به گزارش روز چهارشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، در حال حاضر میلیون ها نفر برای کمک به جلوگیری از مشکلات قلبی آسپرین مصرف می کنند. اکنون تحقیقات اولیه حاکی از آن است که مصرف روزانه دوز کم آسپرین احتمال ابتلا به کووید-۱۹ را نیز کاهش می دهد.
محققان اظهار داشتند: آسپرین ضد التهاب است و مطالعات قبلی نشان داده است که می تواند به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با برخی از عفونت های ویروسی کمک کند.
طبق گفته محققان، آسپیرین در شیوع آنفلوانزای اسپانیایی ۱۹۱۸، چندین دهه قبل از تأیید فعالیت آن علیه ویروس های RNA، به طور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفت.
همه این مسائل محققان را بر آن داشت تا تاثیر مصرف روزانه دوز کم آسپرین را در کاهش حساسیت به کووید-۱۹ و همچنین طول مدت بیماری در صورت بروز عفونت، بررسی کنند.
در این مطالعه محققان اطلاعات مربوط به حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر را که در جریان موج اول همه گیری کرونا از فوریه سال گذشته تا پایان ماه ژوئن گذشته آزمایش کووید-۱۹ انجام داده بودند، ردیابی کردند.
محققان در این مطالعه متوجه شدند، افرادی که قبلاً برای کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، آسپرین با دوز کم مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که آسپیرین مصرف نمی کردند، ۲۹ درصد کمتر احتمال داشت که به کووید-۱۹ مبتلا شوند. همچنین میزان مصرف آسپرین در بیماران کرونایی بسیار کمتر از افرادی بود که آلوده نشده بودند.
از سوی دیگر در میان افرادی که به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند مدت زمان بهبودی افرادی که آسپیرین مصرف کرده بودند به طور قابل توجهی کوتاه تر بود.
ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی اعلام کرد که ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» معرفی می کند.
نظر شما