به گزارش خبرگزاری فرانسه، گرچه آمریکا اعلام کرد که شورای امنیت اقدامات جدیدی را در نظر دارد اما در پایان جلسه هیچ بیانیه ای از جانب شورای امنیت یا کشورهای اروپایی پس از یک جلسه نیم ساعته در پشت درهای بسته منتشر نشد.
درحالیکه سال گذشته ۵ کشور اروپایی آزمایش موشکی کره شمالی را تحت عنوان یک اقدام تحریک آمیز محکوم کرده بودند.
یک دیپلمات آگاه گفت که اکثریت اعضا در جریان جلسه روز سه شنبه ابراز نگرانی کردند و بار دیگر خواستار خلع سلاح هسته ای کره شمالی شدند، با اینحال هیچ بیانیه ای در پایان جلسه انتشار پیدا نکرد.
کره شمالی پیشتر تشکیل جلسه شورای امنیت به درخواست کشورهای انگلیس، استونی، فرانسه، ایسلند و نروژ را محکوم کرده بود.
خبرگزاری رسمی کره شمالی در بیانیه ای به نقل از ژو چول سو مقام ارشد وزارت خارجه این کشور شورای امنیت را به اتخاذ استاندارد دوگانه متهم و اعلام کرد که کشورهای سراسر جهان همه نوع پرتابه ای را شلیک می کنند.
پیونگ یانگ هفته گذشته دو پرتابه را شلیک کرد که به تعبیر ایالات متحده و دیگر کشورها موشک های بالستیک کوتاه بردی به حساب می آیند که طبق قطعنامه های شورای امنیت ممنوع هستند. آمریکا که در دوران دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین این کشور رویکرد بی پروایی را در قبال کره شمالی داشت، بیانیه های محتاطانه تری در مورد پیونگ یانگ منتشر می کند که با هشدارهای جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا همراه است اما انتخاب دیپلماسی را به این کشور آسیای شرقی پیشنهاد می نماید.
لیندا توماس گرینفیلد سفیر نماینده آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که واشنگتن یک جلسه را در زمینه تحریم ها تشکیل داده و به دنبال اقدامات بیشتری است که اینجا در نیویورک اتخاذ نماید.
در مقابل کره شمالی خواستار رفع تحریم های اخیر سازمان ملل شده است. روسیه و چین نیز نسبت به تحریم ها علیه این کشور هشدار دادند.
نظر شما