عبدالرحمن الشیبانی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: رژیم عربستان به دنبال راه نجاتی برای برون رفت از این باتلاق است و طرح ارائه شده توسط آل سعود نیز در همین چارچوب ارزیابی می شود.
وی بیان کرد: تغییر نسبی رویکرد آمریکا و فشارهای بین المللی بر عربستان پس از جنایت های گسترده در یمن، در این تصمیم عربستان بی تاثیر نیست.
الشیبانی اضافه کرد: البته شروط و آرزوهای عربستان در هر راه حلی برای جنگ یمن، جایی ندارد و امروز بازدارندگی و معادله قدرت یمنی ها است که میدان را تغییر می دهد.
وی گفت: عربستان با ارائه طرح صلح، خود را در جایگاه یک بی طرف و نه یکی از ارکان تجاوز قرارداده است و می خواهد خود را کبوتر صلح معرفی کند.
این نویسنده یمنی اضافه کرد: این همان چیزی است که همه طرف های یمنی و مخالفان جنگ آن را نپذیرفته اند و خواستارتوقف فوری جنگ و پایان محاصره و جبران های خسارت های وارد شده به ملت یمن شده اند.
الشیبانی افزود: به نظر من، صلح مورد نظر آل سعود برقرار نمی شود و اکنون مذاکرات در مسقط درجریان است و آن ها می دانند که اوضاع تغییر کرده و میدان مانور برای آل سعود کوچک تر شده است.
وی گفت: روزی این جنگ پایان خواهد یافت ولی شروط آل سعود در آن هیچ جایی نخواهد داشت و این چیزی است که یمنی ها بر آن تاکید کرده اند.
الشیبانی تاکید کرد: پس از این همه فداکاری و خون هایی که یمنی ها در راه استقلال خود تقدیم کرده اند، ملت یمن به عقب بازنمی گردند.
تحلیلگر سیاسی یمنی گفت: یمن امروز با یمن دیروز بسیار متفاوت است و هر نوع رابطه ای با طرف های خارجی باید براساس تساوی و همانندی باشد و نه تبعیت و دنباله روی.
الشیبانی افزود: ما بارها اعلام کردیم که راه حل نظامی به چیزی غیر از ویرانی و خونریزی بیشتر منجر نخواهد شد و این راه حل هیچ پیروزی نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: چنانکه پیداست، ائتلاف متجاوزان اکنون به همین نتیجه رسیده است و اکنون درخواست های شش سال پیش خود را غیر قابل طرح می داند و باید راه حلی را بپذیرد که آل سعود را با آبروریزی کمتری از باتلاق یمن خارج کند.
الشیبانی اضافه کرد: امروز صنعا از موضع دفاعی به موضع هجومی وارد شده است و موشک ها و پهپادهای یمنی این را به آل سعود ثابت کرده اند، البته عربستان نمی تواند تصمیم های بزرگ را بدون اجازه و موافقت آمریکا بگیرد.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
نظر شما