چگونه بیکاری در استان سمنان مهار شد؟

سمنان- ایرنا- یکی از دستاوردهای مطلوب دولت تدبیر و امید در استان سمنان تحقق ۱۰۰ درصدی تعهد اشتغال، مهار نرخ بیکاری و پرداخت بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید با وجود شیوع کرونا و شرایط کشور است که گذران زندگی را برای مردم استان سمنان بهبود بخشید.

به گزارش ایرنا، پای‌بندی به تحقق تعهد اشتغال با وجود مشکلات، توجه به توسعه و شکل‌گیری فعالیت‌های اقتصادی در قالب تعاونی، پرداخت تسهیلات به بخش تولید در زمینه‌های مختلف مانند صنعت و کشاورزی به منظور تامین نقدینگی موجب شده تا مسئولان دست اندرکار استان سمنان بتوانند با رویکرد اشتغالزایی و حفظ فرصت‌های شغلی بیکاری را در استان مهار کنند، موفقیتی که در چند سال گذشته برای استان حفظ شده است.

جذب بیش از ۹۵ درصد ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات در بخش مشاغل خانگی استان، ایجاد بیش از چهار هزار و ۷۳۹ فرصت شغلی در قالب تعاونی در دولت تدبیر و امید در استان، پرداخت بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات در بخش صنعت برای تامین نقدینگی در سال گذشته، پرداخت بیش از یکهزار میلیارد ریال تسهیلات به کشاورزان استان سمنان در ۲ سال گذشته از جمله اقدام های انجام شده برای مهار نرخ بیکاری در استان سمنان است.

طبق آمارهای رسمی، سرمایه‌گذاران ۷۶ هزار میلیارد ریال در قالب ایجاد یک هزار و ۸۰۰ پروانه بهره برداری در استان سمنان سرمایه‌گذاری کردند که این حجم سرمایه‌گذاری برای حدود ۶۸ هزار نفر در استان اشتغال ایجاد کرد و این استان را به قطب صنعت و معدن کشور تبدیل کرده است.
شمار بیمه‌شدگان اجباری در استان سمنان گواه بر میزان اشتغالزایی است و براساس گزارش‌ها بیمه شدگان اجباری استان سمنان در سال ۱۳۹۸ در حدود ۱۱۸ هزار و ۹۰۰ نفر بودند اما سال ۱۳۹۹ تعداد بیمه شدگان اجباری در استان سمنان به ۱۲۲ هزار و ۱۲۳ نفر رسید که نشان از اشتغالزایی در استان دارد.

تحقق ۱۰۰ درصدی تعهد اشتغال در استان سمنان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: تعهد اشتغال دستگاه‌های اجرایی استان در سال ۹۹ به طور کامل و بیش از تعهد محقق شد.

 اسماعیل غنیان ابراز داشت: با تلاش دستگاههای اجرایی استان، تعهد اشتغال سال ۹۹ به طور کامل محقق شد و از تعداد ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر تعهد اشتغال استان در بخشهای دولتی ، خصوصی ، پیمانکاری ، خوداشتغالی و مشاغل خانگی، تعداد ۱۰ هزار و ۸۴۶ نفر اشتغال جدید محقق و در سامانه رصد اشتغال ثبت شد.

وی افزود: با توجه به ابلاغ مبلغ ۵۰ میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی اعتبار سال ۹۹ ، تاکنون بیش از ۹۵ درصد تسهیلات در استان به شاغلان خانگی دارای مجوز مشاغل خانگی پرداخت شد و به این ترتیب زمینه اشتغال ۳۵۲ نفر فراهم و فرصتهای شغلی جدید در منازل به وجود آمد.

غنیان به عملکرد مناسب ایجاد اشتغال در بخش تعاون استان سمنان اشاره کرد و افزود: تشکیل و توسعه تعاونی های تولیدی، خدماتی و توزیعی، در سال ۹۹ برای ۲۷ تعاونی برنامه ریزی شده بود که به تشکیل و توسعه ۳۳ تعاونی در این بخش عمل شد.

وی بیان کرد: در نظارت قانونی بر تعاونی ها و اتحادیه های کشور نیز نظارت بر ۵۵۰ تعاونی پیش بینی شده بود که با تلاش بخش نظارت به ۸۲۴ تعاونی در استان عمل شد.

وی گفت: در بخش ایجاد فرصت های شغلی در تعاونی های کشور، ایجاد ۲۷۳ فرصت شغلی در سال ۹۹ برنامه ریزی شده بود که در این بخش نیز ۶۶۷ نفر شغل ایجاد شد.

غنیان گفت : به منظور راهبری صادرات تعاونی ها و اتحادیه ها مبلغ ۱۵۹۴۵ هزار دلار سالانه پیش بینی شده و این عدد در عمل به ۱۷۳۹۷ هزار دلار رسید و همچنین در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی مهارتی تخصصی ، مدیریتی ، حقوقی و مجازی عدد ۱۲۷۵۹ (نفربرساعت) پیش بینی شده بود که در سال ۹۹ به ۱۷۳۳۷ (نفربرساعت) عمل شد.

مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان تصریح کرد: جذب اعتبارات و کمک ها جهت توانمندسازی تعاونی ها مبلغ چهار هزار و ۲۵۰ میلیون ریال پیش بینی شد که عملکرد بخش تعاون به این عدد رسید و همچنین به منظور بررسی مسائل و مشکلات تعاونی ها در قالب کمیته های استانی تعاونی‌های مساله‌دار و رسیدگی به مشکلات مالی تعاونی ها و تسهیل و رفع موانع تولید، ۵۶ تعاونی مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت.

سمنان جزو ۱۰ استان دارای کمترین نرخ بیکاری

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان بیان کرد: در سال های اخیر با توجه به حمایت‌های دولت تدبیر و امید و ترویج مهارت‌آموزی و کارآفرینی، سمنان جزو سه استانی است که پایین‌ترین نرخ بیکاری را دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان بیان کرد: ۱۰ سال اخیر با توجه به حمایت‌های دولت تدبیر و امید و ترویج مهارت‌آموزی و کارآفرینی  سمنان جزو سه استانی است که پایین‌ترین نرخ بیکاری را دارد.غنیان تصریح کرد: یکهزار و ۱۰۰ تعاونی فعال در استان سمنان وجود دارد و  ۱۱.۵ درصد اشتغال استان در بخش تعاون ایجاد شد.

غنیان خاطرنشان کرد: تعاونی‌های استان سمنان در ۱۴ گرایش مانند تعاونی‌های صنعت، کشاورزی، مسکن، مصرف، خدمات، تامین نیاز مصرف کنندگان، حمل و نقل، فرش دستبافت و شرکت های دانش بنیان مشغول به فعالیت هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: تعداد زیادی از تعاونی‌های استان در بخش خدمات، کشاورزی و صنعت تشکیل شده است.

ویگفت: چهار هزار و ۷۳۹ فرصت شغلی در قالب تعاونی در دولت تدبیر و امید در استان ایجاد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ادامه داد: پنج هزار و ۵۲۷ واحد مسکونی در استان سمنان به وسیله تعاونی‌های استان در دولت تدبیر و امید تحویل متقاضیان شد.

وی بیان کرد:  ۹ دهم درصد از جمعیت کشور در استان سمنان زندگی می کنند، این در حالی است که ۱.۱ درصد سهم تعاونی‌های فعال کشور مربوط به استان است.

وی اظهارداشت : اولین تعاونی کشور  سال ۱۳۱۴ در داورآباد گرمسار تشکیل شد و دومین تعاونی ۲۰ سال بعد در کشور تشکیل شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان اضافه کرد: سمنان هفتمین استان پهناور کشور و جزو استان‌های کم‌جمعیت است و پراکندگی جمعیت از عوامل مانع در توسعه تعاونی ها است.

پرداخت ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات برای رونق تولید و اشتغال استان سمنان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: سال گذشته ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به ۵۶۷ واحد تولیدی در استان برای رونق تولید، اشتغالزایی و حفظ اشتغال پرداخت شد.

علی تشنه دل ابراز داشت: از مجموع ۱۴ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده حدود ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به ۱۱۴ واحد بخش صنعت و ۷۷۰ میلیارد ریال به ۴۵۳ بخش کشاورزی بود.
وی افزود: ۳۳۹ واحد صنعتی و کشاورزی نیز در حدود پنج‌هزار و ۷۷۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ ( برنامه تولید و اشتغال ) دریافت کرده اند که سهم صنعت از این تسهیلات ۶۴ واحد به ارزش سه هزار و ۸۲۷ میلیارد ریال و سهم کشاوری ۲۷۵ واحد به ارزش حدود یکهزار و ۹۵۰ میلیارد ریال است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان تصریح کرد: امسال در قالب تسهیلات رونق تولید ۷۶۴ واحد تولیدی برای دریافت تسهیلات به ارزش بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال به بانک‌های عامل معرفی شدند که پرونده ۱۷۹ واحد در بانک‌ها در دست بررسی است.
تشنه‌دل اظهارداشت: با پرداخت تسهیلات به ارزش بیش از یکهزار و ۴۶۰ میلیارد ریال به ۸۰ واحد صنعتی موافقت و مشکلات بانکی و زیربنایی ۱۲ واحد تولیدی صنعتی و معدنی استان بررسی شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان خاطرنشان کرد: مشکلات یکهزار و ۲۰۸ واحد تولیدی در جلسات کارگروه بررسی شده که برای رفع موانع موجود ، ۲ هزار و ۵۹۳ مصوبه به تصویب اعضای کارگروه رسیده است و ۷۲ درصد مصوبات اجرایی شده است.

پرداخت بیش از  یکهزار میلیارد ریال تسهیلات به کشاورزان استان سمنان در ۲ سال گذشته

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: یکهزار و ۴۳۰ میلیارد ریال تسهیلات از ابتدای سال ۹۸ تاکنون در راستای حمایت از واحدهای تولیدی پرداخت شد.

خدابخش عرب ابراز داشت: این میزان تسهیلات به حدود ۲۵۹ طرح بخش کشاورزی استان سمنان پرداخت شد.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: این تسهیلات از محل تسهیلات ابلاغی بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه پرداخت شد.
وی تصریح کرد: پرداخت این تسهیلات در قالب طرح‌های احداث گلخانه‌، طرح‌های دام و طیور، آبزی‌پروری، کاشت زعفران، طرح‌های صنایع تبدیلی و تکمیلی، ایجاد سایه‌بان باغی با اولویت طرح‌های زنجیره تولید صورت گرفت.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: این تسهیلات از سوی بانک‌های عامل شامل بانک کشاورزی، پست‌بانک و بانک توسعه تعاون پرداخت شد.

 

رونق اشتغال استان سمنان در دولت تدبیر و امید 

معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان با اشاره به وضعیت مطلوب استان در زمینه اشتغالزایی، گفت: نرخ بیکاری در استان سمنان از ابتدای سال ٩٩ تا پایان فصل پاییز ۶.۸ درصد است و کاهش و کنترل نرخ بیکاری با توجه به شرایط فعلی و شیوع کرونا در دولت تدبیر و امید عملکردی شاخص است.
علیرضا دیانی ابراز داشت: سمنان از جمله استان‌های دارای نرخ پایین بیکاری است که نشان‌ می دهد در زمینه اشتغالزایی کارهای خوبی در استان انجام شده است.
معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان اضافه کرد: نرخ بیکاری معمولا در فصل زمستان به دلیل کاهش فعالیت‌ها در زمینه ساخت و ساز و کشاورزی کمی افزایش دارد.
وی ادامه داد: در ابتدای آغاز به کار دولت تدبیر و امید در سال ۱۳۹۲، نرخ بیکاری در استان سمنان ۷.۴ درصد و در سال گذشته نرخ بیکاری استان هشت درصد بود.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط کشور و تحریم‌های ظالمانه، دولت توانست با اشتغالزایی و حفظ شرایط موجود نرخ اشتغالزایی را حفظ کند.
معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان گفت: مهارت‌آموزی نقشی مهم در کاهش آمار بیکاری، حفظ اشتغال و ایجاد اشتغالزایی دارد و این راهبرد مهم با اهتمام ویژه از سوی دولت و مسوولان دنبال می‌شود.
معاون اقتصادی اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان گفت: استان سمنان در زمینه شاخص کسب و کار نیز وضعیت مطلوبی دارد و جزو استان‌های برتر کشور در این زمینه است.

به گزارش ایرنا، اشتغالزایی و مهار نرخ بیکاری نقشی مهم در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد و شاید در کنار تلاش شبانه‌روزی نیروهای زحمت‌کش انتظامی یکی از دلایلی که سمنان جزو استان‌های امن کشور محسوب می‌شود توجه به اشتغالزایی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha