به گزارش ایرنا، این واحد با هدف رونق صنعت گردشگری با ۷۰۰ مترمربع وسعت چهار اتاق و بخش فرهنگی، فضای سبز و پارکینگ با اشتغالزایی سه نفر تکمیل شد که نیمی از اعتبار هزینه شده از محل تسهیلات صندوق کارآفرینی امید و بقیه سهم آورده بخشخصوصی است.
محمد علی طالیی استاندار یزد در آیین افتتاح این واحد به اهمیت ایجاد فضای مناسب برای استفاده مردم و مسافران در ساخت بومگردی، سفرهخانههای سنتی و مراکز گردشگری با حمایت دولت و مشارکت بخشخصوصی و علاقهمندان اشاره کرد.
همچنین رضا زارع زاده مهریزی فرماندار مهریز از بخشخصوصی به خاطر ورود به این حوزه و ایجاد اقامتگاه بر اساس تاریخ گذشته در شهر و مناطق روستایی به خصوص در سالهای اخیر اشاره کرد و آمادگی دولت را برای همکاری بیشتر در این ارتباط اعلام کرد.
بومگردی یا اکوتوریسم یعنی احترام به طبیعت، احترام به فرهنگ گذشته و در حال حاضر مردمانی که از سالها قبل در یک زیست بوم خاص زندگی میکردند.
مهریز ۶۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده دارد که تاکنون ۱۱۰ مورد آن به ثبت آثار ملی رسید و باغ پهلوانپور و قنات حسنآباد مشیر و دهنو در فهرست آثار جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)نیز ثبت شد.
تاکنون از میان صنایع دستی، رشته سنگتراشی، چاقوسازی و ترکهبافی به ثبت آثار ملی رسید و علمبرداری و جوش دوره امسال در فهرست آثار معنوی ناملموس ثبت میشود.
مهریز که بنای اولیه آن را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی( قبل از اسلام) نسبت میدهند ۵۵ هزار نفر جمعیت دارد و روستای طزنج با ۱۵۰ نفر جمعیت در ۱۷ کیلومتری جنوب این شهر قرار دارد.
مرکز این شهرستان در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
هم اکنون حدود ۲۵۰ اقامتگاه بومگردی در استان یزد فعال است که نقش موثری در رونق صنعت گردشگری منطقه دارد.
نظر شما