افزایش سیر صعودی بیماران تا تغییر رنگ وضعیت کرونایی به نارنجی در قم

قم- ایرنا- تشکیل جلسه کمیته واکنش سریع کرونا،‌ تغییر رنگ وضعیت کرونایی قم به نارنجی، افزایش سیر صعودی بیماران کرونایی، بستری مجدد بیماران کرونایی در بیمارستان کامکار و تزریق واکسن کرونا به ۲۰ نفر از عوامل آرامستان بهشت معصومه(س) از جمله مهم‌ترین اخبار کرونایی یک هفته گذشته در استان قم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، درباره آخرین وضعیت مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در استان قم، گفت: در حال حاضر ۱۸۰ بیمار در زمینه کرونا در این استان بستری و ۲۹ نفر از آن‌ها بدحال هستند.

محمدرضا قدیر در گفت‌وگویی اظهار داشت: در ۲۴ ساعت منتهی به ۱۳ فروردین‌ماه جاری، ۸۳ نفر با علائم کرونا در این استان پذیرش سرپایی شدند.

وی تعداد بستری‌های جدید در این زمینه را ۳۶ نفر اعلام و خاطرنشان کرد: در این بازه زمانی نیز، ۳۴ بیمار ترخیص شدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، همچنین از مرگ یک نفر از شهروندان قمی بر اثر بیماری کووید ۱۹ در این مدت‌زمانی خبر داد.

کمیته واکنش سریع کرونا در قم تشکیل جلسه داد

هم‌زمان با سیزدهم فروردین‌ماه و ورود قم به شرایط ویژه کرونایی، جلسه کمیته واکنش سریع کرونا دانشگاه علوم پزشکی قم، به ریاست محمدرضا قدیر رئیس این دانشگاه برگزار شد.

در این جلسه علی ابرازه ناظر کشوری طرح شهید سلیمانی، سیامک محبی معاون بهداشتی، محمود پرهام معاون درمان دانشگاه و روسای بیمارستان‌ها حضور داشتند.

با توجه به افزایش روند مراجعه و بستری بیماران کرونایی و تبدیل شدن قم به منطقه‌ای با رنگ نارنجی، این جلسه برگزار و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

وضعیت کرونا در قم دوباره به رنگ نارنجی رسید

در خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی قرار گرفت.

قم هم‌اکنون یکی از ۱۱۹ شهرستان در کشور است که وضعیت کرونا در آن به رنگ نارنجی درآمده است.

تعداد مبتلایان در قم و سایر استان‌های کشور به‌جز استان خوزستان با سرعت رو به افزایش است.

افزایش سیر صعودی بیماران کرونایی در قم

سیر صعودی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در استان قم افزایش یافته، به‌طوری‌که در یک روز ۱۹۱ مورد تست کرونا مثبت و با پر شدن ظرفیت بیمارستان امیرالمومنین(ع)، بیمارستان کامکار برای پذیرش بیماران کرونایی وارد مدار شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم در جلسه اضطراری ستاد کرونا با اشاره به افزایش میزان بستری بیماران کرونا در قم، گفت: روز گذشته یک پیک بیماری را در قم داشتیم و بعد از ۱۰۲ روز آمار بستری‌ها بیش از ۴۰ نفر شد که نشان‌دهنده وضعیت مناسبی نیست.

قدیر اضافه کرد: ظرفیت بیمارستان امیرالمومنین(ع) در حال تکمیل شدن است و بیمارستان دوم را برای بستری در حال آماده‌سازی داریم.

به گفته وی، روز گذشته ۱۹۱ مورد از تست‌ها مثبت شد که آمار بسیاری است.

وی خاطرنشان کرد: در بخش‌ها و روستاها آمار کرونایی‌ها بالاست و در یک روستا در قم تست ۲۰ نفر از افراد مثبت شده است.

بستری مجدد بیماران کرونایی در بیمارستان کامکار قم

با توجه به افزایش تعداد بستری بیماران کرونایی در بیمارستان امیرالمومنین(ع)، جلسه اضطراری ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با کرونا ویروس دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.

بر اساس این گزارش،‌ در این جلسه مقرر شد تا بیمارستان کامکار قم در خدمت بیماران بوده و اقدام به بستری مجدد بیماران مبتلا به کرونا کند.

قم به بلوغ مدیریت کرونا رسیده است

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به روند کنترل و مبارزه بیماری کووید۱۹ در استان قم گفت: قم به بلوغ مدیریت کرونا رسیده است.

قاسم جان بابایی در جلسه ستاد پیشگیری،کنترل و مبارزه با کرونا ویروس دانشگاه علوم پزشکی قم، اظهار داشت: در استان قم ظرفیت‌های بسیار خوبی در راستای مقابله با کرونا ایجاد شده است که نشان‌دهنده اقدامات علمی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی قم است.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: در کنار کرونا باید به دیگر مباحث نیز توجه شود تا مشکلات بیماری برای مردم انجام نشود.

به باور وی، رشد علمی در دانشگاه علوم پزشکی قم به‌خوبی قابل‌مشاهده است و انسان‌های دانشمند و علمی در این مجموعه فعالیت می‌کنند.

