سید کمال الدین میرجعفریان چهارشنبه شب در نشست مشترک کمیسیون ایمنی و شورای ترافیک استان افزود: با توجه به پیش بینیهای انجام شده باید تمهیدات لازم برای به حداقل رساندن سوانح رانندگی در جاده های درون شهری و برون شهری و ارایه خدمات مطلوب توسط ادارات راهداری و حمل و نقل جادهای، پلیس راه و راهنمایی و رانندگی اندیشیده و نسبت به ترمیم سطح جادهها، تکمیل علایم ایمنی، ترمیم خط کشیهای عابر پیاده و خطوط بین و اطراف جاده و لکه گیری هر چه سریعتر اقدام شود.
وی ادامه داد: شهرداران باید موضوع آشکارسازی بویژه در محلهای پرتردد و عبور عرضی جادهها را در دستور کار قرار دهند تا در معابر درون شهری شاهد حوادث مربوط به برخورد عابر با خودرو نباشیم، همچنین باید نسبت به رفع گودالهای احتمالی در سطح معابر شهری به منظور جلوگیری از انحراف خودروها اهتمام ورزند.
معاون استاندار خراسان رضوی در نظر گرفتن شرایط جوی و اتخاذ تدابیر لازم به منظور رفع لغزندگی و یخ زدگی جاده ها در قبل و بعد از بارش باران و برف را از سوی دستگاههای اجرایی متولی ضروری دانست و گفت: نمک پاشی سطوح جاده میتواند از بروز سوانح رانندگی جلوگیری کند و باید با استفاده از اطلاع رسانی های مختلف همواره حفظ سرعت مجاز و فاصله مطمئنه را به رانندگان گوشزد کرد.
وی افزود: لازم است صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی به موقع نسبت به اعلام اطلاعیه ها و آگاه کردن مردم از شرایط جوی در جادهها طی ایام نوروز اقدام کند تا رانندگان قبل از شروع به سفر تصمیمات لازم را اتخاذ نمایند.
میرجعفریان ادامه داد: از دستگاههای خدمات رسان و امدادی، عوامل راهنمایی و رانندگی و پلیس راه انتظار میرود با سعه صدر، قوانین و مقررات را برای رانندگان تبیین کنند و از انجام رفتارهای خشونت آمیز با آنان خودداری نمایند، همچنین کمین کردن پلیس برای کنترل تخلفات در جادهها جایز نیست.
وی گفت: بهتر است ماموران پلیس آشکارا نسبت به کنترل رفت و آمد خودروها اقدام نمایند و از دادن فرصت تخلف به رانندگان پرهیز نموده و به نحوی رفتار کنند که رانندگان ناگزیر به رعایت قوانین و مقررات باشند.
معاون استاندار خراسان رضوی حمایت دستگاه قضایی را از اقدام به موقع و با اقتدار دستگاه های اجرایی و دادن هشدار به متخلفان موثر دانست و افزود: لازم است در ایام نوروز کشیک های قضایی پایشهای میدانی لازم را انجام دهند و در زمان مناسب برخورد قانونی لازم را داشته باشند تا عوامل انتظامی بتوانند با رانندگان خاطی مواجهه درستی داشته باشند.
وی کنترل و رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی در بخش حمل و نقل درون و برون شهری و برخورد بدون اغماض با کسانی را که این پروتکلها را رعایت نمی کنند مورد تاکید قرار داد و گفت: تذکرات باید به صورت مکتوب به شرکتهای حمل و نقل داده شود و رعایت فاصله اجتماعی به این شرکتها گوشزد گردد، شیوه نامه عمل به پروتکلهای بهداشتی نیز باید در محل شرکتها و حمل و نقل مسافر نصب شود.
میرجعفریان وجود مجتمعهای رفاهی و استراحتگاه های بین راهی را در جادههای کویری ضروری دانست و افزود: بیش از ۸۸ درصد سوانح رانندگی در مناطق خشک و کویری بر اثر واژگونی خودرو در نتیجه خستگی و خواب آلودگی راننده است لذا هر چه مجتمع ها و استراحتگاه های بین راهی بیشتری ساخته شود، میزان سوانح کمتر میشود.
وی تهیه نقشه نواری برای ایجاد مجتمع های بین راهی مناسب در جادهها، پوشش تلفنی کامل جادهها، پرداختن به آموزش در حوزه راهنمایی و رانندگی به منظور جلوگیری از رفتارهای پرخطر در رانندگی و آگاهی رانندگان نسبت به داشتن سرعت مجاز و رعایت فاصله مطمئنه را در کاهش بروز سوانح رانندگی موثر دانست.
در این نشست "برنامه جامع عملیاتی کاهش تصادفات جاده ای خراسان رضوی" و "بهسازی جاده ۳.۷ کیلومتری روستای دهرود تا ابتدای بلوار شهید کشمیری" به تصویب رسید.
برنامه جامع عملیاتی کاهش تصادفات جادهای خراسان رضوی با هدف ارتقای ایمنی و کاهش تصادفات با محورهای اعمال قانون، آموزش و فرهنگ سازی، راه و محیط اطراف، سیستم مدیریت ایمنی، فوریتهای پزشکی و وسیله نقلیه ایمن تر تهیه شده است تا به کاهش سالانه ۱۰ درصد تلفات جاده ای ناشی از سوانح در استان برسد.
همچنین در این نشست مقرر شد برای بهسازی جاده روستایی دهرود تا ابتدای بلوار شهید کشمیری در مشهد، کمیته ای متشکل از راهداری، شهرداری و دفتر فنی استانداری خراسان رضوی تشکیل شود تا شیوه نامه پایش، اجرا و نگهداری تنظیم و پس از تایید اجرا شود.
نظر شما