موزههای جنگ یکی از عرصههای باارزش فرهنگی است که در خود تجسم دلاوری ملتها را به نمایش میگذارد، دستاوردهای ارایه شده در این مکان یادگار گرانسنگی از سلحشوری بزرگمردان و زنانی است که عشق به وطن را بردل تاریخ پر فراز و نشیب حک کرده و اگرچه جنگ بهعنوان واقعهای شوم بر پهنه خاطره و حافظهها است اما در اثنی آن صحنههای دلیری و مقاومت در برابر ستیزهجویان میراثی گرانبهاست که باغ موزه دفاع مقدس اراک در این زمینه غنای بالایی دارد.
موزههای جنگ در ایران، موزه دفاع مقدس هستند چرا که یادگاران شهدا و قهرمانان دفاع را در دل خود نگهداری میکنند، کسانی که خالق حماسههای جاودانه در راه دفاع از دین، میهن و مردم خویش بودند و میراث آنان میتواند تاثیرات عمیقی بر روح و جان نسلهای آتی بگذارد.
ساخت موزه دفاع مقدس با مستندسازی و تصویرسازی از دوران هشت سال جنگ تحمیلی نقش مهمی در عمقبخشی افکار جوانان و رفع نیاز فرهنگی جامعه دارد و با طراحیهای کارشناسی و محققانه لحظهلحظه و نقطه به نقطه آن دوران سربلندی مستندسازی و به تصویر کشیده شده است.
باغ موزه استان مرکزی مکان مناسبی برای یادآوری خاطرات دوران هشت ساله دفاع مقدس و بهترین مکان برای آشنایی نسل امروز با دوران دفاع مقدس است.
این باغ موزه محلی برای ارایه گوشههایی از حماسه ملت غیور ایران در دوران انقلاب و دفاع مقدس، در قالب فناوری نوین اعم از تجهیزات نمایشی، تعاملی و تلفیقی و استفاده از صدها نمایشگر مجهز به کیوسکهای اطلاعاتی به ارایه برنامه های متنوع میپردازد.
دستگاههای اجرایی برای تکمیل باغ موزه اراک تلاش مضاعف کنند
استاندار مرکزی گفت: تمامی دستگاههای اجرایی و صنایع استان باید در تکمیل باغ موزه دفاع مقدس اراک بسیج شوند.
سید«علی آقازاده » افزود: با توجه به محدودیت منابع مالی ملی و استانی، بهرهگیری از ظرفیت دستگاههای اجرایی در تکمیل باغ موزه دفاع مقدس این استان باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: برخی از دستگاههای اجرایی و شهرداری اراک در ساخت باغ موزه دفاع مقدس استان مرکزی مشارکت گستردهای داشتند اما، برای تکمیل این طرح باید تمامی دستگاههای اجرایی نقشآفرینی کنند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: استفاده از ظرفیت خیران نیز باید در این راستا مورد توجه قرار گیرد و با دعوت از این قشر و تشریح اقدامات انجام شده میتوان نظر آنان را برای مشارکت تکمیل این طرح جلب کرد.
آقازاده بیان کرد: مسئولان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس باید میزان نیازمندی خود به اعتبارات را مشخص کنند و تا پیش از تخصیص بودجه به دستگاههای مختلف ارسال شود.
وی افزود: ساخت باغ موزه دفاع مقدس استان مرکزی با کمترین اعتبار ممکن آغاز شده و اگر هماهنگی، همدلی و مشارکت گسترده دستگاههای دولتی نبود موفقیت کنونی بهدست نمی آمد و این نشان از روحیه انقلابی و توجه ویژه مدیران استان به ارزشهای ناب انقلاب اسلامی و دفاع مقدس دارد.
استاندار مرکزی اظهار داشت: اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل باغ موزه دفاع مقدس باید در شورای برنامهریزی استان مطرح و تصویب شود و میطلبد که شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز از محل بودجه سال آینده میزان قابل توجهی اعتبار برای تکمیل این طرح در نظر بگیرد.
بازخوانی فرهنگ دفاع مقدس آینده نظام اسلامی را بیمه میکند
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی گفت: بازخوانی فرهنگ دفاع مقدس و سلحشوری رزمندگان اسلامی آینده نظام اسلامی را در برابر توطئههای دشمنان بیمه میکند که در این رهگذر باغ موزه دفاع مقدس فرصتی است تا جوانان امروز با روحیه عزت مندی، مقاومت، شجاعت، ایستادگی جوانان دیروز آشنا شود.
سرتیپ دوم پاسدار «محسن کریمی» افزود: استان مرکزی به لحاظ نزدیکی به مناطق درگیر جنگ تحمیلی، وظیفه سنگینی در پشتیبانی از رزمندگان اسلام بر عهده داشت و سلحشوران این استان نیز نقش موثری در پیروزی در مقابل رژیم بعثی ایفا کردند.
