هنر متعهدانه و انقلابی همسو با فضیلت‌های انسانی است

بندرعباس- ایرنا- نماینده ولی فقیه در هرمزگان گفت: هنر متعهدانه و انقلابی هنری است که با سبک زندگی اسلامی یعنی اخلاق، انسانیت و فضیلت‌های انسانی سازگار و همسو با باورها و ارزش‌های دینی جامعه باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی‌زاده روز پنجشنبه به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با ایرنا اظهارداشت: اینکه تاکید می‌کنم فضیلت‌های اسلامی و انسانی به دلیل اینکه بخشی از فضیلت‌هایی که اسلام آنها را به رسمیت شناخته این‌ها فضیلت‌های مطابق با عقل و خرد بشری است و بشریت هم آن را به رسمیت شناخته از طرفی اسلام نیز این فضیلت‌ها را به رسمیت شناخته است.

وی با بیان اینکه هنر متعهدانه هم در بعد دینی و هم ملی مسوولیت‌آور و دارای پیوست فرهنگی باشد، افزود: آزادی بی حد و حصر و آزادی غربی که هیچ حساب و کتابی نداشته باشد را شما نمی‌توان هنر متعهدانه دانست بلکه هنری متعهدانه است که در مسیر ارزش‌های الهی تولید و عرضه شود.

امام جمعه بندرعباس یادآور شد: از طرفی اگر ارزش‌های انسانی مطابق با خرد و عقل و فطرت بشری باشد ولو با هر دینی و در هر آئینی و در هر کشوری هنری تولید و ارائه شود اگر این هنر با ارزش‌های انسانی همراه باشد، آن را می‌توان هنر متعهد دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده عنوان کرد: در هنر متعهدانه نگاه‌مان به نتیجه است درواقع نگاه‌مان به غایت هنر است، چون هدف هنر و غایت هنر این است که اخلاق را در جامعه گسترش بدهد یا سیاست را با انسانیت عجین کند و به تعبیری باورهای جامعه و ارزش‌های انسانی و الهی جامعه را تقویت کند و مسوولیت آور برای جامعه باشد؛ همه این‌ها هنر متعهدانه است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

هنرمندان متعهد و انقلابی به سراغ نیازهای واقعی مردم بروند

نماینده ولی فقیه در هرمزگان در پاسخ به این سوال که آیا هنر انقلاب اسلامی مستقل از هنرهای دیگر است؟، اظهارداشت: باید نگاه کنیم به محتوای هنر و نقشی که می‌تواند در سبک زندگی و انسان‌سازی اثرگذار باشد، آن هنر می‌تواند یک هنر انقلابی باشد ولو از هر کشور و توسط هر دینی تولید شود.

وی ادامه داد:هنری که ارزش‌های دینی و انسانی را تعالی می‌بخشد و انسان را رشد می‌دهد انسان را به تکامل می‌برد و نزدیک می‌کند این هنر یک هنر انقلابی و متعهدانه است از طرفی انقلاب اسلامی با خودش ارزش‌هایی را به ارمغان آورد که این ارزش‌ها از متن دین بود مانند استقلال و آزادی و ارزش‌گذاری به جایگاه و نقش مردم در نظام حاکمیت و مردم سالاری دینی که با انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفت بنابراین هنر انقلابی جدا از هنر دینی نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده اضافه کرد: نمی‌توان بین هنر انقلابی و هنر دینی تفکیک قائل شد، شما نمی‌توانید استقامت، مقاومت، صبوری، جهاد و مقابله با نظام سلطه جهانی را از متن دین جدا کنید اینها قابلیت جدایی ندارند، بنابراین هنر انقلاب همان هنر دینی است.

امام جمعه بندرعباس در خصوص ویژگی و رسالت هنرمندان متعهد و انقلابی نیز گفت: هنرمندان انقلاب امروز باید نسبت به آرمان‌ها و ارزش‌ها و هنجارهای جامعه خود آشنایی کامل داشته باشند درواقع دردآشنای مسائل خود باشند، درد جامعه خود را بدانند و درک کنند.  

وی اضافه کرد: هنرمند واقعی کسی است که بداند مردم چه می‌خواهند و سراغ نیازهای کاذب نرود،زیرا ممکن است هنرمند موضوعی را مطرح بکند و خیلی‌ها هم از کارش تعریف کنند، اما واقعا آن موضوع نیاز واقعی جامعه نباشد بنابراین هنرمند متعهد و انقلابی ما باید به سراغ نیازهای واقعی مردم در حوزه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی برود و ببیند که اساسی‌ترین نیاز فرهنگی جامعه امروز چیست و روی چه مسائلی باید تمرکز کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده در بخش دیگری فرا رسیدن هفته هنر انقلاب اسلامی را به هنرمندان استان هرمزگان تبریک گفت و بیان داشت: این هفته فرصت مغتنمی است تا چشم‌انداز روشنی از هنر انقلابی، هدف گذاری های متعالی هنر ارزشی، رسالت و تعهد هنرمند متعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی ترسیم و ارائه شود.

هنرمندان با خلاقیت‌های هنری خالق فضیلت‌های جامعه هرمزگان باشند

امام جمعه بندرعباس ادامه داد: شهید آوینی خود را متعهد به هنر می‌دانست و هنر شهید آوینی هنری در خدمتِ باور ها و اعتقادات ملی و مذهبی بود یعنی مفهومی که با انقلاب اسلامی شکل گرفت و به همین دلیل است که انقلاب اسلامی در مرحله نخست یک انقلاب فرهنگی، اخلاقی و اعتقادی به شمار می رود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی‌زاده، مردمی بودن را از ویژگی های مهم هنر انقلاب اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: جامعه هرمزگان دارای فضیلت‌های زیادی است و خواهشم از هنرمندان این است که به این فضیلت‌ها بپردازند، فضیلت‌هایی که در مردم هرمزگان وجود دارد و حتی برای خود هرمزگانی‌ها ناشناخته است.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان تاکید کرد: هنرمندان بر روی این فضایل که از قدیم در میان جامعه هرمزگان هم در میان جامعه اهل سنت و اهل شیعه بوده است با خلاقیت‌های هنری خود خالق زیبایی‌ها و فضیلت‌های استان هرمزگان باشند.  

بیستم فروردین‌ به مناسبت سالگرد شهادت سید شهیدان اهل قلم شهید سید مرتضی آوینی با عنوان روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شده و سرآغاز هفته هنر انقلاب اسلامی به‌ شمار می‌رود.

سیدمرتضی آوینی، بیستم فروردین سال ۱۳۷۲ در فکه و در حال ساخت مجموعه مستند و تلویزیونی روایت فتح، بر اثر برخورد با مین‌های باقیمانده از زمان جنگ به شهادت رسید.

پیکر شهید سید مرتضی آوینی روز ۲۲ فروردین ۷۲ با حضور مقام معظم رهبری و هنرمندان و نویسندگان تشییع و در قطعه ۲۹  بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.

شهید آوینی فیلم‌سازی را در اوایل پیروزی انقلاب با ساختن چند مجموعه درباره‌ غائله‌ی گنبد (مجموعه‌ی شش روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعه‌ی مستند خان گزیده‌ها) آغاز کرد.

اواخر سال ۱۳۷۰ «موسسه‌ فرهنگی روایت فتح» به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا سید مرتضی به کار فیلم‌سازی مستند و سینمایی درباره دفاع مقدس بپردازد و تهیه‌ مجموعه‌ روایت فتح را که بعد از پذیرش قطع‌نامه رها شده بود، ادامه دهد.

سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است و آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha