به گزارش ایرنا و بر اساس اعلام مقامات سوریه انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۱ در موعد مقرر برگزار میشود و هیچ برنامه ای برای به تعویق افتادن آن وجود ندارد.
طبق قانون انتخابات سوریه، انتخابات ریاست جمهوری در این کشور باید بین ۱۶ آوریل تا ۱۶ ماه مه (نیمه دوم اردیبهشت) برگزار شود و با آغاز شمارش معکوس برای برگزاری این انتخابات تلاش برخی کشورها از جمله آمریکا و سایر همپیمانان اروپایی این کشور و رسانههای مخالف نظام سوریه بر این است تا قانونی بودن آن را زیر سوال ببرند و برای مردم سوریه و جامعه جهانی ابهاماتی را ایجاد کنند.
تاکید بر لزوم برگزاری انتخابات در موعد مقرر
مقامات سوریه طی ماههای گذشته در بیانیههایی تاکید کردند که انتخابات ریاست جمهوری این کشور در موعد مقرر و مطابق با قانون اساسی فعلی و بدون دخالت خارجی برگزار خواهد شد.
«بثینة شعبان» مشاور سیاسی و رسانهای رئیس جمهور سوریه در این باره اظهار داشت که انتخابات ریاست جمهوری در سوریه طبق برنامه ریزی به عمل آمده و بدون تغییر در آن برگزار میشود.
وی در گفت و گو با شبکه المیادین با اشاره به اینکه مردم سوریه با هجمههایی که انتخابات پیش روی مردم سوریه را هدف قرار داده است، آشنایی دارند، افزود: در انتخابات سال ۲۰۱۴ نیز همین صحبتهایی بود که اکنون گفته میشود و این مسائل هرگز انتخابات سوریه را تحت تاثیر قرار نداد.
مشاور بشار اسد در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چه کسی حق شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سوریه را دارد ، توضیح داد که قانون اساسی ۲۰۱۲ کاندیداها را تعیین میکند.
وی با بیان اینکه رویهها، سازوکارها و قانون اساسی حکم میکند که چه کسی کاندید شود و چه کسی حق شرکت در انتخابات را ندارد، افزود: مطابق قانون اساسی سوریه و رویههای آن، موضوع با تمام نظارت و آرامش کنترل خواهد شد.
شعبان درباره فشارهای آمریکا و اروپا در خصوص انتخابات آینده سوریه، گفت: توجهی نداریم و آنها نمیتوانند برای مردم ما تکلیف تعیین کنند.
وی درباره نقش روسیه در این انتخابات گفت: روسها هرگز موضوع انتخابات ریاست جمهوری آینده سوریه را با ما باز نکردهاند.
همچنین «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در مصاحبه با شبکه «روسیه الیوم» در ۱۱ نوامبر گذشته تاکید کرد که انتخابات ۲۰۲۱ طبق برنامه برگزار میشود.
وی گفت: مطمئناً انتخابات ریاست جمهوری سوریه در سال ۲۰۲۱ در سوریه برگزار خواهد شد و تعداد زیادی نامزد در این انتخابات شرکت خواهد کرد.
رئیس جمهور سوریه برگزاری این انتخابات تحت نظر سازمان ملل را رد و تاکید کرد که روند این انتخابات از ابتدا تا انتها کاملاً تحت نظارت دولت سوریه انجام خواهد شد.
در عین حال، آمریکا و همپیمانان غربی و صهیونیستی آن که پس از به راه انداختن جنگ داخلی در سوریه به منظور براندازی حکومت دمشق و تضعیف جبهه مقاومت شکست خوردند برای جلوگیری از انتخابات ریاست جمهوری در این کشور تلاش میکنند.
در این پیوند، «لیندا توماس گرین فیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد ۱۵ ماه مارس سالجاری میلادی ( ۲۶ اسفند سال گذشته) در جلسه شورای امنیت این سازمان ادعا کرد که این انتخابات، سالم و آزاد نخواهد بود و با معیارهای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت که خواهان برگزاری آن تحت نظارت سازمان ملل یا به موجب قانون اساسی جدیدی است، مطابقت نخواهد داشت.