وی ادامه داد: کمکهای فنی و صنعتی از سوی جهاد سازندگی و واحدهای صنعتی هپکو، ماشینسازی و صنایع آذرآب به جبهه ها گسیل شد بهطوری که مهندسان شرکت ماشینسازی اراک در شرایط سخت عملیاتهای مختلف با ساخت پلهای شناور و ثابت، نقش اساسی و مهمی را در پیروزی عملیاتها داشتند.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی اظهار داشت: کمکهای مردمی شامل خشکبار و انواع لباس که از سوی اقشار مختلف مردم جمعآوری و به جبههها ارسال میشد بخش دیگری از اقدامات مردم استان مرکزی در نبرد حق علیه باطل بود.
سردار کریمی بیان کرد: رزمندگان استان مرکزی که در قالب یگانهای مختلف از قبیل هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی، گروه مهندسی ۴۲ قدر و لشگر ۱۷ علی ابن ابیطالب به جبهه ها اعزام شدند، بخش سوم کمکهای این استان را به جنگ تحمیلی تشکیل میدادند.
وی اضافه کرد: تمامی پشتیبانیها و رشادتهای رزمندگان اسلام به خصوص استان مرکزی به خوبی در باغ موزه دفاع مقدس اراک به نمایش درآمده که نقش مهمی در تبیین فرهنگ مقاومت و ایثار خواهد داشت.
فرمانده سپاه روحالله استان مرکزی گفت: ساخت باغ موزه دفاع مقدس حرکت بزرگی برای معرفی و تبیین دستاوردهای انقلاب و آشنایی جوانان با دفاع مقدس است و نوعی بازگویی ارزش رشادت های شهداست.
سردار کریمی تاکید کرد: عملیات ساخت باغ موزه دفاع مقدس بعد از سالها تعطیلی از پنج سال گذشته با همکاری دستگاههای مختلف اجرایی جهش قابل قبولی داشته و اکنون بخشهایی از این بنای فرهنگی تکمیل و بخشهای دیگر نیز پیشرفت فیزیک بالایی دارند.
تکمیل باغموزه دفاع مقدس اراک نیازمند ۲۰۰ میلیارد ریال منابع مالی
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان مرکزی گفت: باغ موزه دفاع مقدس با همکاری و پشتیبانیهای دستگاههای مختلف اجرایی اکنون بیش از ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل این مجتمع فرهنگی حدود ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
سرهنگ پاسدار «غلامرضا کریمی» افزود: ساخت باغموزه دفاع مقدس استان مرکزی از سال ۱۳۸۷ در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع در اراک آغاز شد که پس از چند سال تعطیلی از چهار سال گذشته روند تکمیلی این مجتمع با همکاری دستگاههای مختلف اجرایی شدت قابل توجهی به خود گرفته است.
وی اظهار داشت: باغموزه دفاع مقدس استان مرکزی شامل بخشهای مختلف مدیریت اسناد به مساحت سههزار و ۲۰۰ متر، ساختمان گالریها به متراژ چهارهزار و ۶۷۸ متر، طرح سردر ۲۱۰ متر، یادمان شهدای گمنام به وسعت ۴۰۰ متر، محوطهسازی ۲۷ هزار متر و باغ ایرانی شامل دیوار لالهها، کانال ارتباطی، پارکینگ، فضای سبز، فضای سبز و محوطه نمایشی ادارات نظامی برنامهریزی شده است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بیان کرد: ساختمان مدیریت، سردر، یادمان شهدای گمنام و محوطه نمایش ادوات نظامی تکمیل و ساختمان گالری ۶۵ درصد، دیوار لالهها ۹۲ درصد، باغ ایرانی ۵۹ درصد، فضای سبز ۶۵ درصد و به طور کلی این مجتمع اکنون ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سرهنگ پاسدار کریمی اضافه کرد: تاکنون ۱۵۰ میلیارد ریال از محل استانی و ملی برای ساخت باغموزه دفاع مقدس اراک هزینه شده و برای تکمیل این مجتمع فرهنگی ۲۰۰ میلیارد ریال دیگر نیاز است.
استان مرکزی ۶ هزار و ۲۰۰ شهید والامقام تقدیم انقلاب اسلامی کرده و ۱۲۹ شهید گمنام نیز در ۴۷ نقطه استان مرکزی به خاک سپرده شدهاند.
باغ موزه دفاع مقدس استان مرکزی در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع طراحی شده که هشت هزار متر مربع آن زیربنای فرهنگی است.
نظر شما