به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، میزان تلفات ناشی از ابتلا به بیماری «کووید-۱۹ » در شهرهای مختلف پاکستان به آمار چهار ماه گذشته برگشته و همزمان آمار روزانه ابتلا به این بیماری نیز به نزدیک ۵ هزار نفر رسیده است.
در روزهای اخیر دست کم یکصد بیمار مبتلا به ویروس کرونا تنها در طول ۲۴ ساعت جان خود را از دست دادند، آماری که پس از دسامبر ۲۰۲۰ در پاکستان بی سابقه بود و تشدید شیوع بیماری کووید-۱۹ باعث شده تا عدد قربانیان این بیماری در این کشور سه رقمی شود.
مسوولان پاکستانی به شدت نگران پیامدهای شیوع موج سوم کرونا در این کشور هستند که به گفته «عمرانخان» نخست وزیر، کرونا نوع انگلیسی عامل اصلی این موج در پاکستان است.
عمرانخان که از بی توجهی مردم به مقررات بهداشتی و عدم اجرای موثر محدودیتهای کرونایی در شهرهای مختلف پاکستان عمیقا ابراز نگرانی کرده، هشدار داد که وضعیت فعلی شیوع کرونا نوع انگلیسی به مراتب خطرناک تر و کشنده تر نسبت به وضعیت گذشته است.
دولت پاکستان طی روزهای اخیر محدودیتهای هوشمند جدیدی در شهرهای مختلف اعمال کرده و هم اکنون ۱۰ شهر به ویژه در ایالت پنجاب، تردد وسایل حمل و نقل عمومی ممنوع و برگزاری تجمعات از جمله فعالیت تالارهای عروسی نیز برای ۲ هفته ممنوع شده است.
همچنین نقض مقررات بهداشتی در شهرهای مختلف پاکستان به ویژه عدم استفاده از ماسک با مجازات روبرو شده و نهادهای مجری قانون طی روزهای اخیر صدها نفر را به دلیل نداشتن ماسک به صورت بازداشت و جریمه کردند. همزمان بسیاری از مراکز خرید و عرضه خدمات نیز به دلیل اقدامات خودسرانه و نقض قانون، پلمپ و مجوز فعالیت آنان باطل شده است.
کارشناسان بهداشتی در پاکستان از روند کند ایمن سازی (واکسیناسیون) ابراز نگرانی کرده و از دولت این کشور خواستهاند که در خرید واکسن کرونا و اجرای سریع واکسیناسیون در شهرهای مختلف تلاش کند، زیرا با این روش سرعت شیوع موج سوم ویروس کاهش پیدا میکند.
وزارت بهداشت پاکستان همزمان ضمن اعلام سفارشهای جدید این کشور برای خرید واکسن کرونا، اعلام کرد: دیروز و امروز (پنجشنبه) تقریبا یک میلیون دوز واکسن چینی کرونا از نوع "سینوفارم و کانسینو" خریداری و به پاکستان منتقل شده است.
به گفته مقامات پاکستانی، این کشور تا اواسط ماه جاری (آوریل) بیش از ۴ میلیون دوز واکسن کرونا خریداری و طرح واکسیناسیون را در کشور گسترش خواهد داد.
پاکستانیها هفتم اسفند ماه گذشته یکسالگی شیوع بیماری کووید-۱۹ در این کشور را سپری کردند. از آن زمان تا امروز دست کم ۶۷۲ هزار و ۹۳۱ نفر به این ویروس مبتلا شده و ۱۴ هزار و ۵۳۰ نفر از بیماران کرونایی نیز جان باختهاند.
گزارش منابع رسمی در پاکستان از افزایش فشار بر کادر درمانی و اشباع ظریفت بیمارستان در شهرهای مختلف این کشور از جمله اسلامآباد، لاهور، کویته و پیشاور خبر می دهد.
طی ۲۴ ساعت گذشته ابتلای ۴ هزار و ۹۷۴ نفر در مناطق مختلف پاکستان به ویروس کرونا ثبت شد و ۹۸ نفر از بیماران نیز جان خود را از دست دادند. در چنین وضعیتی مسوولان بهداشت پاکستان نگران افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا و چالش درمان بیماران هستند.
نخست وزیر پاکستان هرگونه اعمال محدودیتهای مطلق و یا تعطیلی شهرها برای جلوگیری از شیوع کرونا را غیرممکن و به ضرر معیشت کشور به ویژه قشر ضعیف جامعه دانسته و از مردم خواسته است تا با پیروی از تمهیدات بهداشتی و استفاده از ماسک، از هرگونه نقض محدودیتهای کرونایی اجتناب کنند.
نظر شما