واکسیناسیون عمومی مقابله با کرونا طی دو ماه آینده آغاز می‌شود

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا پایان ماه رمضان جمع زیادی از افراد پرخطر علیه ویروس کرونا واکسینه می‌شوند و دو ماه بعد با تولید انبوه واکسن و واکسیناسیون عمومی با فراغ بال بیشتری می‌توانیم مردم را نسبت به برگزاری مجدد مراسم و آیین‌های ملی و مذهبی دعوت کنیم.

جان بابایی در جلسه ستاد مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری قم، با بیان این‌که کرونای انگلیسی به‌صورت گسترده در سطح کشور پخش شده است، افزود: ۴ خط تولید واکسن کرونای ایرانی راه‌اندازی شده و به‌زودی محصولات آن‌ها در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

وی یادآور شد: ویژگی مهم بیماری کرونا غافلگیری است و تمام کشورهای دنیا از شیوع آن به‌نوبه خود دچار استرس و اضطراب شده‌اند.

به باور وی، در تیرماه سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که تیپ کرونای فعال در ایران از نوع ووهان چینی نیست و از انواع جهش یافته آن به‌ویژه از نوع اروپایی است.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کرونا فقط یک بیماری عفونی نیست بلکه تمام مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را نیز درگیر می‌کند.

جان بابایی گفت: در استان قم به ازای هر ۱۰ هزار نفر، ۱۴۸ نفر به کرونا مبتلا شدند و درصد قابل‌توجهی از مردم قم هنوز به این ویروس آلوده نشده‌اند و به همین رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیار مهم است و بخش زیادی از فوت‌های کرونایی قابل اجتناب است.

به گفته وی، از دی‌ماه سال گذشته میزان فوتی‌های کرونایی قم بسیار پایین‌تر از میانگین کشوری بوده که نشان از مدیریت مطلوب این بیماری در این استان است، درحالی‌که در حال حاضر تعداد بستری‌های کرونایی قم در حال عبور از میانگین کشوری می‌باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعطیلی مراسم نیمه شعبان در استان قم در شرایط کرونایی فعلی کاملا ضروری بود چه این‌که بی‌تفاوتی در این اوضاع می‌توانست پیک و موج کرونا در قم را از وضعیت کنترل خارج سازد.

واکسن کرونا به بخشی از بیماران خاص در قم تزریق شد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قم از تزریق واکسن کرونا به بخشی از بیماران خاص این استان خبر داد.

محمود پرهام در گفت‌وگویی اظهار داشت: تزریق واکسن کرونا به بیماران خاص در بخش دیالیز بیمارستان کامکار قم انجام شد.

وی همچنین ضمن خدا قوت به عوامل اجرایی تزریق واکسن، از نزدیک بر روند این امر نظارت کرد.

این مقام مسئول در خصوص تزریق واکسن کرونا به سایر بیماران خاص استان اظهارنظر نکرد.

قم دارای ۹۲۶ بیمار خاص شامل ۳۷۲ تَن ام‌اس، ۲۷۱ تَن بیمار دیالیز، ۱۴۵ بیمار پیوند کلیه، ۸۹ تَن تالاسمی و ۴۸ تَن نیز هموفیلی است.

تزریق واکسن کرونا به ۲۰ نفر از عوامل آرامستان بهشت معصومه(س) قم

رئیس مرکز بهداشت قم گفت: واکسن کرونا به ۲۰ نفر از عوامل آرامستان بهشت معصومه(س) در این استان تزریق شد.

سیامک محبی با اشاره به اجرا شدن دستورالعمل‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا برای واکسیناسیون در این استان، افزود: طبق دستورالعمل‌ها مسئولیت اجرا کردن واکسیناسیون شهروندان در استان با شخص استاندار است.

وی با تاکید بر عدم دریافت واکسن توسط برخی از کارکنان بیمارستان‌ها، اضافه کرد: به دلیل تماس مستقیم با بیماران کرونایی، باید واکسیناسیون کادر درمانی فعال در ICU و پرسنل بهداشتی هرچه سریع‌تر انجام شود.

وی ابراز کرد: اولویت انجام واکسیناسیون با افرادی است که در ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی هستند.

محبی با تاکید بر انجام واکسیناسیون برخی از جانبازان شیمیایی بالای ۵۰ درصد و سالمندان در قم، بیان کرد: تاکنون تعداد ۲ هزار  ۵۰۰ واکسن تزریق ‌شده که فاز دوم این طرح نیز آغاز شده است.

قم از ۲۵ اسفندماه سال گذشته از منطقه آبی وارد زرد کرونایی شد ‌و مسئولان ذی‌ربط درباره احتمال وخیم‌تر شدن وضعیت در صورت انجام سفر و دورهمی و دیدوبازدیدهای عید از سوی شهروندان و همچنین رعایت نکردن شیوه‌نامه‌های بهداشتی هشدار داده بودند.

از ۱۳ فروردین در خیز چهارم کرونا در کشور، استان قم نیز از جمله مناطقی است که در وضعیت نارنجی قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.               

همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha