اسحاق خسروپناه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه عمده باغ های این شهرستان انگور است اظهار داشت: آب تحویلی از سد بارزو به باغداران این شهرستان از ۱۰ اسفندماه سال جاری آغاز شده است.
وی گفت: برنامه بعدی امور منابع آب شیروان تحویل آب به اراضی زراعی است که میزان آب اختصاص یافته به این اراضی متاثر از وضعیت جوی و بارش ها است.
خسروپناه در خصوص وضعیت آب شرب شهرستان افزود: با توجه به درخواست آب و فاضلاب، روزانه ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب شرب تحویل داده می شد که از ابتدای امسال چهار میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب و در ۶ ماهه دوم امسال یک میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب آب تحویل این شرکت داده شده است.
مدیر امور منابع آب شیروان گفت: برنامه مصارف آب شهرستان در سال زراعی جاری در حوزه کشاورزی ۱۴میلیون مترمکعب، آشامیدنی پنج میلیون مترمکعب و صنعت هم یک میلیون مترمکعب است.
سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و هم اکنون حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.
این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.
توان تنظیم آب این سد سالانه ۴۴ میلیون متر مکعب و گنجایش مخزن آن ۹۲ میلیون متر مکعب است.
سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد واقع است که افزون بر ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.
نظر شما