دومین سالی است که کرونا چتر شوم خود را بر سر این جهان گسترده و تمام جنبه های زندگی بشر را تحت تاثیر خود قرار داده و حالا خیلی ها دیگر از این شرایط خسته شده اند و به قول خودشان دیگر کرونا را جدی نمی گیرند؛ غافل از آنکه کرونا کاملا جدی سلامت آنها و عزیزانشان را هدف قرار داده و منتظر یک لحظه غفلتشان است تا برای همیشه کامشان را تلخ کند.
پایش آمارها حکایت از روند صعودی کرونا در هرمزگان دارد و مسوولان بهداشتی این استان با توجه به نارنجی شدن دو شهر بندرعباس و بندر خمیر به شدت نگران وخیم تر شدن اوضاع در صورت برگزاری هر گونه تجمع و دورهمی در تعطیلات پیش رو به ویژه سیزده بدر هستند.
از ماه های گذشته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نسبت به تبعات سوء بی توجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی هشدار داده بودند و پیش از ایام نوروز نیز بارها از تریبون های مختلف از هموطنانمان خواسته بودند تا از سفر به این استان پرهیز کنند؛ اما متاسفانه این هشدارها و تاکیدها مثمرثمر واقع نشده و امروز شاهد شیوع بالای ویروس کرونا از هر دو نوع معمولی و جهش یافته در این استان هستیم.
کارشناسان بهداشت تاکید می کنند که شکست کووید ۱۹ و کمک به قطع زنجیره انتقال آن تنها با همکاری و مشارکت همه مردم امکان پذیر است و سهل انگاری یک نفر در این میان می تواند حاصل تلاش دیگر افراد را برباد دهد؛ پس همه ما باید امروز احساس مسوولیت کرده و وخامت اوضاع را درک کنیم و با رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از برگزاری هرگونه تجمع و دورهمی ، یک گام در جهت قطع زنجیره انتقال کووید ۱۹ برداریم.
افزایش ۱۵۰ درصدی شمار بستری های کرونا در هرمزگان
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به افزایش چشمگیر شمار بستری های کرونا در استان در یک هفته اخیر، گفت: پیش از این نیز اعلام کرده بودیم که شمار مبتلایان به کرونای انگلیسی در صورت افزایش سفر و تردد غیرضروری در استان افزایش خواهد یافت که امروز شاهد این وضعیت هستیم.
دکتر حسین فرشیدی در این زمینه اظهار داشت: شماری بستری های کرونا در هرمزگان در یک هفته اخیر نسبت به هفته قبل بیش از ۱۵۰ درصد رشد داشته و متاسفانه بیشتر مبتلایان نیز از نوع کرونای جهش یافته هستند.
وی با تاکید براینکه کرونای جدی است،تصریح کرد: کرونای جهش یافته بسیار کشنده تر از کرونای معمولی است و سن ابتلا نیز در این نوع کرونا کمتر می باشد و افراد مبتلا سریعا علامت دار شده و ریه هایشان درگیر می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان داشت: کرونای انگلیسی که در ابتدای ورود به هرمزگان تنها در مناطق غربی استان در حال چرخش بود، با برگزاری مراسم های عروسی و عزا و انجام سفر و ترددهای غیرضروری ، امروز همه مناطق هرمزگان را درگیر خود کرده است.
این مقام مسوول ادامه داد: افزایش شمار مبتلایان و بستری ها زنگ خطری جدی برای هرمزگان است و در صورتی که شیوه نامه های بهداشتی با جدیت رعایت نشود، به طور یقین در روزهای آینده وارد یک موج صعودی جدید در استان خواهیم شد و شرایط نسبت به سال گذشته خطرناکتر خواهد بود.
دکتر فرشیدی خاطرنشان کرد: با توجه به روند صعودی ابتلا به کرونا در هرمزگان، در مدت ۴۸ ساعت گذشته دو بخش کووید با ظرفیت ۲۰ تخت در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس راهاندازی شده و متاسفانه با توجه به شرایط موجود ، استان به ویژه بندرعباس در وضعیت هشدار قرمز کرونایی قرار دارد .
