به گزارش روز چهارشنبه آستان قدس رضوی، جواد نوروزی در خصوص این اقدام خود گفت: پدرم از قدیمیهای بازار طلافروشان مشهد بود که من درس وقف را از او آموخته ام و در آخرین مرحله ۳۰۰ قطعه سکه تاریخی، مربوط به دوره اشکانی و ساسانی را که قبل از خروج از کشور خریداری کرده و وقف موزه امام رضا (ع) کردم.
وی دیگر سکه های وقف شده خود را شامل سکههای دوران مهرداد اول، دوم و سوم، فرهاد چهارم، وردان اول، گودرز دوم، خسرو دوم و پاکر از سلسلۀ اشکانیان است که بیش از ۲۵۰۰ سال قدمت دارند و سکههایی نیز مربوط به عصر قباد اول، خسرو اول (انوشیروان)، خسرو دوم (خسرو پرویز) و هرمز چهارم از سلسلۀ ساسانیان و البته سکههای اتابکان آذربایجان و اتابکان آسیای صغیر و... در این مجموعه وجود دارد.
نوروزی با بیان اینکه پیش از این نیز هزار و ۴۰۰ سکه را وقف موزه آستان قدس رضوی کرده بود، افزود: در نوبت پیشین در یک مرحله هزار سکه و در مرحله ای دیگر ۴۰۰ سکه از سلسلههای الیمایی، هندوپارتی، هند و یونانی، عباسیان، امرای آذربایجان، سلاجقۀ روم، احمدیلیان، بنیمنکوجک، بکتیموریان، ایوبیان مصر، زنگیان سوریه و ایلخانان مغول را وقف موزه حضرت رضا کرده بودم.
وی در خصوص علت گرایش خود به وقف بیان کرد: پدرم هم ۵۰ سال توفیق نوکری امام حسین(ع) و امام رضا(ع) را دارد و سال ۱۳۷۲ اولین کار وقفی که وی انجام داد، یک ملک کوچک در پایین شهر مشهد بود که این عمل وی در ذهن ما نشست و از همان بچگی به ما میگفت که اگر میخواهید عاقبت بخیر شوید و روزیتان زیاد شود، در این دستگاه بمانید و تأکیدشان هم به وقف بود.
موزه های آستان قدس رضوی به برکت ساحت مقدس حضرت امام رضا (ع) دارای گنجینهای از آثار و اشیای با ارزش است که از نظر اعتقادی و فرهنگی از جایگاه ویژهای در جهان اسلام و عالم تشیع برخوردار است.
موزه های آستان قدس رضوی در چهار ساختمان و شامل سه موزه تخصصی فرش، مردم شناسی، قرآن و نفایس، هدایای رهبر معظم انقلاب و ۱۶ گنجینه تخصصی با بیش از هفت هزار قطعه اشیای موزهای است که ۱۸ هزار متر مربع فضای نمایشی دارد و سالانه پذیرای بیش از یک میلیون بازدید کننده است.
نظر شما