صالحی امیری: ۱۴۰۰ شلوغ‌ترین دوران ورزش ایران است

تهران- ایرنا- رییس کمیته ملی المپیک سال ۱۴۰۰را شلوغ‌ترین دوران ورزش ایران پس از انقلاب به دلیل تجمیع ۶ رویداد المپیکی، جهانی و آسیایی دانست و گفت: امسال کادرسرپرستی کاروان‌های اعزامی سخت‌ترین کار را برعهده دارند.

سیدرضا صالحی امیری در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا درباره اقدامات این نهاد ورزشی طی سال جدید گفت: ۶رویداد سخت در سال ۱۴۰۰ یا ۲۰۲۱ در پیش داریم که باید هماهنگی و شناسایی و انتخاب و اعزام کاروان را داشته باشیم. 

وی افزود: وقتی از اعزام کاروان ایران به این رویدادهای المپیکی و جهانی و آسیایی صحبت می کنم موضوع مهم و فرابخشی است.

وی در ادامه می گوید: فرابخشی از این منظر که باید در داخل هماهنگی لازم انجام شود تا مجموعه کاروان ما با کشور میزبانان در آسیا یعنی شورای المپیک آسیا موسوم به او.سی.ای ، و در سطح جهان با کمیته بین المللی المیپک یا آی.او.سی هماهنگ شوند و به همین دلیل کادر سرپرستی  در سال ۱۴۰۰ سخت ترین کار را برعهده دارد.

صالحی امیری خاطرنشان کرد: به عبارتی سال ۱۴۰۰ شلوغ ترین دوران ورزش ایران پس از انقلاب  است و آن هم به دلیل تجمیع ۶ رویداد در یکسال که اصلی ترین ماموریت ماست و دوم تداوم  فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی و حمایتی است.

رییس ان.او.سی درباره اینکه آیا در سال جاری فعالیت جدیدی در دستور کار خود دارید؟ گفت: بله. قرار است بانک اطلاعاتی تشکیل دهیم و برای نخستین بار میلیون‌ها عکس و تیزر و پوستر و اسناد در بانک برای دسترسی همه و به ویژه پژوهشگران قرار دهیم و امسال این ظرفیت بزرگ را ایجاد خواهیم کرد.

صالحی امیری ادامه داد: تلاش می کنیم با برگزاری همایش‌های علمی و تولید دانش نسبت به ارتقا سطح دانش و آگاهی  جامعه  ورزشی اقدام جدی انجام بدهیم و سومین کار در سال جاری تلاش برای کسب کرسی های جدید و اثرگذار است. 

در یکسال باقی مانده وارد حاشیه نخواهیم شد

وی در بخش دیگری درباره  فعالیت سه سال اخیر کمیته المپیک که چنددرصد از برنامه ها محقق شده است؟ توضیح می دهد: ما در سه سال گذشته ۱۵ برنامه تعریف کردیم و بر اساس آن حرکت کردیم و در حال تداوم است.

صالحی امیری ادامه داد: نخستین برنامه انسجام و وحدت در وزش  است و در این زمینه با وزیر ورزش توافق کردیم که از ابتدا تا انتهای فعالیت در جهت هم افزایی همدلی و  وحدت حرکت کنیم و تا امروز محقق شده است. 

رییس کمیته ملی المپیک ادامه داد: آنچه ورزش ایران رنج می کشید حاشیه ها بود  و ما تلاش کردیم تا از حاشیه ها پرهیز کنیم که در این سه سال فعالیت کاری در کمیته ملی المپیک هیچ وقت وارد حاشیه نشدیم و در  یک سال باقی مانده از فعالیت چهارساله این نهاد ورزشی هم وارد نخواهیم شد.

صالحی امیری در تکمیل اظهارات خود می گوید: دیپلماسی ورزش از دیگر برنامه ها بود  که تاکنون بیش از ۱۲۰  دیدار با مقامات عالی رتبه ورزشی جهان داشتم و هدف از این دیپلماسی تولید فرصت و رفع تهدید که همه تلاش ها در این مسیر است.