وی ابراز داشت: امروز شاهد بستری شدن افرادی در بیمارستان ها هستیم که به هشدارهای بهداشتی در روزهای آخر اسفند توجه نکردند و در مکانهای شلوغ و تجمع های شهری حضور یافتند و از مردم خواستاریم مراقب باشند تا سیزده بدر به سرنوشت این افراد دچار نشوند.
دکتر فرشیدی هشدار داد: در صورت بی توجهی مردم نسبت به پرهیز از برگزاری تجمع ها در روز طبیعت، به طور یقین باید در انتظار روزهای سخت کرونایی و افزایش هر چه بیشتر موارد ابتلا و فوت شماری از مردم و عزیزانمان باشیم.
تمام موارد جدید کرونا در هرمزگان از نوع جهش یافته است
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن ابراز نگرانی از روند صعودی کرونا به ویژه کرونای جهش یافته در استان گفت: تمام موارد جدید ابتلای کرونا در هرمزگان از نوع جهش یافته است که بسیار خطرناکتر و کشنده تر از نوع معمولی آن است.
دکتر فاطمه نوروزیان با هشدار به مردم نسبت به خطر حضور در طبیعت در روز سیزده بدر اظهار داشت: همه مناطق هرمزگان درگیر کرونای انگلیسی هستند و هم اکنون دو روستای دُم تیر شمالی و جنوبی به دلیل موارد بالای ابتلا قرنطینه شدند.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین موارد ابتلا به کرونای انگلیسی در شهرستان های بندرعباس، میناب، قشم، کیش، رودان، بندرلنگه، پارسیان و جاسک گزارش شده است و هر روز نیز بر شمار مبتلایان افزوده می شود.
نوروزیان آخرین آمار فوتی های کرونا در هرمزگان را یک هزار و ۶۰ نفر اعلام کرد و گفت: هم اکنون ۱۷۶ مبتلا در بیمارستان های استان بستری هستند که حال هشت نفر از آنها بسیار وخیم گزارش شده است.
وی افزود: از همه مردم خواهش می کنیم روز سیزدهم فروردین در منزل بمانند و تردد غیرضروری نداشته باشند زیرا رفتن به خارج از شهر، فضاهای باز و هرگونه تردد و جابه جایی باعث تسریع و تسهیل هر چه بیشتر انتشار و انتقال ویروس کرونا میشود.
این مقام مسوول هشدار داد: اگر مردم رعایت نکنند و در این روز به طبیعت رفته و دورهمی و تجمع داشته باشند، به طور یقین روز سیزده بدر به یک روز خطرساز و شاید مرگ آور برای برخی ها تبدیل خواهد شد.
هرگونه تجمع در تفرجگاه های هرمزگان ممنوع است
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان با اشاره به در پیش بودن روز طبیعت، گفت: برگزاری هر گونه تجمع و دورهمی در این روز در پارک ها، سواحل و دیگر تفرجگاه ها ممنوع است.
علی رئوفی بیان داشت: با توجه به نارنجی شدن وضعیت شیوع کرونا در شهرستانهای بندرعباس و بندر خمیر مسافران باید این شهرستانها را هر چه سریعتر ترک کنند.
وی تصریح کرد: ورود خودروهای پلاک غیربومی به این شهرستانها ممنوع بوده وهمچنین ورود خودروهای شخصی پلاک بومی این مناطق به سایرشهرها نیز ممنوع است.
این مقام مسوول ابراز داشت: در این دو شهرستان، نهادهای ارائهدهنده خدمات ضروری و دستگاههای مرتبط با مأموریتهای اساسی و مدیریت شهری با دو سوم کارکنان خود و در سایر ادارات، ارائه خدمات با حضور پنجاه درصد کارکنان صورت میگیرد.
رئوفی افزود: همچنین ممنوعیت تردد شبانه خودروها در تمامی شهرستانهای هرمزگان، از ساعت ۲۲ تا سه بامداد، همچنان ادامه دارد.
وی وضعیت سایر مناطق هرمزگان را زرد عنوان کرد و گفت: در شهرستان های زرد، فقط مشاغل گروه چهار تعطیل است و کارکنان ادارات ارائهدهنده خدمات ضروری و دستگاههای مرتبط با مأموریتهای اساسی و مدیریت شهری با ۱۰۰ درصد ظرفیت در محل کار حاضر میشوند و در سایر ادارات ارائه خدمات با حضور دو سوم کارکنان انجام خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان خواستار همکاری بیشتر مردم در تعطیلات پیش رو شد و گفت: از مردم تقاضا می شود در تعطیلات پیش رو با ما همکاری کرده و با نرفتن به طبیعت و ۱۳ بدر به سلامت خود و همنوعان کمک کنند.
رفت وآمد به منطقه گنو ممنوع اعلام شد
اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان اعلام کرد: ورودی منطقه حفاظت شده گنو برای تردد گردشگران و مهمانان نوروزی بسته خواهد شد.
محیط زیست هرمزگان این محدودیت را برای روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین اعلام کرده است.
بر اساس این اطلاعیه ، هدف از این اقدام کمک به کاهش شیوع کرونا، رعایت اصول زیست محیطی در فصل زاد و ولد حیات وحش و پیشگیری از آتش سوزی های احتمالی است.
هرمزگان را در روز طبیعت قرمز پوش نکنیم
بر اساس رنگ بندی اعلام شده از طرف وزارت بهداشت، تمام شهرستان های هرمزگان به جز شهرستان بندرعباس و بندرخمیر، در وضعیت زرد قرار دارند و وضعیت این دو شهرستان نارنجی گزارش شده است.
پیش از این در رنگ بندی اعلام شده وزارت بهداشت، شهرستانهای استان هرمزگان دارای وضعیت زرد و آبی بودند، اما حالا شاهد نارنجی شدن دو شهرستان این هستیم که این به معنای خطرناک شدن اوضاع و افزایش احتمال ابتلا به کرونا است که این رنگ بندی ها ممکن است در صورت بی توجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از حضور در دامان طبیعت در روز سیزده بدر، تماما به قرمز تبدیل شوند و آنگاه است که شاید دیگر کاری از دست کسی برای نجات جان عزیزانمان که در روز طبیعت با هم خوش بودیم، برنیاد و دیگر روز طبیعتی با هم نداشته باشیم.
پس بهتر است امسال سیزده بدر هم همچون سال پیش در خانه بمانیم تا خود و عزیزانمان بتوانیم در آینده ای نزدیک که دیگر خبری از کرونا و خبرهای شومش نباشد، با هم به دامان طبیعت برویم و به زندگی لبخند بزنیم و قدر روزهایمان را بدانیم؛ آری سیزده بدر را در خانه بمانیم تا کرونا را بدر کنیم و زودتر چرخه انتقال ویروس را قطع و به زندگی عادی و تنفس آرام در طبیعت بازگردیم و یاریگر کادر درمان در مسیر مبارزه با این ویروس منحوس باشیم.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۰۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند. ایران از نظر تعداد تلفات کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت، نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک،انگلیس، ایتالیا، فرانسه و روسیه بیش از ایران بوده است.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
براساس اعلام ستاد ملی کرونا، در وضعیت نارنجی یا پرخطر هم سطح شغلی سه و چهار تعطیل است و در وضعیت قرمز یا خیلی پرخطر نیز همه مشاغل به جز موارد ضروری سطح یک تعطیل خواهد بود.
فعالیت گروههای شغلی ۳ و ۴ همچنان ممنوع بوده، بویژه فعالیت سالنهای مجالس، آرایشگاه های زنانه، رستورانها و سایر فعالیتهای مرتبط که سبب ایجاد اجتماعات خواهد شد.
مسافرت از شهرهای نارنجی و قرمز به شهرهای کشور و ورود افراد غیر ساکن با خودروهای شخصی به شهرهای با وضعیت نارنجی و قرمز ممنوع است و مسافرت با وسائط نقلیه هوایی ، ریلی و حمل و نقل عمومی بین شهرها تابع ضوابط اعلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
نظر شما