تحلیل نشریه هنگ کنگی از نقش هند در روند صلح افغانستان

تهران-ایرنا- رسانه خبری هنگ کنگی "آسیا تایمز" روز شنبه نوشت:هند پس از قبول شرکت در نشستِ " رویکرد یکپارچه برای پشتیبانیِ صلح در افغانستان " باید به بازبینی استراتژی هایش در این کشور بپردازد .

به گزارش ایرنا، این نشریه هنگ کنگی در این مقاله با اشاره به نامه "آنتونی بلینکن" به اشرف غنی نوشت: وزیر خارجه آمریکا در این نامه به رئیس جمهوری افغانستان پیشنهاد برگزاری نشستی با حضور وزیران امور خارجه  و نمایندگانی از  کشورهای روسیه ، چین ، پاکستان، ایران ، هند و ایالت متحده را داده که به بحث و گفت وگو در باره " رویکردی یکپارچه جهت پشتیبانی از صلح در افغانستان " بپردازند و این اقدام را قدمی مهم در راستای  پیشبرد بنیادی تر و سریع تر مسائل درباره صلح همه جانبه و پایدار خوانده است. 

در ادامه این مطلب اضافه شده است در نگاهی دقیق تر به پیشنهاد حضور هند در مذاکرات آینده افغانستان سه مسئله اساسی برای هند مطرح می شود که این کشور را مجبور می کند  اگر می خواهد  به دستاوردهای استراتژیکِ خود در افغانستان طی ماه ها و سال های  آینده جامع  عمل بپوشاند باید به بازبینی و تغییر  استراتژی هایش در افغانستان بپردازد و این در حالی است که عوامل دخیل ممکن است با منافع استراتژیک هند مطابقت نداشته باشند. 

آسیا تایمز در ادامه با اشاره به روابط نزدیک اشرف غنی با دولت هند نوشت، ممکن است کنار رفتن غنی از قدرت منجر به شک و تردیدهایی در آینده روابط هند و افغانستان شود. این موضوع به این دلیل مطرح می شود که آنتونی بلینکن اعلام کرده بود تاسیس دولتی موقت در افغانستان ، نماینده طالبان را در موقعیتی برابر با دولتِ انتخاب شده کنونی قرار می دهد و همچنین از اشرف غنی خواست تا با کنار رفتن از قدرت اجازه تشکیل دولتِ جدیدِ همه جانبه را بدهد و همزمان به او اخطار کرد اگر خلاف این عمل کند با توجه به خروج نیروهای آمریکایی از اول ماه می/۱۱ اردیبهشت  ،  شرایط امنیتی در افغانستان به خطر خواهد افتاد و طالبان می توانند دستاوردهای سریع منطقه ای داشته باشند.

پیشنهاد هفته گذشته  وزیر خارجه آمریکا به اشرف غنی در ابتدا از سوی رئیس جمهوری افغانستان به تندی رد شد اما پس از فشار سنگین ،وی اعلام کرد  " اگر طالبان فردا آماده برگزاری انتخابات باشند ما هم آماده ایم ، اما من بدون برگزاری انتخابات حاضر به انتقال قدرت به دولت آینده نیستم." 

در بخش دیگری از این مقاله به اشاره به اینکه میان طالبان و هند ،روابط مستحکم و سازنده ای وجود ندارد آمده است بعید به نظر می رسد که این گروه به شریکی قدرتمند برای هند تبدیل شوند در مقابل طالبان برای پاکستان و چین شریکی قدرتمند خواهد بود.

سابرامانیام جایشانکار ، وزیر امور خارجه هند سال گذشته در مذاکرات دوحه گفته بود کشورش از روند صلح افغانستان به رهبری افغانستان پشتیبانی خواهد کرد . اگر به این موضوع فراتر نگاه کنیم به ناسازگاری های جدی در رویکرد هند با طالبان می رسیم که ریشه و منشا آن را می توان در حمایت هند از گروه های ضد طالبان  در دهه ۱۹۹۰ پیدا کرد. 

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا، ترکیه  را به عنوان حلقه واسط میان دولت افغانستان و طالبان معرفی کرد تا از خشونت جلوگیری و تاسیس "دولت صلح " را تسهیل کند .اگر هند همچنان ازهمکاری با طالبان اجتناب کند ، چه نقشی در نشست  سازمان ملل متحد برای تاسیس " رویکرد یکپارچه " برای ثبات افغانستان خواهد داشت ؟ علاوه بر این تمامی شرکت کنندگانِ پیشنهاد شده  از سوی بلینکن در این نشست در سطحی بهتر از روابط با طالبان قرار دارند.

در پایان این مقاله آمده است بنابر تمامی این دلایل، هند باید سیاست خود را در قبال افغانستان با واقع نگری نسبت به شرایط خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بازبینی کند . این موضوع به این دلیل ضروری است  که به زودی طالبان نقشی مهم و حیاتی در دولت کابل خواهد داشت. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha