۴ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۴۸
کد خبرنگار: 3049
کد خبر: 84266275
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

هزار کرشمه زاینده رود در روستاهای چم

۴ فروردین ۱۴۰۰، ۸:۴۸
کد خبر: 84266275
هزار کرشمه زاینده رود در روستاهای چم

اصفهان- ایرنا- زاینده رود در کشاکش جاری شدنش به هزار کرشمه، طره بیشه‌زارها را سیراب می‌کند و در صد چم و خم راه پیش رو، در رشته روستاهایی شهره به همین نام یعنی "چم" مناظر بی‌بدیلی از همنشینی آب و آبادانی می‌آفریند.

به گزارش ایرنا، در جانب غرب اصفهان، جایی که زاینده رود وارد محدوده استان اصفهان می‌شود، در مسیر پیچ و تاب این رود، آب در کار آبادانی، گرم کار بخشایش زندگی است. روستاهایی که در مسیر پیچ و تاب رودخانه قرار دارند، منظر بی‌بدیلی از رودخانه و بیشه زارها پیش چشم دارند.

روستاهای چم طاق، چم آسمان، چم علیشاه، چم یوسفعلی ، چم نور، چم پیر، چم حیدر و... رشته روستاهایی هستند که در کرانه‌های خرامش و کرشمه زاینده رود جا خوش کرده‌اند و سالیان سال از برکت این رود، سبز و جاری از زندگی شده اند.

برای دیدار از رشته روستاهای چم در استان اصفهان باید از غرب رو به سوی شهر باغبهادران بروید. از آنجا هرچه روستا می‌بینید منظری زیبا و دل‌انگیز از آمیزش کوهستان و رودخانه خروشان زاینده رود است.

در این روستاها باید دل به طبیعت بسپرید. از لطافت هوای بهاری و فارغ از هر دغدغه‌ای از لذت هوای جاری نوش جان کنید. این روستاها در شرایط کرونا با سفر ایمن و با رعایت پروتکل های بهداشتی می‌تواند یک طبیعت گردی بی‌نظیر باشد. گرچه باغ بهاداران از مقاصد گردشگری طبیعی اصفهان است اما هنوز در دل رشته روستاهای چم، کمتر می‌توان شلوغی و جمعیت دید و برکنار از استرس‌های همه‌گیری کرونا و البته با رعایت نکات بهداشتی می‌توان چند ساعت کوتاهی در دل طبیعت آرام گرفت.

در سال‌های گذشته اطراف باغ‌بهادران و کرانه‌های زیبای زاینده رود از هجمه ویلاسازی‌ها در امان نبوده‌اند. هنوز اما روستاهای چم از گزش ویلاسازی و دست‌اندازی به حریم رودخانه در امان‌اند. با این وجود باید از پیشروی سازه‌های ناهمگون با طبیعت و آنچه بستر طبیعی کرانه‌ها و چم‌های زاینده رود را دست‌خورده و تهدید می کند جلوگیری کرد.

کاش این راهبرد اشاعه می‌یافت که قرار نیست اگر طبیعتی به ما مایه زندگی و مسرت می‌بخشد، از آن در جهت اهداف شخصی استفاده کنیم و با ویلاسازی این مناظر بی‌بدیل را برای همیشه حیف و میل و به نفع خودمان تمام کنیم بلکه مسئولان و ناظران ذی‌ربط در راستای حفظ طبیعت برای همه، در حریم آثار طبیعی چون زاینده رود تبدیل باغات و بیشه زارها به زمین‌های کشاورزی و در ادامه ویلاسازی را کنترل و جلوگیری می‌کردند تا بیش از این سازه‌های ناهمگون، منظر چم‌ها و یا به تعبیر عام‌تر "کرشمه‌های رودخانه زاینده رود" را مخدوش و نابود نکنند.

رودخانه زاینده رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که در گیر و دار خشکسالی و بارگزاری های بی‌حساب و کتاب، نفسش به شهر اصفهان و پایاب آن یعنی تالاب گاوخونی نمی‌رسد اما هنوز زایش و زندگی زاینده رود را می توان در غرب اصفهان در حوالی باغ‌بهادران و روستاهایی شهره به اسامی  "چم " دید و از غفلت‌های گذشته در جهت حفظ آنچه از میراث طبیعی زاینده رود باقی مانده درس گرفت و پاسداری کرد.

زاینده رود ۴۹۰ کیلومتر  طول دارد و با وجود خشکی ۲۸۰ کیلومتر آن می‌توان حیات این رود فلات مرکزی ایران را در رشته روستاهای غرب اصفهان شهره به نام چم‌ها به تماشا نشست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha