به گزارش ایرنا از المیادین، این احزاب حضور "یوسف الشاهد" دبیرکل حزب تحیا تونس(زندهباد تونس) و نخست وزیر پیشین این کشور در کنفرانس عادی سازی روابط در امارات را تلاشی برای بازگشت به کار سیاسی قلمداد کردند.
در این بیانیه سکوت دستگاه حاکمه در تونس به این اقدام الشاهد، نشانه رضایت از این اقدام سازشکارانه مجرمانه است.
"قیس سعید" رییس جمهوری تونس که به شدت با سیاست عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی مخالف است و بر این مخالفت خود بارها تاکید کرده، در تقابل با این سیاست، خواستار احیای «اتحادیه مغرب عربی» شد.
عادیسازی روابط مغرب با رژیم اسرائیل که در ماههای پایانی دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا صورت گرفت، با مخالفتها و واکنشهای متعددی از سوی کشورهای مختلف و نیز اتحادیه علمای مغرب عربی مواجه شد.
اتحادیه علمای مغرب عربی با صدور بیانیهای تاکید کرد: این موضوع «لکه ننگی بر پیشانی مغرب» باقی خواهد گذاشت که در چند دهه گذشته همواره از آرمان فلسطین دفاع کرده است.
ترامپ ۲۰ آذر گذشته در رشته توئیتیهایی از موافقت مغرب با عادیسازی روابط با اسرائیل خبر داد و نوشت: مغرب، ایالات متحده را در سال ۱۷۷۷ به رسمیت شناخت. به این ترتیب مناسب است که ما حاکمیت آنها را بر صحرای غربی به رسمیت بشناسیم.
دیوان سلطنتی مغرب نیز با تایید به رسمیت شناخته شدن حاکمیت این کشور بر صحرای غربی توسط رییس جمهوری آمریکا، در بیانیهای اعلام کرد، ایالات متحده یک کنسولگری در صحرای غربی و در چارچوب توافق با اسرائیل بازگشایی خواهد کرد.
نظر شما