار فرصتی برای تصمیم گیری می شوند و پیش از نهایی شدن تصمیم آنها بیمار مرگ مغزی جان می بازد.
دکتر حمیدی از خانواده بیماران مرگ مغزی خواست در امر پسندیده اهدای عضو مشارکت داشته باشند و با تصمیم گیری سریع و توجه به بیمارانی که سالها چشم انتظار عضو پیوندی هستند، فکر کنند.
وی با بیان اینکه همدان تنها دارای بخش پیوند کلیه است گفت: این بخش که در بیمارستان بهشتی و مجاور محل بستری بیماران کرونایی قرار دارد پس از شیوع این ویروس و احتمال انتقال آن به بیماران دیالیزی تعطیل شد.
مسئول واحد فراهمآوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان یکی از اولویت ها و برنامه های استان را راه اندازی بخش کبد دانست و توضیح داد: به جای انتقال اهداکنندگان عضو به سایر استان ها درصدد برداشت این عضو بدن در همدان و انتقال آن به استان هایی که پیوند کبد صورت می گیرد هستیم.
دکتر حمیدی بیان کرد: برای پیوند کبد در استان همدان رایزنی های لازم صورت گرفت اما وزارتخانه با ایجاد بخش جدید پیوندی به علت نیاز داشتن به زیرساخت های هزینه بر، پرسنل، تجهیزات، متخصص و محدود بودن تعداد پیوندهای کبد در سال، راه اندازی چنین مرکزی را مرقون به صرفه ندانست.
وی یادآوری کرد: سال گذشته رضایت ۱۲ خانواده برای اهدای عضو جلب شد که ۹ مورد موفق به اهدا شدند اما امسال با وجود شیوع کرونا و تعطیلی بخش پیوند عضو بیمارستان بهشتی ۱۵ مورد رضایت گیری و ۱۲ مورد اهدای عضو صورت گرفت و سه مورد پیش از اهدا جان باختند.
مسئول واحد فراهمآوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: بیشتر اهدا کنندگان عضو افراد جوان بودند همچنین از نوزاد یک ساله تا شهروند ۵۵ ساله در سالجاری اهدای عضو کردند.
نظر شما