مواضع روسیه
در همین حال «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه نمیتوان کار کمیته قانون اساسی سوریه را به انتخابات ریاست جمهوری این کشور ارتباط داد، گفت: در حال حاضر کمیته بررسی قانون اساسی جلسات خود را ادامه میدهد.
وزیر امور خارجه روسیه هفته گذشته در جریان در نشست باشگاه سیاسی والدای که درباره مسائل خاورمیانه برگزار شد، با اشاره به اینکه برخی از کشورها در تلاشند تا موضوع انتخابات ریاست جمهوری آینده سوریه را با تغییراتی که ممکن است در روند سیاسی اتفاق افتد، از جمله اینکه آن را با کار کمیته بررسی قانون اساسی پیوند دهند، گفت: ما تصور نمیکنیم که قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل خواستار برگزاری هرگونه انتخابات تنها پس از تصویب قانون اساسی جدید باشد.
وی افزود: کمیته بررسی قانون اساسی سوریه همچنان نشستهای خود را انجام میدهد و جلسات آن هنوز در حال برگزاری است و پس از تعیین «گیر پدرسون» به جای سلف خود، وی در تماسهای خود با ما به وضوح تاکید کرد که کمیته قانون اساسی سوریه نمیتواند برای خاتمه کار خود مهلتی تعیین کند.
لاوروف اظهار داشت: توافقی وجود دارد که دور بعدی کمیته بررسی قانون اساسی سوریه دستاورد جدیدی به همراه داشته باشد که آن را از همه دورههای گذشته متمایز میکند.
وی افزود: جلسه بعدی کمیته قانون اساسی قرار است قبل از ماه رمضان برگزار شود و ما امیدواریم که بتوان آن را به موقع برگزار کرد و انتظار میرود از نظر کیفی در نوع خود جدید باشد.
برگزاری انتخابات، مطالبه مردمی
در حالی که تلاش آمریکا و غرب برای سنگاندازی در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سوریه ادامه دارد، سوریها با برگزاری راهپیمایی و تجمعهایی در نقاط مختلف این کشور خواهان برگزاری انتخابات در موعد مقرر هستند.
بر اساس آنچه رسانههای محلی سوریه گزارش کردهاند، اقشار مختلف مردم شهرهای مختلف سوریه از جمله حسکه و قامشلی ماه گذشته با حضور گسترده از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و وحدت و حاکمیت سوریه اعلام حمایت کردند.
آنها با برگزاری تجمعاتی حمایت خود از برگزاری انتخابات سوریه بر اساس قانون اساسی فعلی و مخالفت با هرگونه دخالت در برگزاری این انتخابات از سوی خارجیها را اعلام کردند.
این تظاهرات در حمایت از تمامیت ارضی، حاکمیت ملی، اختیارات ریاستجمهوری و مخالفت با اشغالگری آمریکا و ترکیه همراه بود.
خبرگزاری رسمی سوریه، سانا، تصاویری از این تجمعات که در میان آنها تصاویر بشار اسد نیز بودند، منتشر کرد. همچنین تصاویری از پرچم سوریه و پرچم حزب بعث حاکم منتشر شد و شرکتکنندگان شعارهایی انقلابی و در حمایت از حزب بعث سردادند.
طبق قانون اساسی سوریه، تبلیغات انتخابات ریاستجمهوری قبل از پایان دوره رئیسجمهوری کنونی یعنی در کمتر از ۶۰ روز تا پایان ریاستجمهوری آغاز میشود و تبلیغات بیشتر از ۹۰ روز نخواهد بود بنابر این انتظار میرود تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سوریه از اواسط ماه آوریل (اواخر فروردین) آغاز شود.
منابع رسمی هنوز اسامی نامزدهایی که برای این انتخابات اعلام آمادگی کردهاند را منتشر نکردهاند اما منابع غیر رسمی تاکنون از «بشار اسد» رئیس جمهور فعلی (۲۰۰۰ تاکنون) و نامزد حزب بعث، «جمال سلیمان» بازیگر و نامزد جنبش سوری های فردا ( الغد السوری) ، « فهاد المصری» نامزد مستقل و « محمد عزت خطاب» نامزد حزب سوریه برای همه نام بردهاند.
نظر شما