۷ فروردین ۱۴۰۰، ۲۳:۰۹
کد خبر: 84276070
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

استاندار خراسان رضوی با اظهارات بخشدار کدکن برخورد کرد

مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی در سفر به تربت‌حیدریه و بازدید از بخش "کدکن" این شهرستان ضمن تاکید بر انسجام و وحدت بین مردم منطقه و پرهیز از هرگونه تفرقه افکنی با اظهارات و رفتار بخشدار کدکن برخورد کرد.

محمد صادق معتمدیان روز پنجم فروردین ماه در جریان سفر به شهرستان تربت‌حیدریه از شهر کدکن بازدید کرد و ضمن دیدار با قشرهای مختلف مردم این منطقه در معابر شهری و واحدهای صنفی به مشکلات و کاستی های آنان گوش سپرد و سپس در جلسه جمع بندی مصوبات سفر به تربت‌حیدیه شرکت کرد.

در این جلسه که حدود ۴۰ مصوبه برای توسعه این شهرستان داشت، بخشدار کدکن ضمن گلایه از استاندار خطاب به وی گفت: حتما شما در سفر بعدی خود به نیشابور، کدکن را خواهید دید.

در پی این سخنان، استاندار خراسان رضوی با بخشدار کدکن برخورد کرد و به خاطر ایجاد تفرقه بین مردم منطقه به وی تذکر شدید داد به طوریکه بخشدار از حضور در ادامه این جلسه محروم گردید.
استاندار خراسان رضوی در این جلسه افزود: انسجام و وحدت مردم منطقه از اهمیت بسزایی برخوردار است و طرح مسائل اختلاف انگیز آسیب زاست، این استان از ۳۳ شهرستان مانند یک پازل تشکیل شده است و زیبایی این پازل به قرارگرفتن همه شهرستان ها در کنار هم و در جای خود است.
شنیده ها از منابع مطلع حاکی است "علی محمدی" بخشدار کدکن به رغم نیاز مردم این بخش به حضور مستمر بخشدار، ساکن منطقه نمی‌باشد. 

بخش ۸۷۸ کیلومترمربعی کدکن با جمعیتی حدود ۱۴ هزار نفر واقع در ۷۵ کیلومتری شمال غربی تربت‌حیدریه، مرکب از ۱۷ روستا و دو دهستان کدکن و رقچه، از سال ۱۳۱۸ تاکنون تشکیلات بخشداری دارد.

دامداری، کشاورزی و باغداری با استفاده از پنج رودخانه دائمی و حدود ۱۵۰ رشته قنات عمده‌ترین فعالیت اقتصادی در کدکن است.

سابقه تمدنی کدکن با توجه به آثار باستانی در این منطقه به پیش از اسلام می‌رسد که پس از ورود اسلام به ایران نیز تداوم یافته بطوری که کدکن به عنوان خطه‌ای ادیب پرور افراد صاحب نامی را در دوران حکومت سلجوقیان، خوارزمشاهیان و صفویان به عنوان سپهسالار، وزیر و صاحب دیوان در حکومت داشته است.

"شیخ ابراهیم عطار کدکنی و پسرش شیخ فریدالدین عطار کدکنی، شیخ حیدر و سلسله خلوی" نیز از شخصیتهای تاریخی مطرح کدکن هستند. این خطه در دوران معاصر نیز با معرفی فرهیختگانی همچون "فخرالشعرای کدکنی، میرزای خاوری، شیخ میرزا محمد شفیع کدکنی، شیخ هادی کدکنی و دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی" وجهه فرهنگی خود را به رخ کشیده است.

کدکن از لحاظ گردشگری طبیعی نیز با آب و هوای معتدل کوهستانی، باغهای گسترده انواع میوه، قله ملکوه یا کوه سه هزار متری چهل تن، آبشار دافی و روستاهای برس، ارگی و رقیچه جذابیت خاصی دارد. مزار امامزادگان عبدالله و علاءالدین و نیز مزار تاریخی شیخ حیدر و آثار باستانی دوره سلجوقی هم جاذبه‌های تاریخی کدکن هستند.

کدکن در دوران دفاع مقدس با گسیل شمار زیادی از رزمندگان کدکنی به جبهه‌های جنگ تحمیلی ۵۹ شهید، ۱۷ آزاده و۱۸ جانباز تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha