به گزارش ایرنا از منابع رسمی پاکستان، «حماد اظهر» وزیر جدید دارایی و درآمدهای پاکستان امروز (چهارشنبه) پس از ریاست نشست کمیته هماهنگی اقتصادی در اسلامآباد اعلام کرد: پاکستان تصمیم به تامین نیاز شکر و پنبه خود از هند گرفته و قرار است تجارت زمینی با این کشور را از سر بگیرد.
وزارت بازرگانی و سرمایهگذاری پاکستان نیز با اشاره به تصمیم واردات شکر و پنبه از هند که طی ۲ سال گذشته متوقف شده بود، گفت: کابینه دولت پاکستان به زودی موافقت نهایی خود را اعلام خواهد کرد.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان نیز روز گذشته در تازهترین گام برای تنشزدایی با هند، طی نامهای به نخست وزیر این کشور بر لزوم مذاکرات میان دو همسایه و حل اختلافات دو کشور تاکید کرد.
پس از توافق ارتشهای پاکستان و هند بر سر آتش بس در امتداد خط کنترل مرز کشمیر در ماه فوریه که یک تحول چشمگیر میان دو کشور محسوب میشود، انتظار میرود گشایشی دیگر در روابط پرتنش و شکننده اسلامآباد و دهلینو مشاهده شود.
کمیته امنیت ملی پاکستان اوایل مردادماه ۱۳۹۸ در واکنش به طرح دولت هند برای لغو امتیازات ویژه منطقه کشمیر، ضمن کاهش بی سابقه سطح روابط دیپلماتیک، تمامی روابط تجاری و فعالیتهای اقتصادی میان دو کشور را متوقف کرده بود.
از آن زمان به بعد پاکستان و هند به عنوان رقبای سنتی در جنوب آسیا فاقد سفیر در پایتختهای یکدیگر هستند و سفارتخانههای دو کشور نیز با کاهش سطح دیپلماتها کار می کنند.
در ۱۶ مرداد ۹۸ (۷ اوت ۲۰۱۹) دو روز پس از لغو ماده ۳۷۰ در منطقه جامو و کشمیر توسط دولت هند، پاکستان تصمیم گرفت روابط دیپلماتیک خود را با هند کاهش دهد. متعاقباً، سفیر هند از اسلامآباد اخراج شد.
براساس این گزارش، پس از توافق اخیر دو کشور برای اجرای کامل و موثر پیمان آتش بس در خط کنترل مرز کشمیر، کاهش سطح مواضع تند و کمرنگ شدن اتهام زنی های مقامات پاکستان و هند که در نشست اخیر قلب آسیا در تاجیکستان نیز مشاهده شد، اکنون دولت اسلامآباد آماده ازسرگیری تجارت با همسایه شرقی خود است.
نظر شما