محمد محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به سن طلایی تشخیص و آگاهسازی اوتیسم در کودکان در سنین ۲ تا ۵ ساله است افزود: علاوه بر سامانه کشوری به آدرس autism.behzisti.net خانواده ها می توانند با مراجعه به پایگاه غربالگری با راهنمایی مربیان و کارشناسان آموزش دیده، کودک خود را از نظر احتمال داشتن علایم این اختلال مورد سنجش و غربال قرار دهند.
وی اضافه کرد: اختلال طیف اوتیسم" و یا مخفف آن ASD، یکی از ۶ اختلال دسته بندی شده در طبقه اختلالات عصبی-رشدی است که در آنها، رشد و تحول صحیح مغز یا دستگاه عصبی مرکزی مختل می شود و همزمان با رشد فرد، بر هیجان، توانایی یادگیری و حافظه او تاثیر منفی می گذارند.
به گفته وی، علائم این اختلال، بسته به شدت آنها، سطح رشدی و سن تقویمی، بسیار متغیر هستند و این اختلال باعث می شود که مغز نتواند در زمینه ارتباطات اجتماعی و رفتارهای ارتباطی به درستی عمل کند.
این مسوول ادامه داد: در صورت مشکوک بودن کودک به ابتلای این اختلال، توسط کارشناسان تخصصی آموزش دیده آزمون تشخیصی گارس ۲ انجام شده و در صورت قطعی شدن تشخیص، کودک به مرکز آموزشی و توانبخشی اختلال طیف اوتیسم استان جهت مداخلات مرکز محور و خانواده محور، ارجاع خواهد شد.
وی اظهار داشت: وجود حرکات یا اصوات تکراری وکلیشهای، نقص در برقراری ارتباط با دیگران، چه به صورت کلامی و چه غیرکلامی، مشهود بودن علایم اختلال از حدود ۱۸ ماهگی، مادام العمر بودن اختلال طیف اوتیسم و بهبودی نسبی در صورت غربالگری، تشخیص و توانبخشی بهنگام از خصوصیات قابل توجه این اختلال است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: افراد دارای اختلال طیف اوتیسم همانند سایر افراد دارای معلولیت از مزایای قانون حمایت از حقوق معلولان بهره مند بوده و می توانند از خدمات مددکاری و سایر خدمات حوزه توانبخشی استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: روز جهانی اختلال اوتیسم با عنوان " فراگیری در محیط کار، چالش ها و فرصت ها در جهان پسا همه گیر "با بیان اینکه افراد دارای اختلال اوتیسم که در مرکز آموزشی روزانه پذیرفته میشوند در رده سنی ۶ تا ۲۸ سال قرار دارند که خدمات آموزشی توانبخشی در قالب یک مجموعه کامل در این مرکز ارائه می شوند.
نظر شما