وی اضافه می کند: طی فعالیت سه ساله ما تلاش بر این بود تا پشتیبانی و منابع مالی در ورزش که این کمک های مستقیم ۱۸ میلیارد بود  امروز  به ۵۵ میلیارد تومان برسانیم  و همین رقم هم  باید برای اعزام و اردوها و حمل و نقل و هتل و اسکان کاروان هزینه کنیم. 

وی ادامه داد: پیش بینی ما برای امسال این است  حداقل ۲.۵ میلیون دلار هزینه ارزی و  ۷۰ میلیارد تومان هزینه ریالی داشته باشیم.  در کنار آن مصوب کردیم  ۵۰ میلیارد تومان به فدراسیون ها کمک مستقیم داشته باشیم.

رییس هیات اجرایی کمیته المپیک  این را هم گفت: در این سه سال چند صد در صد تغییر در منابع مالی داشته است که این لازمه توسعه ورزش قهرمانی است و ورزش قهرمانی باید از سوی دولت، وزارت ورزش و کمیته المپیک و حامیان مالی کمک شود.

تشکیل بانک اطلاعاتی

صالحی امیری از دیگر فعالیت‌های سه سال اخیر در این نهاد را راه اندازی موزه ورزش و تاریخ شفاهی عنوان کرد و افزود:  موزه تبار تاریخ ورزش ایران است و می خواستیم  به نسل‌های بعدی بگویم که این ورزش یک تاریخ معاصر دارد و یک تاریخ با قدمت بالای سه هزار سال که در جام ارجان مشخص است. تاریخ شفاهی آن چیزی که اندوخته ذهنی و قلبی قهرمانان و پیشکسوتان و نسل های قبلی است و بر روی تصویر و کاغذ است که برای نسل های آینده مکتوب می شود.

وی گفت: بیش از ۲۰ طرح در تاریخ شفاهی ورزش تصویب شد و بهار امسال از نتایج ۲ سال اخیر در این طرح  رونمایی می کنیم. از طرفی بانک اطلاعاتی را خواهیم داشت که در حقیقت  مجموعه دانش ها و محفوظاتی که ورزش ایران زمین و در ذهن افراد در کنج خانه بود در یک مکانی به نام موزه ورزش جانمایی کردیم. 

رییس کمیته ملی المپیک به زیرساخت‌ها هم گریزی زد و ادامه داد: توجه به زیر ساخت ها یکی از اقداماتی بود که تلاش شد آن را گسترش بدهیم و مهمترین آن تشکیل ۱۸ کمیسیون بود که نقش اتاق فکر را دارد و ۲۳۰ نفر تولید فکر ایجاد می کنند و تمام تصمیمات اجرایی را از طریق اتاق فکر دنبال کنیم.

اعزام نخستین کاروان فرهنگی در کنار کاروان قهرمانی

صالحی امیری افزود: نکته مهمتر دمیدن روح فرهنگ در ورزش است. معتقدم که ورزش ایران زمین نیازمند یک شیفت گفتمانی از حوزه قهرمانی به پهلوانی است.  ما به قهرمان نیاز داریم اما به پهلوان بیشتر. 

وی ادامه داد: قهرمان سکو فتح می‌کند اما پهلوان انسان دوستی معرفت را با خود به همراه دارد. به همین منظور برای نخستین بار کاروان فرهنگی را در کنار کاروان قهرمانی در المپیک خواهیم داشت و این کاروان  قهرمانی که ۱۰ نهاد فرهنگی در آن دخیل هستند. تصویر زیبای ایران فرهنگی را در توکیو برای ۲۰۶ کاروان به نمایش می گذارد.

رییس کمیته ملی المپیک درباره اینکه آیا کاری بود که انجام شود اما این اتفاق نیفتاد، گفت: بله. معتقدم مدیر باید مبتی با برنامه حرکت کند و اما در مسیر حرکت با موانع روبر می‌شوید فرض کنید ما  انتظار داشتیم اساسنامه این کمیته باید از یکسال قبل ابلاغ می شد. ولی هنوز ابلاغ نشده است. اما از نظر ما این اساسنامه لازم الاجراست چون به تصویب هیات اجرایی، مجمع،  کمیسیون اجتماعی دولت، دولت و کمیته بین المللی المپیک رسیده است اما شورای نگهبان ملاحظاتی داشته است که انشالله طی امسال این به سرانجام برسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha